Maruda Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Jusia Przepis na pizze Juggin jest tutaj i wiele innych ciekawych przepisów https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...7437&st=135 Bo ja też nie wytrzymałam - i pizza już się piecze w piekarniku Juggin, Śliweczko- takiego smaka mi narobiłyście. Dzisiaj przegnę poważnie dopuszczalną dawkę otrębów, ale co zrobic.. Ja sobie z łososiem zrobiłam. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Kochane możecie podać przepis na tą pizze?! wygląda tak ślicznie a tak apetycznie że kiszki mi marsza grają! https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...0&start=150 Tu masz przepis na pizzę,a na wcześniejszych stronach przepis na ser a'la topiony którym pokryta jest pizza. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Hihi,Marudka była szybsza :mrgreen: Cytuj
Śliweczka Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Hej, nie było mnie kilka dni. Nie,nie - nie rzuciłam Was ale musiałam się doprowadzić do porządku :mrgreen: Badania,wizyta u lekarza,badania ,znowu wizyta a dodatkowo jeszcze będę mieć malowanie. Nie byłam zbyt rozmowna :-D Dietę zaczynam jutro,otręby kupiłam !!!! Kiedy ja nadrobię zaległości w czytaniu ? Trafiłam jedynie na obłędny post juggin o ringu / ubawiłam się :) / i na zdjęcie pizzy / wygląda świetnie /. No to zaczynaj walkę z kilogramami.Powodzenia życzę! Cytuj
Maruda Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Śliweczko, Juggin- ale narobiłyście zamieszania :-D Muszę Wszystkim powiedziec, że ta pizza JEST REWELACYJNA!!! O niebo lepsza niż ta z książki Dukana!!! Przynajmniej jak dla mnie. Wszamałam połowę.. ale chyba druga długo nie postoi... :mrgreen: Cytuj
Bozena66 Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Edytko cieszę się, że wywołałam u Ciebie takie miłe wspomnienia. Oczywiście orzeł i skok Janosika mają sie bardzo dobrze i wszystkie inne wspaniałości też. Cała moja Rodzina dzisiaj wspominała spływ, bo naprawdę zrobił na nas bardzo duże wrazenie, mieliśmy fajnych i wesolych Flisaków i było bardzo sympatycznie. Dzisiaj zwiedzaliśmy Czerwony Klasztor. Mogliśmy przejść pieszo, poniewaz po wejściu do strefy Schengen otworzyli nowe przejście graniczne dla pieszych i rowerów. Później posliśmy w góry, żeby stwierdzić, ze szlaki są głównie zacienione i można maszerować nawet przy tej temperaturze. :mrgreen: Pzepis na gofry będę mogla przesłać dopiero za dwa tygodnie. :-D Z dietą nie jest najgorzej, dzisiaj na obiad miałam co prawda wieprzowinę, ale bardzo chudą.Lodówkę mam całą wypełnioną protalowym jedzonkiem i puszkami piwa mojego męża, do którego mnie specjalnie nie ciągnie. Do piwa, do męża mnie ciągnie, nawet po 12 latach małżeństwa. Dzisiaj bylo już rochę chłodniej, więc udało mi się ustrzec przed lodami. Jestem z siebie bardzo dumna :) Jeśli się znudzicie moimi relacjami z Pienin, możecie mnie potraktować pałą i od razu przestanę marudzić. Pozdraiwam i życzę miłego wieczoru :) Cytuj
Maruda Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Jeśli się znudzicie moimi relacjami z Pienin, możecie mnie potraktować pałą i od razu przestanę marudzić. Pozdraiwam i życzę miłego wieczoru :-D Bożenko NO CO TY!!!!! Jak dla mnie to pisz jak najwięcej.. bo już planuję wyjazd w Pieniny - dzięki Tobie. Może dopiero w przyszłym roku się uda - ale już dzięki Tobie dużo będę wiedziec :mrgreen: Ja tam kiedyś z rodzicami byłam. Cytuj
