Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Proteinki :)

Miało padać, anie pada, więc jest powód do radości. Mam nadzieję, że dzieci nie będą skazane na mokre i zimne wakacje. Zaraz idę z moimi Chłopcami na zakończenie roku.

Gratuluję Edytko spadku, tym bardziej, że już utrwalony.

Pozdrawiam :)

U mnie tez póki co też nie pada - ale tak na wszelki wypadek zrezygnowałam

dzisiaj z rowerka i na piechotkę przydreptałam. Bo tak straszą tymi burzami,

że już wolę pod parasolkiem się przespacerować niż pedaować w deszczu.

Ale strasznie duszno jest - przynajmniej u mnie na śląsku!!!

Witajcie ,nie śpię od 6,ale moje zwierzaki budziły mnie dzisiaj wielokrotnie w nocy i jakoś nie czuję się najlepiej ;) Jak zawsze pochmurno i wygląda na to,że będzie padać.Jedyna pozytywna rzecz ,dzisiaj rano po białkowym dniu 1kg. w dół :) .Chyba dzisiaj na osłodę zrobię sernik na zimno z truskawkami,może to mi poprawi samopoczucie.Życzę sukcesów w chudnięciu i miłego dzionka [LINK NIEAKTUALNY]

Mallinka głowa do góry. Waga spadła to najważniejsze. Może ta podoga, ciśnienie..

to przez to.. - w ciągu dnia może poczujesz się lepiej. Smacznego serniczka MNIAM!!!

Opublikowano

Witam przy porannej kawce.Balbinko jestem!!! Nie spóźniłam się??? post-7037-1245392547_thumb.gif

Właśnie kończę kawkę, zjadłam też kilka truskawek. A niech mnie nawet Śliweczka palnie w łeb tą swoją maczuga, wszystko mi jedno. Wiem, że nie ma dla mnie rozgrzeszenia, bo to świadome przestępstwo, powiedziałabym nawet, z premedytacją :) . A może jednak potraktujemy truskawki jak rabarbar? q końcu zarówno ogórki jak i pomidory powstają z kwiatów, a więc są owocami :-D . Nie da rady? Nie da!!

Polu, kochana,jakże bym mogła Ciebie maczugą...za co? Za truskawki?Nie mogę!!!Nie mogę ponieważ wczoraj sama podjadłam truskawek  ;) To mi się należy maczugą w łeb!!! Kurde Was straszę pałką ,a sama podjadam truskawki  :) Ale ze mnie wstrętne babsko  :) post-7037-1245392620_thumb.gif

Ja tam jestem za traktowaniem truskawek jak rabarbaru  :-D No ale niestety aż tak udogodnić diety się nie da!!! 

Teraz po tych truskawach trzeba ćwiczyć,biegać czy inne cuda wyczyniać żeby waga ruszyła...dobrze że chociaż nie urosła :)  post-7037-1245392763_thumb.gif

Opublikowano

Dzień dobry :)

Polu, dałaś mi do myślenia. Ja jestem niższa od Ciebie o 2 cm, mam 31 lat i do dzisiaj waga 65 kg mnie satysfakcjonowała, a 60 kg, to już dla mnie była waga idealna... Hmm... Edytah też z 60 kg czuła się źle... Wygląda na to, że nie jestem dla siebie zbyt surowa ;)

Jak tak jeszcze o tej maizenie... Szukałam przydatnych informacji o protalu na forum dieta.pl. No i tam dziewczyny wyraźnie piszą o złym tłumaczeniu słowa "maizena" w książce. Że maizena (po francusku), to mąka kukurydziana, a nie skrobia. Maszkuleczka, która na forum Dukana jest zarejestrowana i język dobrze zna, wyjaśniła, że w diecie możemy pozwolić sobie właśnie na mąkę kukurydzianą.

Chwaliłam się już,że do sernika powtykałam rabarbar, ale nie pisałam o smaku :) Suuuper! Jak dla mnie o niebo lepszy od wersji bez rabarbaru :) Polecam nawtykać duuuużo :) Ja postanowiłam już sobie zaopatrzyć się w jego większą ilość i pomrozić (mam nadzieję, że jeszcze w sklepie jest...).

Opublikowano
Kochane a co myslicie o takich klopsikach tylko rybnych w zalewie?

nie jestem super truper kucharka ale wydaje mi sie ze jak sa sledzie w occie............... :)

Balbinko,takie pulpeciki rybne w zalewie octowej napewno będą pyszne.Ja często robiłam  filety rybne w occie,obtaczałam filety w mące kukurydzianej,smażyłam na malutkim ogniu i zalewałam zalewą (dodawałam cebulkę w krążkach) i są  bardzo dobre,a jeśli ktoś chce się pobawić w kuchni  :) to napewno pulpeciki wyjdą super!

Jak tak jeszcze o tej maizenie... Szukałam przydatnych informacji o protalu na forum dieta.pl. No i tam dziewczyny wyraźnie piszą o złym tłumaczeniu słowa "maizena" w książce. Że maizena (po francusku), to mąka kukurydziana, a nie skrobia. Maszkuleczka, która na forum Dukana jest zarejestrowana i język dobrze zna, wyjaśniła, że w diecie możemy pozwolić sobie właśnie na mąkę kukurydzianą.

