Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello dziewczynki. Ale z Wami jest wesolutko, że ho ho...fajnie czytać.

Benek ja też dopiero niedawno nauczyłam się wstawiać kilka cytatów w jednej mojej odpowiedzi...ale to frajda jak nam coś wychodzi nie? Cieszymy się jak małe dzieci.

Dziewczyny moja waga coś wariuje dziś mi znów pokazała 65 kg o zgrozo!!! A nic takiego nie zjadłam wczoraj: kilka truskawek i chyba 3 rzodkiewki bo zaczęły mi się warzywa no i na obiad 2 łyżki gotowanej kapusty (bigosiku ale nie protalowego takiego zwykłego) i gotowane skrzydełko od indyka - ale skórę odwaliłam po ugotowaniu bo za tłusta ble.....

A dziś taka niemiła niespodzianka rano. Dodam, że @ nie mam (zresztą u mnie wtedy waga spada najszybciej)...i nie wiem co mam biedna począć. Dużo piję wody. Ale to nic poczekam i zobaczę. Już sobie postanowiłam, że przez weekend i moje wolne nic a nic nie zgrzeszę! ZOBACZYMY CO Z TEGO WYJDZIE.

Opublikowano
Mari!! jak ukręcę chlebek to wkładam go od razu do formy, wkładam do zimnego (nie podłączonego)piekarnika i czekam aż wyrośnie i wtedy nie dotykając go (bo momentalnie opada )podłączam piekarnik i piekę. troszkę opadnie ale tylko ciut ciut :)

niech ktoś mi napisze jak wpisywac kilka cytatów do jednego posta!!!!

OK, następnym razem się zastosuję i może wyrośnie ;)

Melduję, że kanapka z protalowego chlebka, z pastą z makreli i ogórkiem małosolnym, to najpyszniejsze danie jakie zjadłam od początku diety :)

Opublikowano
Witajcie ,nie śpię od 6,ale moje zwierzaki budziły mnie dzisiaj wielokrotnie w nocy i jakoś nie czuję się najlepiej ;) Jak zawsze pochmurno i wygląda na to,że będzie padać.Jedyna pozytywna rzecz ,dzisiaj rano po białkowym dniu 1kg. w dół :) .Chyba dzisiaj na osłodę zrobię sernik na zimno z truskawkami,może to mi poprawi samopoczucie.Życzę sukcesów w chudnięciu i miłego dzionka [LINK NIEAKTUALNY]

Az 1 kg ! Super gratulacje !

Opublikowano
Dziewczyny moja waga coś wariuje dziś mi znów pokazała 65 kg o zgrozo!!! A nic takiego nie zjadłam wczoraj: kilka truskawek i chyba 3 rzodkiewki bo zaczęły mi się warzywa no i na obiad 2 łyżki gotowanej kapusty (bigosiku ale nie protalowego takiego zwykłego) i gotowane skrzydełko od indyka - ale skórę odwaliłam po ugotowaniu bo za tłusta ble.....

A dziś taka niemiła niespodzianka rano. Dodam, że @ nie mam (zresztą u mnie wtedy waga spada najszybciej)...i nie wiem co mam biedna począć. Dużo piję wody. Ale to nic poczekam i zobaczę. Już sobie postanowiłam, że przez weekend i moje wolne nic a nic nie zgrzeszę! ZOBACZYMY CO Z TEGO WYJDZIE.

Anulka, nie martw się, może Ci się trochę woda zatrzymała, chyba pisałaś wcześniej, że masz skłonności do tego. Na pewno wszystko się unormuje gdy będziesz miała czyste białka ;)

Ja gybym jadła na warzywkach ile chcę, t z nawiązką bym odrabiała wszystkie spadki. Nie lubię tej fazy, bo często chodzę głodna. :)

Opublikowano
Witam przy porannej kawce.Balbinko jestem!!! Nie spóźniłam się??? post-7037-1245392547_thumb.gif

Polu, kochana,jakże bym mogła Ciebie maczugą...za co? Za truskawki?Nie mogę!!!Nie mogę ponieważ wczoraj sama podjadłam truskawek ;) To mi się należy maczugą w łeb!!! Kurde Was straszę pałką ,a sama podjadam truskawki :) Ale ze mnie wstrętne babsko :) post-7037-1245392620_thumb.gif

Ja tam jestem za traktowaniem truskawek jak rabarbaru :-D No ale niestety aż tak udogodnić diety się nie da!!!

