Do-Do Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Witam Samanta! Nie masz co zazdrościć. Moja waga spadła o 6 kg od początku a jestem na diecie miesiąc. Teraz ani drgnie chociaż jestem na I Fazie!. Ty napewno masz już sporo kg za sobą?! Jusia pozwol, ze o cos zapytam. Piszesz, ze na diecie miesiac, a teraz jestes na I fazie. czy to znaczy, ze przedtem stosowalas inna niz protal diete, czy moze na I fazie jestes az miesiac? Wydaje mi sie i dziewczyny tutaj chyba sie ze mna zgodza, ze na I fazie nie powinno sie byc dluzej nic 10 dni. Moze wlasnie dlatego na razie waga nie spada, bo organizm sie przyzwyczail do bialek. Warto moze dac mu odpoczac i jesc tez troche warzyw, a potem znowu zaatakowac czystymi bialkami "z zaskoczenia". Jak mowi Dukan w swojej ksiazce, to wlasnie przez to, ze organizm jest zaskakiwany bialkami zaraz po warzywach mozemy schudnac. To jest oczywiscie tylko taka mala sugestia z mojej strony. A probowalas pic zielona i czerwona herbate? Moze to cos pomoze? Powodzenia zycze! Cytuj
jusia25 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Sliweczko wszystko prawie mam. Tylko angielski u mnie kiepski. Powiedz jaka kolejniość ma być w tej wadze. Njpierw jaka była potem jaka jest i jka chce osiągnać? Bo wyskakuje mi gład jakiś Cytuj
jusia25 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Do-Do jestem na I fazie ale stosuje diete na przemiennie oczywiście. Stosuje też druga faze! Nie wytrzymałabym przeciez bez warzyw. Także moje zdrowie jest w najlepszym porzadku. Ale dziękuje za zainteresowanie. Stosuje po tygodniu I faze i II faze Dukana. Chce osiagnac docelowa wage a pózniej ja ustabilizować .Pozdrawiam. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Śliweczko, czym drylujesz wiśnie? Ja robiłam to spinaczem, poddałam się po 4 kilogramach. Wisienki są w lodówce zasypane cukrem. Raniutko zleję soczek i zasypię nową porcją. Rozumiem, że tych wisienek nie wolno mieszać a jedynie potrząsać garnkiem, prawda?Ja dryluję wiśnie drylownicą,kupiłam kiedyś w biedronce,ale teraz widziałam że stoją też w tesco Ja wisienek nie mieszałam,nie wiem co by było po zamieszaniu :mrgreen: Podaję link do stronki z suwaczkami po polsku : [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Śliweczka Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Do-Do jestem na I fazie ale stosuje diete na przemiennie oczywiście. Stosuje też druga faze! Nie wytrzymałabym przeciez bez warzyw. Także moje zdrowie jest w najlepszym porzadku. Ale dziękuje za zainteresowanie. Stosuje po tygodniu I faze i II faze Dukana. Chce osiagnac docelowa wage a pózniej ja ustabilizować .Pozdrawiam. Hihi,troszkę nie tak :mrgreen: I faza to uderzeniówka i zaczynamy nią dietę,a druga faza to faza naprzemienna w której stosujemy na przemian białka i białka + warzywa. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Sliweczko wszystko prawie mam. Tylko angielski u mnie kiepski. Powiedz jaka kolejniość ma być w tej wadze. Njpierw jaka była potem jaka jest i jka chce osiągnać? Bo wyskakuje mi gład jakiś Na początku jest waga którą chcesz osiągnąć,potem waga z której startujesz,a na końcu ta którą masz teraz. Cytuj
Do-Do Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Hihi,troszkę nie tak :mrgreen: I faza to uderzeniówka i zaczynamy nią dietę,a druga faza to faza naprzemienna w której stosujemy na przemian białka i białka + warzywa. No wlasnie, dlatego ja sie dziwilam, ze ta Jusia tak dlugo na uderzeniowce wytrzymala. Ale teraz wszystko sie wyjasnilo. Cytuj
Do-Do Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Sliweczko wszystko prawie mam. Tylko angielski u mnie kiepski. Powiedz jaka kolejniość ma być w tej wadze. Njpierw jaka była potem jaka jest i jka chce osiągnać? Bo wyskakuje mi gład jakiś Jusia jesli sie cofniesz o kilka stron, to znajdziesz post (baaardzo dlugi :mrgreen: ), w ktorym bardzo dokladnie, punkt po punkcie, opisalam jak zrobic suwaczek. Dobrej zabawy! :-D Cytuj