Chwaliłam się już,że do sernika powtykałam rabarbar, ale nie pisałam o smaku :) Suuuper! Jak dla mnie o niebo lepszy od wersji bez rabarbaru :) Polecam nawtykać duuuużo :) Ja postanowiłam już sobie zaopatrzyć się w jego większą ilość i pomrozić (mam nadzieję, że jeszcze w sklepie jest...).

Pysiek,ja czytam Maszkuleczkę i naszą Yvę na dieta.pl,ale nie znalazłam,albo nie pamiętam żeby coś o maizenie Maszkuleczka pisała  :-D Ale tam jest tyle stron...że pewnie coś przegapiłam  ;)

A co do rabarbaru to świetny pomysł z tym serniczkiem rabarbarowym,zaraz pójdę nazrywać rabarbaru (rośnie u mnie w ogródku) i zamrożę na "puźniej".Troszkę zostawię, to na niedzielę sobie upiekę pyszny rabarbarowy sernik.Dzięki Pysiu  :-D za świetny sernikowy pomysł!!!

Opublikowano
Chlebek od razu podzieliłam na 4 części i do zamrażarki. Dziś zabrałam jedną część do pracy i zjem z pastą z wędzonej makreli i ogórkiem małosolnym ... nie doczekam się chyba południa ;)

Mniami, ale narobiłaś mi smaka ta pastą...

Chyba dzisiaj na osłodę zrobię sernik na zimno z truskawkami,może to mi poprawi samopoczucie.Życzę sukcesów w chudnięciu i miłego dzionka

Malinko, już nie moge doczekać się "prawdziwego" sernika, a jakbym musiała jeszcze długo poczekać, to w zamrażalniku juz czekają tegoroczne truskaweczki :)

Edytah idziesz ja burza - tylo pozazdrościć takiej radości. Pięknie wygląda

ta Twoja waga. Oj ale ten torcik z truskaweczką pusznie wygląda - napewno

tak dojdziesz do finału to sobie pozwolisz na takie cudo !!!

Marudko, własnie ten torcik jest dla mnie największą motywacją teraz :) Dlatego od kilku dni ściśle przestrzegam diety, zero grzeszków :-D

Dzień dobry :-D

Polu, dałaś mi do myślenia. Ja jestem niższa od Ciebie o 2 cm, mam 31 lat i do dzisiaj waga 65 kg mnie satysfakcjonowała, a 60 kg, to już dla mnie była waga idealna... Hmm... Edytah też z 60 kg czuła się źle... Wygląda na to, że nie jestem dla siebie zbyt surowa :)

Pysiek, ja mam 33 lata, jestem mamą, ale stwierdziłam, ze nie chce wyglądać jak Matka-Polka. Lubię dbać o swój wygląd. Dlatego kilogramy które zostały mi po ciąży postanowiłam definitywnie pożegnać :-D Robię to dla siebie i dla mego małżowinka ukochanego :lol:

Jak robisz sernik z rabarbarem??

Opublikowano

Sliweczko ja tez melduje sie na kawce !!!!

troche spozniona bo pol nocy nie spalam tak walily pioruny i blyskalo a teraz juz deszczyk tylko kropi ;)

Opublikowano
Sliweczko ja tez melduje sie na kawce !!!!

troche spozniona bo pol nocy nie spalam tak walily pioruny i blyskalo a teraz juz deszczyk tylko kropi :)

O jejku,a ja się strasznie boję burzy  ;)

Opublikowano
O jejku,a ja się strasznie boję burzy ;)

U mnie burza to normalka ja mieszkam blisko alp wiec burze zwlaszcza wiosenno-letnie sa dosyc czesto :)

a ja czaje sie zeby na wage wskoczyc i tak odwlekam ten moment.................

Opublikowano
U mnie burza to normalka ja mieszkam blisko alp wiec burze zwlaszcza wiosenno-letnie sa dosyc czesto ;)

a ja czaje sie zeby na wage wskoczyc i tak odwlekam ten moment.................

Nie odwlekaj kochana...co się odwlecze to nie uciecze... :)

Opublikowano

Sernik robię z przepisu na "sernik jak prawdziwy", tyle, że bez otrębów (wolę owsiankę zjeść w ich miejsce ;) ). Ważne wtedy jest, żeby go dobrze schłodzić przed krojeniem - żeby się kupy trzymał :)

Na ser powykładałam kawałeczki rabarbaru (za mało dałam, następnym razem, dam duuużo więcej :) ). Jakby tego było mało,to na wierzch wyłożyłam pianę ubitą z białek z słodzikiem (najpierw napisałam cukrem - he, he, dobrze by było :) ). No mi smakowało :-D

Na dieta.pl, w wątku "Maszkuleczka na dukanie", na stronie 84 Maszkuleczka pisze:

"BETISA.... maizena to jest mąka kukurydziana.... ".