Teraz po tych truskawach trzeba ćwiczyć,biegać czy inne cuda wyczyniać żeby waga ruszyła...dobrze że chociaż nie urosła :) post-7037-1245392763_thumb.gif

Ja tez znowu wczoraj z 10 sztuk truskawek zjadłam..... :)

I znów mam wyrzuty sumienia i zero spadku wagi... a teraz żAŁUJE

Opublikowano

Ale się porobiło z tą maizeną ;)

Sprawdzałam w googlach i większość tłumaczeń mówi, że to skrobia kukurydziana, ale rzeczywiście są takie, które optują za mączką. Ja nie znam francuskiego, więc nie mam pojęcia. Warto byłoby sprawdzić skład i porównac.

Opublikowano
Anulka, nie martw się, może Ci się trochę woda zatrzymała, chyba pisałaś wcześniej, że masz skłonności do tego. Na pewno wszystko się unormuje gdy będziesz miała czyste białka ;)

Ja gybym jadła na warzywkach ile chcę, t z nawiązką bym odrabiała wszystkie spadki. Nie lubię tej fazy, bo często chodzę głodna. :)

Bożenko ja niestety nie mam tendencji do zatrzymywania wody - to nie ja o tym pisałam. Nie wiem poczekam i myślę, że będzie oki. Ale jak sie jest na wolnym w domu to jest najgorzej z tym naszym rygorem. Żeby tylko było ciepło to na dworze trochę czasu zleci i będzie gites.

Opublikowano
Dzień dobry :)

Polu, dałaś mi do myślenia. Ja jestem niższa od Ciebie o 2 cm, mam 31 lat i do dzisiaj waga 65 kg mnie satysfakcjonowała, a 60 kg, to już dla mnie była waga idealna... Hmm... Edytah też z 60 kg czuła się źle... Wygląda na to, że nie jestem dla siebie zbyt surowa ;)

Jak tak jeszcze o tej maizenie... Szukałam przydatnych informacji o protalu na forum dieta.pl. No i tam dziewczyny wyraźnie piszą o złym tłumaczeniu słowa "maizena" w książce. Że maizena (po francusku), to mąka kukurydziana, a nie skrobia. Maszkuleczka, która na forum Dukana jest zarejestrowana i język dobrze zna, wyjaśniła, że w diecie możemy pozwolić sobie właśnie na mąkę kukurydzianą.

Chwaliłam się już,że do sernika powtykałam rabarbar, ale nie pisałam o smaku :) Suuuper! Jak dla mnie o niebo lepszy od wersji bez rabarbaru :) Polecam nawtykać duuuużo :) Ja postanowiłam już sobie zaopatrzyć się w jego większą ilość i pomrozić (mam nadzieję, że jeszcze w sklepie jest...).

PYSIEK A SERNIK WG KTÓREGO PRZEPISU ? ....BO NA STRONCE Z PRZEPISAMI JEST ICH KILKA, JA ROBIŁAM JEDEN Z NICH TAKI Z DODATKIEM KAKAO ALE MI NIE WYSZEDŁ

Opublikowano

Niech mnie poprawią dziewczyny mieszkające w Niemczech, chociaż ja tez na codzień uzywam zawodow języka niemieckiego, taka praca... ale "Maisstarke " - tłumaczy sie jako mąka kukurydziana, chociaz sam wyraz "Starke" to po polsku skrobia, np. Kartoffelstarke - skrobia ziemniaczana. To tak samo moze być z tym francuskim tłumaczeniem....ale tak czy tak ja uzywam maki kukurydzianej i jest ok. Chudne wolno.. ale to przez grzeszki typu truskawki, nie przez mąke... ;)

Opublikowano
PYSIEK A SERNIK WG KTÓREGO PRZEPISU ? ....BO NA STRONCE Z PRZEPISAMI JEST ICH KILKA, JA ROBIŁAM JEDEN Z NICH TAKI Z DODATKIEM KAKAO ALE MI NIE WYSZEDŁ

SERNIK JAK PRAWDZIWY z moimi zmianami:

- 0,5 kg sera chudego

- serek homo

- 4 jajka

- słodzik do pieczenia do smaku - ja lubię słodki ;)

- 3/4 szklanki mleka 0,5%

- dowolny aromat

Ser, zoltka, slodzik, aromat zmiksowac dodajac po troche mleko. Masa bedzie dosc rzadka i taka ma byc. Na koniec dodac ubite na piane bialka i delikatnie wymieszac. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i na to wylać mase serowa. Posypać rabarbarem i wierzch posmarować pianą z 3-4 białek + słodzik. Piec 1 godzine w temperaturze 170 stopni.

Ja, jakieś 15-20 minut przed końcem pieczenia przykryłam ciasto folią aluminową, bo się za mocno przypiekała piana.

Po upieczeniu ciasto się rozwala, podchodzi wodą... Więc kiedy tylko przestygnie trochę,to ja kroję je na 3 części, DELIKATNIE każdą zawijam w folię i wsadzam do lodówki. Kiedy jest mocno zimne,ładnie się kroi.

nie ma co się oszukiwać,że jest to najlepszy sernik świata i oczekiwać po nim rozkoszy podniebienia :) Ale... na diecie przyjemność sprawia :)

Opublikowano
OK, następnym razem się zastosuję i może wyrośnie :)

Melduję, że kanapka z protalowego chlebka, z pastą z makreli i ogórkiem małosolnym, to najpyszniejsze danie jakie zjadłam od początku diety :-D

Mari, nie pisz takich rzeczy bo momentalnie dostaję ślinotoku, i kto umyje klawiaturkę? ;)

SERNIK JAK PRAWDZIWY z moimi zmianami:

- 0,5 kg sera chudego

- serek homo

- 4 jajka

- słodzik do pieczenia do smaku - ja lubię słodki :)

- 3/4 szklanki mleka 0,5%

- dowolny aromat

Ser, zoltka, slodzik, aromat zmiksowac dodajac po troche mleko. Masa bedzie dosc rzadka i taka ma byc. Na koniec dodac ubite na piane bialka i delikatnie wymieszac. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i na to wylać mase serowa. Posypać rabarbarem i wierzch posmarować pianą z 3-4 białek + słodzik. Piec 1 godzine w temperaturze 170 stopni.

Ja, jakieś 15-20 minut przed końcem pieczenia przykryłam ciasto folią aluminową, bo się za mocno przypiekała piana.

Po upieczeniu ciasto się rozwala, podchodzi wodą... Więc kiedy tylko przestygnie trochę,to ja kroję je na 3 części, DELIKATNIE każdą zawijam w folię i wsadzam do lodówki. Kiedy jest mocno zimne,ładnie się kroi.

nie ma co się oszukiwać,że jest to najlepszy sernik świata i oczekiwać po nim rozkoszy podniebienia :) Ale... na diecie przyjemność sprawia :)

Dzięki za przepis, jak tylko zjem ten co mam teraz w lodówce - zrobię wg Twojego przepisu :-D

Opublikowano
SERNIK JAK PRAWDZIWY z moimi zmianami:

- 0,5 kg sera chudego

- serek homo

- 4 jajka

- słodzik do pieczenia do smaku - ja lubię słodki ;)

- 3/4 szklanki mleka 0,5%

- dowolny aromat

Ser, zoltka, slodzik, aromat zmiksowac dodajac po troche mleko. Masa bedzie dosc rzadka i taka ma byc. Na koniec dodac ubite na piane bialka i delikatnie wymieszac. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i na to wylać mase serowa. Posypać rabarbarem i wierzch posmarować pianą z 3-4 białek + słodzik. Piec 1 godzine w temperaturze 170 stopni.

Ja, jakieś 15-20 minut przed końcem pieczenia przykryłam ciasto folią aluminową, bo się za mocno przypiekała piana.

Po upieczeniu ciasto się rozwala, podchodzi wodą... Więc kiedy tylko przestygnie trochę,to ja kroję je na 3 części, DELIKATNIE każdą zawijam w folię i wsadzam do lodówki. Kiedy jest mocno zimne,ładnie się kroi.

nie ma co się oszukiwać,że jest to najlepszy sernik świata i oczekiwać po nim rozkoszy podniebienia :) Ale... na diecie przyjemność sprawia :)

Dzieki za szczegóły - ja tez upieke na wekend..mniam, mniam

Opublikowano

no tak... a jak Wam nie wyjdzie, to w poniedziałek baty dostanę ? ;)

Powtórzę tylko, że nie należy spodziewać się cudów - bez tłuszczu to i bez mąki - nie bierzcie się za jedzenie wcześniej niż po paru godzinach ciasta w lodówce! :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.