Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkie Panie serdecznie, a w szczególności Hanny i Anny :-D . Na razie tylko Mallinka :D :-D :lol: się ujawniła , ale może jeszcze jakas Proteinka nam się przyzna...

Martuska witam wśród Protalek i życzę Ci szybkich i skutecznych spadków :)

Polu, mam wrażenie, że Ty nie lubisz III Fazy, ale ja się cieszę, bo dłużej zostaniesz z nami :D . I jeszcze bardzo gratuluję i podziwiam :D

Samanto z tymi kapciami za darmo oczywiście przesadziłam, kapcie są przynajmniej 2 razy tańsze niż w innych miejscach, gdzie mogę je kupić

Greto, gratuluję 3kg to bardzo fajny wynik :)

Ja dzisiaj wspięłam się na 2 góry i bardzo dobrze się czuję. Widok z Sokolicy na przełom Dunajca po prostu trzeba zobaczyć, bo nie sposób go opisać. JEST OSZAŁAMIAJĄCY, wijąca się rzeka opływająca Sokolicę ze wszystkich stron i grzbiet góry wznoszacy sie pionowo nad Dunajcem zapada w pamięci na zawsze.

Niestety dieta trochę odpłynęła, bo po górskich wyprawach zamarzył mi sie deserek i uległam :-D

Czekam na karę :D

I tu Cię Slodziutka zaskoczę- jako jeden z głównych katów tej sekty odstepuje od wymierzenia kary/ A to z dwoch powodów:

1. bo jestes na wakacjach- a na wakacjach jak jest kazdy wie- wymaga nie lada trudu popijac jogurt gdy wszyscy liżą lody :mrgreen: i poza tym zakrawa to troche na masochizm :-D

2. ukarze Cię waga, jesli nie bedziesz przestrzegać zasad :-D i pewnie wiesz, ze gorszej kary nie ma :)

Baw sie dobrze i gdy najdzie Cię na zjedzenie czegos cywilnego, bo usprawiedliwisz sie przytoczonym przez mnie punktem nr 1 szyciutko przeczytaj punkt nr 2. Buziaki i powodzenia.

P.S. Zazdroszcę Ci tego urlopu :-D

Opublikowano
a co to jest to "urlop"?

Czym jest urlop? Zachwianiem, które wszystko później pogarsza.

Erich Maria Remarque (Paul Remarque)

:mrgreen: :-D :) :)

Opublikowano
nie wiem co dzisiaj ze mna sie dzieje kobitki ale caly czas bym jadla i jadla :-D

zjadlam juz 6 parowek (drobiowych wedzonych pychotka), 100 g lososia wedzonego, jajecznice na szynce z indyka, 2 jogurty

i jeszcze cos bym wszamala :) oczywiscie to przez caly dzien :)

acha i jeszcze wypilam kilka kaw i 1,5 litra wody

Kochana to ja Ci zazdroszcze " braku apetytu". wiem, ze ciezko w to uwierzyć, ale ja w ciagu dnia jem co najmniej 2 razy wiecej.

Moj standardowy jadlospis wyglada tak.

Rano 6.40- otrebianka, 2 parowki, 2 jajak na twardo

11.00- jajko lub twarog z jogurtem ok 150 g-200 g.

14.00- piersi lub mielone( 1 duza pierś lub 3 mielone sredniej wielkości)+jogurt 300 g

17.00- jajecznica na 2 parówkach z 2-3 jajek , albo na szynce z kurczaka

20.00- makrela wedzona srednia lub inna ryba np. sledz w occie- 2-3 sztuki lub ryba z folii ( 150-200 g)

i zdarza sie ze po 22-23 tez skubnę , a to szynki kilka plasterków, a to znów śledzik, a to makrela

i jesli nie mam warzyw to własnie tak prawie codziennie jem- jestem monotematyczna :mrgreen: A jak mam warzywa to jem jeszcze wiecej.

Opublikowano

Kochana Juggin to tylko powinnas sie cieszyc ze tyle jesz i CHUDNIESZ bo mnie jutro waga napewno pokarze :mrgreen:

ale od jutra bialeczka

Opublikowano
POLA nie dziw się że dziewczyny Ci zazdroszczą bo ja też do nich należe. Ale mam nadzieje że mi tez ktos bedzie zazdrościł w przyszłości,he he he.. Dojście przeciez a raczej dotrwanie do upragnionej wagi to jest naprawde rewelacja.  Szkoda dziewczyny że nie mogę z Wami posiedzieć przy kawce. Niestety mój synuś jest mały i musze z nim jadać śniadanka. Szkoda!!! Ale ciesze sie że moge do Was napisać i uzyskiwać od WAs tak cenne rady! Pozdrawiam.

Ale ja przecież tylko żartowałam. A żę rzadko grzeszyłam to inna sprawa. Poza tym, bez forum, bez Was dziewczyny, nie dałabym rady, na pewno!!! :mrgreen:.

nie wiem co dzisiaj ze mna sie dzieje kobitki ale caly czas bym jadla i jadla :-D

zjadlam juz 6 parowek (drobiowych wedzonych pychotka), 100 g lososia wedzonego, jajecznice na szynce z indyka, 2 jogurty

i jeszcze cos bym wszamala :-D oczywiscie to przez caly dzien :-D

acha i jeszcze wypilam kilka kaw i 1,5 litra wody

No Balbinko, czasem tak bywa. Każdy ma takie dni że tylko drzwi od lodówki trzaskają :-D

Dobrej nocy, kochana.

Zeberki to i ja nie mam na sumieniu, o ciastach nana nic nie wiem, ale niestety przerwałam dietę na jakiś czas i widzę że powrót to już nie jest to samo.

Bardzo mi jest trudno i naprawdę załamuję się jak co rano widzę to samo na wadze.

Na pewno Samanto nie jest łatwo. Dlatego rozpoczęłam dietę po 3 miesiącach od kupienia książki. Musiałam się przygotować psychicznie żeby jej nie zarzucić.

Polu, mam wrażenie, że Ty nie lubisz III Fazy, ale ja się cieszę, bo dłużej zostaniesz z nami :D . I jeszcze bardzo gratuluję i podziwiam :)

(...)

Ja dzisiaj wspięłam się na 2 góry i bardzo dobrze się czuję. Widok z Sokolicy na przełom Dunajca po prostu trzeba zobaczyć, bo nie sposób go opisać. JEST OSZAŁAMIAJĄCY, wijąca się rzeka opływająca Sokolicę ze wszystkich stron i grzbiet góry wznoszacy sie pionowo nad Dunajcem zapada w pamięci na zawsze.

Niestety dieta trochę odpłynęła, bo po górskich wyprawach zamarzył mi sie deserek i uległam :D

Czekam na karę :)

Ja już Bożenko pisałam, że się trochę tej III fazy boję. Ale w końcu będę musiała na nią przejść.

A ty jesteś bardzo dzielna, śmigasz po górach, nie boisz się spienionych wód Dunajca. Tylko podziwiać!!! :). Deserek powinien Ci być wybaczony!!!

Dobrej nocy dziewczyneczki. Słodkich snów!!! I żeby Was duchy nie straszyły.

Opublikowano

Obiecalam dzis przepis na ciasto nazywane w domu czekoladowym oto on sprobujcie jesli macie ochote i podzielcie sie opinia 1 jajko,1 szkl.mleka, 1 szkl.oliwy(daje mniej troche pod ucho szklanki) 2,5 szkl.maki, 1 szkl.cukru, 1 lyzka cynamonu, 1 lyzka sody oczyszczonej, pol.sloika drzemu lub powidel (ja daje dzem truskawkowy) 2 lyzki kakao,cukier puder do posypania. Wszystko razem wymieszac mikserem.Wylozyc na blaszke lub tortownice wysmarowana margaryna,posypana bulka tarta lub maka.Piec ok.50 min.w temp.180 (najlepiej sprawdzac patyczkiem czy jest juz suche-nie opada) To super ciastko dla tych ktorzy nie lubia zbyt dlugo paplac sie w kuchni :mrgreen: Udaje sie zawsze i kazdemu.Pozdrawiam. :-D :) :)

Opublikowano

Martusia, dostałaś maila ode mnie? Trzy razy wysyłałam

Opublikowano
Sprawdzilam,ale nic nie mam :mrgreen:

To w takim razie coś z adresem mailowym jest nie tak. Przyślij mi maila na mókj adres, a ja odeślę wiadomość: polapoletek@interia.pl

Opublikowano

Dzień dobry!

Właśnie szykuję sobię zapas herbaty na cały dzień

żeby pić już taką trochę ostygniętą. A na dzisiaj jeszcze

mam koktajl proteinowy :mrgreen: Mam nadzieje, że bardzo

napełni mój brzuszek - bo nie umiem wrócić jakoś

tak całkowicie na dobrą dorgę.

Jeśli chodzi o smażenie na teflonie, i picie - to całkiem

u mnie w porządku. Tyle, że codziennie coś podjadam.

Ale każdego ranka wsteję z nadzieją, że to będzie właśnie

ten dzień w którym znowu mi się uda tak z czystym

protalowym sumieniem go przetrwać.

Udanego tygodnia pracującym (w pracy i w domu) kobietą :-D

i spokojnego wypoczynku urlopującym się!!!