Na str. 96:

"Chlebek kukurydziany możemy jeść dopiero w fazie naprzemiennej, ponieważ mąka kukurydziana jest produktem tolerowanym (lista produktów tolerowanych jest na moim wątku pod numerem 1). Pamiętać też należy, że nie wolno nam zjeść dziennie więcej niz 1 łyżkę takiej mąki, co zmusza nas do przeliczenia, ile kromek mamy prawo zjeść bez blokowania procesu chudnięcia."

Gdzieś jeszcze czytałam o tym złym tłumaczeniu, ale nie mogę teraz znaleźć.

Mnie to przekonało i kupiłam do wypieków mąkę kukurydzianą,a nie skrobię :-D Mam nadzieję, że słusznie :)

Opublikowano

Witajcie kobitki!!!!

Tyle się napisałam i znowu wszystko mi znikło!!!to już nie pierwszy raz, dlatego tak rzadko piszę.

Obiecałam to piszę jeszcze raz (w office) o odchudzaniu na zawołanie.

Zwykła dieta polega na jedzeniu 4 posiłków dziennie:

1 dzień – 3 posiłki węglowe oraz 1 posiłek węglowo – białkowy

2 dzień -3x węgle, 1x białka

3 dzień – 2x węgle, 2x białka

4 dzień – 1x węgle, 3x białka

5 dzień – 1x węglowo-białkowy, 3x białkowe

6 dzień – 1x węgle, 3x białkowe

7 dzień – 2x węgle, 2x białkowe

8 dzień – 3x węgle, 1x białkowy

9 dzień – 3x węgle, 1x węglowo-białkowy

Do grupy białek zalicza się:

Wszystko to co u nas, oczywiście bez tłuszczu. Zalicza się także produkty sojowe, chudą szynkę. Czyli z daniami białkowymi nie byłoby kłopotów.

Do grupy węgli zaliczamy:

Owoce < niestety u nas w II fazie zabronione>

warzywa oprócz ziemniaków <problemem jest cykl 5 dniowy z warzywami >

Chleb owsiany lub z otrębami <hehehehe skąd ja to znam?>

sosy, polewy zabronione prócz soku z cytryny i soli

Nie będę tu wszystkiego wypisywać ale ogólnie jest taka zasada jak u nas, bez tłuszczy, białko i węgle, które my mamy jednak ograniczać. Cała zabawa polega na oszukiwaniu organizmu przy spalaniu jedzenia. Ponoć ten schemat w dostarczaniu białek i węgli przyspiesza przemianę materii.

Może i jest to prawdą, ale te regularne posiłki mnie by wykończyły, więc jeśli ktoś ma ochotę i lubi żyć jak w zegarku, to może spróbować nawet będąc w II fazie. Zaplanować wszystkie posiłki tak aby nie kolidowały z naszym 5 dniowym rytmem i hejka do przodu.

Dieta turbo pasuje tylko do III fazy, gdyż owoce są w osobnej grupie której nie wolno pominąć.

Jakby ktoś chciał coś jeszcze wiedzieć, to niech pyta.

Papaśki kochaniutkie

Opublikowano
Witam przy porannej kawce i jogurcie :)

Z radości wielkiej mej ;) upiekłam wczoraj chlebek, który zresztą znowu mi nie wyrósł, choć tym razem podwoiłam składniki i dodałam drożdże. Nie wiem jak Wy to robicie, że wyrasta ?

Chlebek od razu podzieliłam na 4 części i do zamrażarki. Dziś zabrałam jedną część do pracy i zjem z pastą z wędzonej makreli i ogórkiem małosolnym ... nie doczekam się chyba południa :)

Mari!! jak ukręcę chlebek to wkładam go od razu do formy, wkładam do zimnego (nie podłączonego)piekarnika i czekam aż wyrośnie i wtedy nie dotykając go (bo momentalnie opada )podłączam piekarnik i piekę. troszkę opadnie ale tylko ciut ciut :)

niech ktoś mi napisze jak wpisywac kilka cytatów do jednego posta!!!!

Opublikowano
O jejku,a ja się strasznie boję burzy ;)

A ja uwielbiammmmmmm!!!! Już jako dziecko lubiłam patrzeć na burze i nigdy się jej nie bałam. najpiękniejsze burze są w górach <zazdroszczę> miałam okazję kilka razy ich doświadczyć, niezapomniane chwile, echo robi swoje.....

Opublikowano
Mari!! jak ukręcę chlebek to wkładam go od razu do formy, wkładam do zimnego (nie podłączonego)piekarnika i czekam aż wyrośnie i wtedy nie dotykając go (bo momentalnie opada )podłączam piekarnik i piekę. troszkę opadnie ale tylko ciut ciut :)

niech ktoś mi napisze jak wpisywac kilka cytatów do jednego posta!!!!

Ja Ci pomogę!!! HURA

..bo Śliweczka mi powiedziała :)

Klikasz na tym co chcesz zacytować cytuj, a nie odpowiedź i to cytuj

klikasz na wszystkich wiadomościach które chcesz zacytować, a na koniec

klikasz te odpowiedz na samym dole i wszystkie cytaty wklejają Ci się

do jednej odpowiedzi.

Proszę bardzo..

..nie ma za co!! ;)

Mam nadzieje, że pomogłam!