saga Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Marudko wyglądasz super i to nie są fałszywe pochlebstwa. A ja muszę się pochwalić że po pierwszym dni dzisiaj rano było o 1 kg obywatela mniej. To motywuje chociaż jak jechałam do pracy to bułeczki z piekarni bardzo mi pachniały. Najgorsze jest to że dopadła mnie migrena i czeka mnie z nią ciężki dzień tym bardziej że od rana duchota i żar się z nieba leje. Czas do pracy. Pozdrawiam Cytuj
Maruda Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 :) Dziękuję Polu!!! W końcu wzięłam się w garść, bo mimo tego, że tak się boisz tej III fazy - to ja bardzo chciałabym już do Ciebie dołączyć.. Ale jeszcze muszę na to cierpliwie poczekać. Cieszy mnie to co już osiągnęłam i tego się trzymam!!! Super, że Twoja waga się zatrzymała... Bo póki co zamiast stać to ona jeszcze spadała, a chyba nie o to chodzi. Ale może nawet dobrze, że masz taką rezerwę wagową - więc myslę, że nie musisz się obawiać przekroczenia tych wymarzonych 63, bo i tak jest już znacznie mniej!!! Smacznego czegoś 'nowego' Ci życzę!! Johanna teraz sobie robisz fazę II naprzemienną. Zasada jest taka, że ma być po równo dni z samymi białkami i po równo dni białka z wararzywami, czyli 1/1, 2/2.. itd. Dukan w książce zaleca 5/5. Ale ja np stosuję 7/7 dla wygody i żeby się nie mylić kiedy co mam jeść. Tak wiem że w danym całym tygodniu mam białka lub białka + warzywa. A warzywka możesz dodawać do posiłku, ale w książce pisze żeby nie koniecznie do każdego. I raczej nie polecałabym Ci większej ilości warzyw w tym czasie niż białek - bo to białka nas 'odchudzają'. Powodzenia. Cytuj
saga Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam Grazię Miłego wczasowania dla Beni (ale pamiętaj nie za dużo tych lodów bo to sam cukier). Pozdrawiam Cytuj
grazzia Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam serdecznie!!! :D Rozpieszczanie codziennymi spadkami dzisiaj sobie zrobiło przerwę - ale jutro to już mur beton, napewno znowu coś ruszy. W końcu grzeczna jestem jak aniołek. Ale jakby tak miałoby to zamiar zepsuć mi humor, to patrzę sobie na moje dwa zdjecia - zrobione w rocznym odstępie.. I już nic nie jest w stanie mi popsuć humoru. Więc postanowiłam się odważyć i pokazaj je i Wam na forum. Ale jeśli kogoś będzie razić moje roznegliżowanie.. to ja chętnie usunę potem tego posta.. Bo to takie 'plażowe zdjecie'. Wstydzę się troszkę!!! Ale i u mnie widać różnicę. No to wstawiam Marudo pieknie wygladasz ja tez tak hehe, no ale Ty jestes taka mlodziutka i piekna wiec i figura ladna :)Pozdrawiam wszystkie Panie przy rannej kawce :) Cytuj
Maruda Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Saga, Grazzia dzięki!! Z tą moją młodością to co roku trochę gorzej :) Ale co mi tam, metryka swoje, a ludzie i tak dają mi ciągle 18 lat - przynajmniej już mi dowodu nie sprawdzają :-D Lecz sądze, że to głównie zasługa naszego rewelacyjnego wzrostu Grazzia - do końca życia będziemy wyglądać jak dzieci!!! Moja mama też... bo ostatnio jeden pan z pracy pytał czy ona to moja siostra Ty też tak masz ze swoimi dziećmi?? :D Cytuj
balbina38 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam kochane !!!!!! Ja w nie najlepszym humorze .............. waga +1kg wiec nie ma sie z czego cieszyc :D ale trwam, trwam kochane juz nic nie jest w stanie mnie zniechecic :-D Marudko poprostu szok :) leeee ja tez juz tak chce wygladac ...................jejciu kiedy to bedzie w takim tepie to za dwa lata nie wiem czy schudne :-D Benek 11.08 ide do lekarza wiec mysle ze wyniki juz beda to sie pochwale :lol: Milego dnia wszystkim protalowym chudzinkom :-D Cytuj
jusia25 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Dzień dobry wszystkim dziewczynkom. Piekne zdjęcie Marudko! Piękne! Ja tez już przesuwam suwaczek w dół. Cytuj
juggin Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam kochane !!!!!! Ja w nie najlepszym humorze .............. waga +1kg wiec nie ma sie z czego cieszyc :D ale trwam, trwam kochane juz nic nie jest w stanie mnie zniechecic :-D Marudko poprostu szok :) leeee ja tez juz tak chce wygladac ...................jejciu kiedy to bedzie w takim tepie to za dwa lata nie wiem czy schudne :-D Benek 11.08 ide do lekarza wiec mysle ze wyniki juz beda to sie pochwale :lol: Milego dnia wszystkim protalowym chudzinkom :-D Balbinko Moja Kochana- tak to juz u nas jest - raz do gory a le dwa razy na dół :P Pewnie woda sie w Tobie zatrzymała :grin: Ale.. tak jak napisalas dasz radę. Poczekaj , poczekaj jak sie organizm po urlopie rozkręci to sie sama zdziwisz.Ciocia Juggin pyta: Czy Balbinka odpowiednio duzo je?? Bo jak nie je to nie chudnie :-D Ja tez już przesuwam suwaczek w dół. I co Niedowiarku :-D Działa co????? Grunt to pozytywne nastawienie a waga spada, spada.. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witajcie kochane koleżaneczki!!! Pogoda na Podlasiu piękna,dzisiaj znowu będę pakować ogórasy do słoików :-D Witam wszystkie Panie dawne i nowy Narybek na naszym forum.Wrocilam z urlopu w niedziele ale tak jestem zapracowana ze narazie nie mam czasu przeczytac postow i byc na biezaco w temacie.Zauwazylam ze POLA doszla do III Fazy gratulacje Tobie Polu i innym u ktorych ubyly kiloski ,u mnie niestety plajta ,na urlopie przybylo 1,5 kg. obiadki mamusi daly rezultat pora wrocic na dietke goraco pozdrawiam ,a jutro bede nadrabiac zaleglosci w czytaniu :-D Witaj Grazzia po urlopie!!! Nie przejmuj się tym co przybyło,troszkę przyciśniesz pasa i zgubisz ten pourlopowy nadmiar. Powiem wam szczerze ze jestem egzemplarzem na wskros optymistycznym i nigdy zadne doly nie czepiaja sie mnie,o nie powiem sytuacji ciezkich w zyciu mialam i to wiele ale moj wrodzony optymizm bardzo mi chyba pomaga bo nigdy sie nie zalamuje nawet moja mama zawsze mowi,ze mam charakter osoby zyjacej i cieszacej sie dniem dzisiejszym i to jest najwazniejsze kobitki cieszcie sie zyciem i drobiazgami dnia codziennego wiecej wiary w siebie :D :-D :-D O tak Martuniu...Ja też jestem optymistycznie nastawiona do świata i ludzi.Nie lubię narzekać mimo że czasem życie się plącze.Ale wiem że po chmurach zawsze wychodzi słońce i będzie ok. Więc postanowiłam się odważyć i pokazaj je i Wam na forum. Ale jeśli kogoś będzie razić moje roznegliżowanie.. to ja chętnie usunę potem tego posta.. Bo to takie 'plażowe zdjecie'. Wstydzę się troszkę!!! Ale i u mnie widać różnicę. No,no,no...Marudko!!! Ale laseczka z Ciebie!!!! Mi się podobają obydwa zdjęcia :lol: Moja 19- letnia córka powiedziała że też by chciała mieć taką figurkę jak Ty,bo ma szerokie biodra i uda grube mimo swoich 56 kg :-D Góra zanika ,a tyłek duży :P Pięknie wyglądasz!!!! Ciesz się że dają Ci mniej lat niż masz,bo ja zawsze byłam starsza (wszyscy dawali mi więcej lat niż mam)Ale od kiedy schudłam to odmłodniałam :grin: razem z kilogramami ubyło mi lat :) Benek ,udanego wypoczynku życzę!!!! Pozdrawiam wszystkie Proteinki!!!!!!!!!Miłego dnia życzę!!!!!!!!!!! Cytuj
martuska71 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam wszystkie protalinki. Poluniu ja musze poczytac bo to moj relaks i wyciszenie wieczorne po calym raczej halasliwym dniu, a pozatym kocham ksiazki i potrzebne mi sa bo niestety ale zaczynam zapominac polska pisownie nie uzywajac na codzien mam pewne problemy. :) Marudko czy ty aby jeszcze potrzebujesz wogole chudnac? jak na moj gust straszna chudzina z ciebie nie wiedze z czego mialabys sie odchudzac,wygladasz super i juz starczy bo na sucha kosc to i pies nie poleci.Dziewczyny z tym odchudzaniem to tez trzeba uwazac zeby nie dac sie zwariowac bo naprzyklad moja ciotka odchudza sie cale zycie a sucha jest jak kosc,a teraz ma problemy ze zdrowiem tak wiec zdrowy rozsadek przedewszystkim moim zdaniem zeby nie popasc w nalog,a tak wogole moim zdaniem to najbardziej szalone sa te ktore nie maja sie z czego odchudzac bo moja manie przesladowcza ze niby one takie grube pomyslcie sobie ja ogromna i odwiedza mnie kolezanka taki zamorek ze jedna ona to mnie 2,5 i placze i jeczy ze tak przytyla i wogole musi sie odchudzac i wiecie co normalnie boki zrywam ze smiechu,a ona wtedy robi ogromne oczy i patrzy na mnie podejrzliwie ze niby nie wierze ze ona taka gruba,mowie mam mozg im juz dawno odparowal zostaly suche anorektyczne kosci czego wam i sobie nigdy nie zycze. :D :-D :-D a teraz dla zdrowia pedze na rowerek bo pogoda ladna,a reszta bandy spi.Pozdrawiam wszystkie mile kolezanki i zycze udanego dnia. Cytuj
zuza125 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witajcie w słoneczny poranek!!! Marudko!! wyglądasz super!! Naprawdę widać efekty diety. Gratuluję :) U mnie waga na suwaczku aktualna, zastój był, ale było @ to chyba a tego powodu. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!! AAA apropo mięska z rękawa, ja nawet pieczeń wołową ostatnio robiłam, ważyła coś koło kilograma, piekłam ją koło 2 godzin i wyszła pyszniutka. Pierwszy raz jadłam wołowinę, która nie była sucha!! A jeśli chodzi o roladki z piersi kurczęcych, to ja robię takie a'la zrazy i do środka wkładam trochę cebuli , kawałek korniszona i jak mam to kawałek szynki drobiowej. Są pyszne, polecam. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Grazzia,wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!!!!!! Spełnienia marzeń!!!!!! Cytuj
Maruda Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Ja również dołączami się do życzeń :) Grazzia no proszę, a cichutko jak myszka siedzisz i się nie przyznajesz, że dzisiaj masz ucztę!!! Martuska71 ja nie z takich co na siłę muszą być szkieletami. Choć nigdy nie byłam.. I cieszę się z tego co już osiągnęłam :D ale nad nóżkami jeszcze trochę popracuję. A Ty jak już osiągniesz wymarzoną wagę, to myślę, że będziesz walczyć o każdy wahający się kilogram. Bo nasza droga ku temu nie jest łatwa, a zdrowie najważniejsze i myślę, że po ciężkiej i długiej walce - będziemy starać się, żeby nie przytyć już nigdy więcej. U mnie to trochę takie nadwyrost - bo przede mną rodzenie dzieci.. Ale wtedy to wrócę do pierwszej części książki, a tam pisze jak się pilnować w tym ważnym czasie, żeby pomóc dziecku pięknie się rozwijać i przytyć tylko tyle co potrzeba!!! Więc o mnie nie musisz się martwić, ale dziękuję :-* Anoreksja mi nie grozi bo 'teściowa' za dobrze gotuje :-D (a za niedługo będę mieszkać bardzo blisko...) , a jakie ciasta, torty piecze MASAKRA!! Ciężko jej było pogodzić się z moją dietą, ale dzięki temu od czasu do czasu i ona i mój Ukochany mają zdrowy obiadek bez tłuszczu z rękawa. Zuziu dziękuję :-*** Dałaś mi do myślenia.. bo ja też tak przed @ ale jeszcze tydzień.. To chyba już teraz waga nie zaczęłaby mi stać... Jutro się okaże. Już nie mogę się doczekać porannego ważenia!!! Cytuj
Do-Do Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Czesc Dziewczynki, Wpadlam sie przywitac. Wczorajsze spacery niestety nie pomogly i zaliczylam znowu bezsenna noc. Jestem juz tak zmeczona, ze odczuwam wrecz fizyczny bol , a i tak nie moge spac. Dobrze, ze dzis dostane wkoncu te tabletki. Czuje sie dzisiaj bardzo, bardzo zle i nie mam na nic sily. Milego dnia! Witam wszystkie nowe panie i zycze powodzenia! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi