Śliweczka Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Tak Anulko ,do sera dodałam jogurt i budyń. Cytuj
malgonek Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Zrobiłam zupę krem ala Śliweczka, z brokułami i pieczarką, rewela TIP: mam varomix takie urządzenie, co "wszystko samo robi) w tym krem robi się ok 10 minut, pozdrawiam. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Dziewczyny bardzo fajne te przepisy na słodkości i powiem Wam, ze dziś po pracy kupię twaróg i też upiekę serniczek. Ale Śliweczko - dodałaś do sera mleka albo jogurtu i budyniu? Na chleb tostowy też się zdecyduję i te leniwe...ale muszę kupić mąkę kukurydzianą bo nie mam. Ale czy jest ograniczenie jakieś w jedzeniu tych dobroci....czy tak jak z pozostałymi białkowymi...ile się chce? Oczywiście makę kukurydzianą trzeba ograniczać,w fazie uderzeniowej radzę nie jeść tych dobroci,a potem już w ilościach niewielkich.A słodkości to czyste proteiny. Cytuj
Anula1978 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Śliweczko a ile dałaś tego jogurtu i budyniu? Jakie proporcje na te 500 gr. sera? Cytuj
Śliweczka Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Anulko,jogurtu daj do sera na "OKO" i wymieszaj dokładnie żeby miało konsystencję serka homogenizowanego.Możesz dodać mleka ,tez będzie smaczne.A budyniu wsypałam 1/3 paczki,ale możesz dać troszkę więcej. Cytuj
MamaKasia Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Anula tu masz link do przepisów Protal; jest tam na pierwszej stronie pieczeń. https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...15&start=15 Śliweczka, dzięki za słodziutkie przepisy. Dziś mam jeszcze zebrę, ale jutro... Cytuj
MamaKasia Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Kobietki zastanawiam się jak zrobić pasztet wg zasad diety. Może do pieczeni dodać wątróbki drobiowe i razem zmielić? Co o tym sądzicie? Śliweczka, pomożesz coś wymyślić? Cytuj
Anula1978 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Dzięki Mamo Kasiu. Jak mi się pokończą zapasy to wezmę się za pieczeń. A dziś zdobyłam ochoty na ten sernik. I skoro nie ma w nim mąki kukurydzianej to chyba można jeść ile się chce. Co o tym myślicie? Pozdrawiam Cytuj
Anula1978 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Wiecie co.....tak patrzę na to wszystko i dochodzę do wniosku, ze my zamiast "się katować" jak w innych dietach to mamy prawdziwe uczty....bo dosyć, że pieczone, samżone mięcho, ryby, pasztety, gulasze itp to i desery, ciacha, chleb. Po prostu miodzio. Pa Cytuj
Śliweczka Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Myślę że można by było zrobić taki pasztet z tej pieczeni i wątróbek drobiowych,ale ja dałabym ugotowaną zmieloną 2 razy wołowinę i sparzoną (nie gotowaną) wątróbkę.Co do serka to można dodać żeby nie było suche.Dodałabym majeranku,jaja ,sól albo odrobinę vegety i pieprz.I upiekłabym w piekarniku.Może być dobre.Z drobiowym pasztetem to nie wiem jak by było bo nigdy nie robiłam ,ale chyba kurczę musiałoby być surowe,albo gotowany drób i serek homo.Ja nie przepadam za pasztetami więc nie bedę eksperymentować ,ale jeśli macie ochotę to spróbujcie. Rzeczywiście nasza dieta jest super bo jemy ile chcemy.Kiedyś byłam na diecie (już nie pamiętam nazwy) i miałam dosłownie głodówę,schudłam 12 kg,przez pół roku ,a przytyłam 20 :D A tyle się nagłodziłam... Cytuj
dam radę Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Śliweczko!!! Jestes boska z tymi przepisami!!!!!!!!!!!!!!!!!! A moze wymyślisz protopączki :D tak dobrze Ci idzie!!!!!!!!!!!!!! Zebre juz kończe następny bedzie serniczek. Cytuj
MamaKasia Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Ale my słodkie kobietki jesteśmy :D:):) Jednak nie da się ukryć, że uwielbiamy wszystko co słodkie... Cytuj
maho Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 a czy sera nie można dopiero w trzeciej fazie? no jasne że lubimy... temu sie teraz "odchudzamy" hehe ;D Cytuj
MamaKasia Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 maho, ser chudy 0% dozwolony, a raczej zalecany, cały czas :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.