benek Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Jejku Śliweczko to serek własnej produkcji taki piekny jest???? Jak ja żałuje ,ze po pierwszej próbie, podczas ktorej przedobrzylam z sodką, nigdy juz go nie robiłam. Toz on sie musiał ciągnąć apetycznie :-D :) Pizza jest hitem- wiem to, na samą mysl, ze zrobie ją znów w fazie z warzywami odechciewa mi sie nawet sławetnego MC Donaldsa :mrgreen: Ja robiłam w małej blaszce i bez sensu bo mogłam tylko pół zjeśc , aby nie nagrzeszyć. A teraz zrobie w wiekszej blaszce- ciasto cieńńsze bedzie, ale ono i tak nie rośnie prawie w ogole więc, byle tylko nie było przezroczyste :) A wtedy zjem pół pizzy o średnicy 45 cm to pęknę z przejedzenia..mniam ..mniam.. JUGGIN JESTEŚ WIELKA i zostaw już tego Mc donalda, niech tam chodzą ci co się konserwować lubią, a my natura, sama natura. Ps. jeśli ciasto robisz z otrębami to wyrastanie ciasta trwa o wiele, wiele dłużej, ale urośnie. Otręby nawet mielone są cięższe od zwykłej mąki i drożdże muszą dłużej z nimi walczyć, żeby je spulchnić. Możesz dodać ciupkę więcej drożdży. Wiem bo chlebek piekłam na drożdżach Cytuj
Maruda Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Acha.. bo Benek wspomniała o drożdzach.. Ja nie użyłam, bo nie miałam.. :-D Taką ochotę nadrałam, że brak jednego składnika mnie nie pozstrzymało :mrgreen: Zjedzona cała.. chyba pęknę!!! :) <mniam> Cytuj
juggin Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 JUGGIN JESTEŚ WIELKA i zostaw już tego Mc donalda, niech tam chodzą ci co się konserwować lubią, a my natura, sama natura. Ps. jeśli ciasto robisz z otrębami to wyrastanie ciasta trwa o wiele, wiele dłużej, ale urośnie. Otręby nawet mielone są cięższe od zwykłej mąki i drożdże muszą dłużej z nimi walczyć, żeby je spulchnić. Możesz dodać ciupkę więcej drożdży. Wiem bo chlebek piekłam na drożdżach Benek ja nie jestem wielka, ja jestem po prostu wiecznie głodna :mrgreen: :-D uwierzcie mi, ze wczesniej mialam 3 potrawy, ktore umialam gotowac- oczywiście włoskie :) A teraz tak mi brakuje tego smaku, ze i pizze zrobilam i cały czas eksperymentuje z tortilla ( bez rezultatu), a jak znam siebie, to do konca II fazy wymysle tez makaron spagetti- a wtedy nigdy juz nie tkne MC Donaldsa :) Cytuj
Do-Do Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Oj dziewczyny, dziewczyny, tak pieknie ta pizza wyglada, ze az slinka cieknie, ale ja sie musze wstrzymac pare dni, bo na razie mi tylko bialka wolno. Ale co sie odwlecze to nie uciecze, na pewno ja kiedys wybrobuje. Sliweczko kochana przegladam dawne posty, zeby znalezc przepis na ten twoj sliczny serek, ale jakos nie moge go znalezc. Czy on bedzie raczej na pierwszych stronach z przepisami, czy dalej? Cytuj
kasias Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 sluchajcie dziewczyny widzialam w markecie makaron oragnic ktory mial bardzo niski poziom wegli i tluszczu, zastanawialam sie czy mozna taki jesc? byl na polce ze zdrowa zywnoscia.... hmmmm nie wiem co o tym myslec? Cytuj
Do-Do Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 sluchajcie dziewczyny widzialam w markecie makaron oragnic ktory mial bardzo niski poziom wegli i tluszczu, zastanawialam sie czy mozna taki jesc? byl na polce ze zdrowa zywnoscia.... hmmmm nie wiem co o tym myslec? Ja bym nie ryzykowala, chyba, ze to jakis makaron "niemakaron". A co jest w jego skladzie? Tzn. z jakiej jest maki? Zreszta mysle, ze jak jest tam jakakolwiek maka to raczej dla nas odpada. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Sliweczko kochana przegladam dawne posty, zeby znalezc przepis na ten twoj sliczny serek, ale jakos nie moge go znalezc. Czy on bedzie raczej na pierwszych stronach z przepisami, czy dalej? Serek a'la topiony jest tu https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...=7437&st=60 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.