Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie Kochane!!!

Kujawy dziś zamglone, wilgotne i jakieś takie klejące, że fuj :-D no ale chociaż nie pada.

Waga sobie stoi, ale musi znowu ruszyć tym bardziej, że od dziś białka zaczynam.

Słuchajcie kupiłam w Carrefour świetną mąkę. Wydaje mi się, że jest ona dozwolona w naszej diecie (oczywiście w małych ilościach). Skład : skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, zagęszczacz; guma guar, dekstroza.

Nazywa się to cudo maka bezglutenowa na naleśniki. Powiedzcie co sądzicie??

Zuza,a jakie ma wartości ta mąka...ile białka ile węgli? Bo dekstoza to cukier...

Opublikowano
Słuchajcie kupiłam w Carrefour świetną mąkę. Wydaje mi się, że jest ona dozwolona w naszej diecie (oczywiście w małych ilościach). Skład : skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, zagęszczacz; guma guar, dekstroza.

Nazywa się to cudo maka bezglutenowa na naleśniki. Powiedzcie co sądzicie??

Wszystko oprócz dekstrozy dokładnie dozwolone :-D Ale dekstroza to po prostu glukoza :)

Opublikowano

No trudno, jak już kupiłam , to zużyję. Dodałam wczoraj dwie łyżki do chlebka i fajnie podrósł. Mam tylko nadzieję, że aż tak bardzo mi na wagę nie wpłynie :-D

Opublikowano
Witaj Bożenko! Witajcie dziewczyny!

Słońca nie ma. Pada, ale lepiej niech pada u nas niż na południu. Bożenko jak będziesz wracać z Japonii, to tak po kryjomu zapakuj do walizki troszkę słońca i wypuść je u nas, niech tu też troszkę pogrzeje. Fajne uczucie tak wejść w starą sukienkę i wyglądać jak kobieta. Mi jeszcze daleko do wejścia w te odłożone ciuchy, ale jak to mówią już bliżej niż dalej.

Pozdrów Japonię i jej mieszkańców.

Zapakowanei słońca do walizki masz jak w banku 8) Z tym wyglądem jak kobieta to bez przesady, ale grunt, że widać różnicę :) . Z pozdrowieniami będzie ciężko, bo pojapońsku umiem tylko dzień dobry, do widzenia, proszę, dziekuję i tak. Może wystarczy jak powiem od Ciebie dzień dobry :-D .

Opublikowano
No trudno, jak już kupiłam , to zużyję. Dodałam wczoraj dwie łyżki do chlebka i fajnie podrósł. Mam tylko nadzieję, że aż tak bardzo mi na wagę nie wpłynie :-D

Jakoś nie mogę się doczytać niczego z tego zdjęcia  :) Wiele produktów zawiera cukier,nie wiem tylko jaka ilość tego jest w Twojej mące.Napewno nic się nie stanie jak po trochu będziesz dodawała jej do np.chlebka.

Opublikowano

Ja Wam przepiszę. Zrobiła fotkę bo jest trochę namieszane w tym opisie :-D

Analyse fur 100 g

EiweiB/eiwitten/protides (Nx6,25) 1,2 g

Kohlenhydrate/koolhydraten/glucides (p.d. a 100) 86,3 g

davon Zucker/waarvan suiker/ dont sucre 1,5 g

fett/vet/lipides 0,8g

Opublikowano
Ja Wam przepiszę. Zrobiła fotkę bo jest trochę namieszane w tym opisie 8)

Analyse fur 100 g

fett/vet/lipides 0,8g

Ło matko...nic nie kumam  :-P Ale mogę się tylko domyślać że te kohlenhydrate to węgle  :D ,eiweib to białka  :) ,dalej to już rozumiem .Ale pewności nie mam...trzeba prosić o tłumaczenie Balbinkę  :-D

Opublikowano
Witajcie kochane protalki!!!

Wróciłam do Was!! Nie było mnie przez tydzień czasu bo byłam na urlopie i nie dochodziłam do kompa - choć mnie ciągło forum ale wiecie jak to w domu nie było czasu i chciałam odpocząć. Do tego wolny internet był. Ale teraz już wróciłam na wspólną drogę i będzie ok. Naprodukowałyście tyle stron, że nie wiem czy kiedykolwiek zdołam to nadrobić ale postaram się. Moja dietka w domu bez większych zmian. Ja po prostu nie mogę b7ć w domu bo dietki nie trzymam w ryzach i nie mam efektów. Wstyd sie przyznać ale dziś miałam znów 64,9 kg i chyba już tych 5 kg nie zgubie do końca świata.

trzymajcie sie dziewczynki.

Anula, jak się cieszę, że jesteś. Już się martwiłam, że uciekłas od Protala. A z kim Ci będzie tak źle jak z nami :-D

Opublikowano
Ja Wam przepiszę. Zrobiła fotkę bo jest trochę namieszane w tym opisie :-D

Analyse fur 100 g

fett/vet/lipides 0,8g

Chyba macie rację z tą mąką, ze pierwsze to białka, a nastepne węglowodany. Dobrze, że tłuszczu prawie nie ma, ale chyba skład maki i skrobii kukurydzianej je st lepsz, już nie mówiąc o mące sojowj odtłuszczonej. Ale, Zuza w małych ilośiach to na pewno możesz zjeść.

Opublikowano

No tak myślałam o Balbince :-D Jak się zjawi to pewnie przetłumaczy . Tak, czy siak już ją zużyję. A co tam. Pewnie i tak jest lepsza niż sama kukurydziana.

Pozdrawiam!!!

Opublikowano

witam,wprawdzie nie z rana ,ale dopiero teraz mam czas na kawkę,rano miałam dużo zajęć.Teraz sobie siedzę z maseczką na pyszczydle bo jutro jadę do jeleniej góry na kurs i chce ładnie wyglądać :) Nie ważę się dopóki nie skończy się@.Muszę zrobic dwa dni białkowe bo w piątek jadę na 3 dni do Wrocławia do mojej córki i na pewno nagrzeszę 8) Dziecko funduje mamie dzień w SPA :-P Będę nie tylko szczupła ,ale i piękna :-D .zaraz ide z sunią na spacer zobaczę jak tam rzeka ,czy nie wylała dalej.W nocy padało ale teraz coś tam nawet troche przebija się słonko zza chmur.pozdrawiam ,wpadne póżniej [LINK NIEAKTUALNY]