Bozena66 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Witam Protalkowe Dziewczyny z przepięknych Pienin Balbinko będę trzymała kciuki przez te kilka dni, żeby wyniki były jak najlepsze :) Marudko przyślę Ci przepis na gofry gdy wrócę do domu. Mam przepis dołączony do gofrownicy, wszyscy, którzy je jedli twierdzą, że są lepsze niż kupne, może dlatego, że świeże :D Maragrete cieszę się, że już jesteś zdrowa i ruszasz nan nowo z dietą. Pozdrawiam :mrgreen: Jusia, witam Ciebie serdecznie w protalowej paczce i życzę Ci jak najszybszych spadkow :D Dzisiaj byliśmy z Rodzinką na spływie tratwami po Dunajcu. To jest po prostu niesamowite :-D :) :) . Mimo tego, że juz drugi raz w życiu to przeżywałam to i tak zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Najgorszy jest ten upał, bo nie mozemy chodzić po górach. Dzisiaj spacerowalismy 2 godziny po Szczawnicy i ledwo sie zawlekliśmy do autobusu, bo naprawdę ten upał nas powalił. Jednak pogoda ma się zmieniać, mam nazieję, że będzie chłodniej, bo mamy w planach Trzy Korony, Sokolicę i Wysoką. Mam nadzieję, że nam się uda wdrapać :-D Jeśli chodzi o dietę to nie jest źle :-D . Jedynie dzisiaj mam normalne lody na sumieniu, ale ta pogoda mnie do tego doprowadziła. Mam nadzieję, że duża ilość ruchu zniweczy moje grzeszki. Pozdrawiam wszystkie Panie serdecznie i gratuluję wszystkich spadków :-D :D :-D Cytuj
balbina38 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Dziekuje Polu za dobre rady kobieto :-D powiem ci ze jakos mi przeszlo narazie i przestalam o tym myslec oby tak dalej :) ja tez ide do lozeczka papa dziewczynki :mrgreen: Cytuj
Śliweczka Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Dobranoc Balbinko,dobranoc Bożenko (wypoczywaj,szalej...po to jest urlop) A lody wybaczone,bo od tego gorąca to tylko lody mogą nas uratować :-D Dobranoc cała Protalowa Rodzinko :mrgreen: Cytuj
jusia25 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Szczeliłam gafe. Dobrze myślałam ale zle pisałam he he he... A co do suwaczka to jutro popróbuje a teraz lece do łóżeczka. Życze miłej nocki wszystkim kobietką!!!!! Cytuj
Do-Do Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Kochane ja juz uciekam, zycze wam wiec spokojnej nocy. Do jutra chudzinki! Cytuj
Maruda Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Dzień dobry dziewczynki!!! Bożenko - to ja czekam z niecierpliwością - jeśli te Twoje są jeszcze lepsze niż kupne - to już się cieszę, że może w końcu wyjdzie mi w kuchni coś naprawdę dobrego!!! Na razie tylko dla chrześniaczka i może dla mojego lubego bo dzisiaj rano znowu wyprowadziłam go z równowagi :) Ot.. taki mój urok :mrgreen: Tyle, że na razie nie mam samochodu - więc przeżywamy 'separację', no i wczoraszy tropikalny dzień pewno też swoje poczynił w moim organiźmie.. Może dlatego taka złośliwa dzisiaj jestem.. Własnie zajadam się sałatką z tuńczyka i popijam hebratką. Tylko zapomniałam sobie do pracy spakować lody, które wczoraj zrobiłam - mama znowu będzie marudzić, że jej cały zamrażalnik zajmuję..., a w pracy stoi pusty. Tylko kostki lodu są i mój chlebek :) (kierownik myslał, że to schabowy hahaha) A wypróbowałam inny przepis niż zazwyczaj - dlatego jestem taka ciekawa jak będą smakować.. No nic będe musiała poczekać do 14:30 - bo tak chyba dortę do domu :) A waga stoi, ale to akurat pocieszająca informacja, mimo, że o 2 kg więcej niż przed wyjazdem. Ale niech już sobie stoi jak na nic więcej jej już nie stać :-D Miłego dnia psiapsiółki - gadułki :-* Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi