Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jejku dziewczynki,myślałam ,myślałam i nic nie wymyśliłam  :) chodzi mi oczywiście o pączki  :)  

Są co prawda pączki pieczone w piekarniku,ale idzie do nich masło i mąka.Możnaby było zastąpić mąkę pszenną-kukurydzianą ale masło...olejem parafinowym zastąpić się raczej nie da. No i d...a! Pączków nie będzie!!! :D

Opublikowano

Znalazłam na pewnym blogu przepis na "Pączka dietetycznego z różą" ,już się ucieszylam .....a tam zamiast przepisu znalazłam zdjęcie  :) Po takim pączku napewno nie przytyjemy  :D

post-7037-1234802511_thumb.jpg

Opublikowano

Dziękuję Wam Kochane za wsparcie!! :)

dziewczyny a jak myślicie - ile ja powinna sobie zrobić dni tej pierwszej fazy jak mam do zrzucenia 17 kilo w najlepszym wypadku a w najgorszym 12??? :)

Poza tym kupiłam sobie dzisiaj jedzonko na pierwszą fazę - wszystko na czym piesze Light :D Ale na przyszłość nie wiem na co powinnam zwracać większą uwagę czy na zawartość tłuszczu czy protein?? I jakie powinny być ich ilości?? Kupiłam sobie serek ale wiejski twarożek i ma protein w 100g 13,0g a tłuszczu 0,4g. I nie wiem jak mam sobie zrobić dozwolony omlet jakim mogłabym się zajadać?? :)

Dziękuję Wam za odpowiedzi!!!:)

Opublikowano

Qrcze zrobiłam sobie omlecika - eksperymentowałam :D i wyszedł rewelacja!!! Najadłam się nim strasznie i tak się zastanawiam czy to aby nie za dużo??? Może nie powinnam się tak objadać?? Poza tym dzisiaj udało mi się kupić oliwę z oliwek w spray i jedno "psiknięcie" ma tylko jedną kalorię :)))

Opublikowano
Dziękuję Wam Kochane za wsparcie!! :)

dziewczyny a jak myślicie - ile ja powinna sobie zrobić dni tej pierwszej fazy jak mam do zrzucenia 17 kilo w najlepszym wypadku a w najgorszym 12??? :)

Poza tym kupiłam sobie dzisiaj jedzonko na pierwszą fazę - wszystko na czym piesze Light :D Ale na przyszłość nie wiem na co powinnam zwracać większą uwagę czy na zawartość tłuszczu czy protein?? I jakie powinny być ich ilości?? Kupiłam sobie serek ale wiejski twarożek i ma protein w 100g 13,0g a tłuszczu 0,4g. I nie wiem jak mam sobie zrobić dozwolony omlet jakim mogłabym się zajadać?? :)

Dziękuję Wam za odpowiedzi!!!:)

Anusiuanulko, czy kupiłaś też książkę, bez niej raczej nie dasz rady. Powiedz proszę kto Ci ustalił taką wagę docelową, nawet przy wzroście 158 to dosyć mało...

Opublikowano

Śliweczka mam prośbę; napisz mi krok po kroku jak zrobić sernik. Nie śmiej się ze mnie, ale ostatnie ciasto jakie upiekłam było tortem urodzinowym na Dzień Matki jakieś 10 lat temu :D . Nie wiem co z jajkami; ubić, utrzeć?

Opublikowano

Nie ma sprawy MamoKasiu, już piszę :

Więc ,ja robię to tak :ser zmielić najlepiej 3 razy,ale może być tez 2.Wymieszać z mlekiem albo jogurtem żeby miał konsystencję serka homogenizowanego.Rozgnieść aspartam i sproszkowany dodac do sera,albo dodać inny słodzik.Dodać żółtka,zmiksować dokładnie.Można dodać kakao i równiez zmiksować.Ja dodałam budyń śmietankowy bez cukru  zamiast kakao,ok.1/3 paczuszki.Ubić białka jaj z odrobinką soli na sztywną pianę i dodać do sera,delikatnie wymieszać  łyżką.

Małą foremkę wysmarować olejem parafinowym,włożyć ciasto do formy i piec ok.1/2 godz.w 200 stopniach.

I gotowe  :)

A swoją drogą nie każdy musi umieć piec ciasta i gotować.Ja uwielbiam piec i pichcić,kocham to robić  :) tak już mam  :D

Dlatego tyle ważę hehe.

A teraz idę do łóżeczka.Dobranoc kochane Proteinki !!!

Opublikowano

Śliweczko DZIĘKI!!!

Gotowanie u mnie ostatnimi czasy bardzo podupadło. Mam małe dzieci: Antek - 3 lata i Franek - 15mcy. Najzwyczajniej w świecie nie jestem w stanie nic przy nich bardziej twórczego niż zupa zrobić. Oczy muszę mieć dookoła głowy, a czasami nawet to nie wystarcza :). Mieszkamy z daleka od rodziny więc nie mam komu podrzucić maluchów, nawet od czasu do czasu, niestety :D . A podejrzewam, że opiekunka zażądałaby odszkodowania za obrażenia na ciele i duchu. Dla przykładu, dziś przyłapałam młodszego jak maczał smoczek w sedesie i go oblizywał ... I bądź tu twórcza w kuchni!

Opublikowano

Dla przykładu wklejam zdjęcie Franka, który kilka tygodni temu dorwał się do sadzownika (dla niewtajemniczonych - pojemnik na sadzę w piecach węglowych - mamy taki zabytkowy w mieszkaniu służbowym)

post-13027-1234816496_thumb.jpg

Opublikowano

Czytam i czytam i nie moge uwierzyc ze az tyle fajnych potraw mozna zrobic i nie byc głodnym super jutro biore sie za chlebek az jestem ciekawa czy bedzie dobry pozdrawiam was :) Ta dieta jest świetna :D