saga Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 A w ogóle to o najważniejszym nie napisałam- dzisiaj jest mnie znów o 1 kg mniej....HURRA! HURRA! Zaraz zmienię na suwaczku ! Poza tym do pracy ( dzis mam urwanie głowy- ostatni dzien przed urlopem!) założyłam dawno nie noszone białe spodnie 3/4 (obcisłe!) i bluzkę z dekolcikiem, dopasowaną i buty na obcasie i miałam tyle miłych komplementów od panów i pań ze aż od razu mam wiekszą motywacje do diety...ha, ha, ha ... te 12-13 kilo to nawet przy moim wzroście (176cm) juz widac....super...ciesze sie jak dziecko, chociaz wiele jeszcze przede mną... :) Widzę, że startuję z podobnej wagi. Skoro Tobie jakoś idzie to mam nadzieję że dam radę. Gratuluję z pewnością czujesz się lżejsza ode mnie. Pozdrawiam Cytuj
saga Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Hej Saga, Proponuje na poczatek placuszki protalowe. Jak ja mam jakis dlugi dzien poza domem, to zawsze rano smaze "na wynos". Jesli usmazysz male placuszki, to z 3 lyzek otrab z dodatkami wyjdzie ci ich calkiem sporo (chyba 10-12). Na zimno tez smakuja calkiem niezle. Mysle, ze jogurty naturalne, czy chudy serek homogenizowany nie zepsuja sie nawet w wysokiej temperaturze. Poza tym proponuje jakies rybki w malych puszkach (makrela, tunczyk) w sosie wlasnym, tylko pamietaj , zeby wybrac takie puszki, do ktorych otwierania nie potrzeba otwieracza:-) Ja bym tez zaryzykowala nozki z kurczaka wedzone, albo pieczone, moze nie bedzie az tak goraco. Ostatnio wzięłam do pracy puszkę bez otwierania - a tam nie mam otwieracz - dobrze że sklep blisko. A jak dzień dziesiejszy u Ciebie. Siły wracają? Apetyt też? Cytuj
jusia25 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Edytko czy mogłabys podac przepis na te pyszne bułeczki? Moze i ja spróbuje bo od ponad 1,5 miesiaca nie miałam chleba ani niczego podonego w ustach. Zjadłabym ,mniam..... Cytuj
grazzia Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 A ja dzisiaj sobie podjadłam...Bynajmniej nie protalowo :D Wczoraj naleśniki z dżemem mnie zgubiły,a dzisiaj gofry :-D I masakra!!! Waga pewnie jutro pokaże więcej...Czekałam na karę za naleśniki...Ale nikt nawet nie zauważył że je zjadłam :) oprócz mojej wagi oczywiście,bo ta to wszystko zauważy...A dzisiaj zachęcona ciszą i brakiem kary zjadłam sobie 2 gofry i oooooooooooo!!!!!!!! Mam za swoje :-D Cytuj
saga Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Witam nowe koleżanki - choć i ja czuję się wciąż nowa. Nie mogę połapać się w tych "nickach" Najważniejsze że waga leci w dół mimo małych grzeszków wracacie na dobrą drogę, tak bym chciała żeby już kilka kilogramów było mniej. :) Cytuj
martuska71 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Witam kochaniutkie :) juggin pięknie wygladasz kochana -wspaniała motywacja dla nas jeszcze pięknie okragłych.... Ja zaczynam od poniedziałku -wyjeżdżam na weekend na wieś i duszoneczki jeszcze ostatni raz skonsumuję . Ślwieczko też dziś byłam po podręczniki -zatkało mnie z wrażenia jak Pani podała kwotę do zapłaty za komplecik (260złotych polskich), ale nie ma innego wyjścia jak zapłacić. Życzę Wam moje drogie protalinki wspaniałego weekendu pełnego słonka i uśmiechu, jak znajdę chwilkę do zaglądnę do Was - buziaki :-D Tak ja tez pamietam te czasy gdy czlowiek musial glowkowac jak kupic wszystkim ksiazki,ale musze wam powiedziec dziewczyny,ze w Anglii nie kosztuje to nic wszystko zapewnia szkola rodzice tylko plecak i mundurek kupuja i to po 16 roku zycia ,panstwo zwraca pieniazki wydane na zakup mundurka,mowie wam tu panstwo dba o dzieci szkoda ze u nas nikomu nie zalezy :D Cytuj
martuska71 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Witam mile kolezanki te stale czytelniczki i te nowo przybyle.Mysle dziewczyny,ze to dni grzeszkow bo i ja nadwyrezylam dietke naszego doktorka oj tak,tak tez se podjadalam nie ma co,ale od jutra same bialeczka bo juz na wage boje sie wejsc :) kobitki czasem sie zastanawiam skad czerpalyscie sile zeby tyle wytrwac w dietce ??? ale dzis rowerek poszedl w ruch i spacerek 1,5 godz.troche mnie zmeczyl ale za kare za podjadanie dodalam se mycie okien hehe :D Cytuj
Do-Do Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Ostatnio wzięłam do pracy puszkę bez otwierania - a tam nie mam otwieracz - dobrze że sklep blisko. A jak dzień dziesiejszy u Ciebie. Siły wracają? Apetyt też? Na razie po trochu wraca apetyt, na sen mam tabletki, a zreszta to wiesz, tak roznie bywa. No ale jakos musze dac rade. Przeciez nie moge sie wykonczyc nerwowo, bo przy mojej wadze nie wygladalabym atrakcyjnie jako nieboszczka. Cytuj
martuska71 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Edytko czy mogłabys podac przepis na te pyszne bułeczki? Moze i ja spróbuje bo od ponad 1,5 miesiaca nie miałam chleba ani niczego podonego w ustach. Zjadłabym ,mniam..... Jusiu ja chyba mam kapke latwiej bo do dyspozycji mam tylko okropny chleb a wlasciwie jedynie pieczywo tostowe tak wiec bardzo nie tesknie ale tak nasz polski chlebek jest pyszny :) Cytuj
martuska71 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Na razie po trochu wraca apetyt, na sen mam tabletki, a zreszta to wiesz, tak roznie bywa. No ale jakos musze dac rade. Przeciez nie moge sie wykonczyc nerwowo, bo przy mojej wadze nie wygladalabym atrakcyjnie jako nieboszczka. Do-duniu a moze cieple mleczko przed spaniem??? moze spacer :) Cytuj
dam radę Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Cześć babeczki czytam was w biegu bo była u mnie siostra prawie tydzień i jakoś glupio zagłębiac się w kompa przy gościu.......A poza tym nie mam się czym chwalić... Nie zdązylam wrocić całkiem do wagi po urlopie a tu znowu w góre no bo jak tu mieć silna wolę gdy siostra namawia na lody ,kawkę mrozoną i inne cuda.....oj oj trzeba wziąc się w garść a tu jak na złość 2 dni imprezowe... Mądrze moja siostra powiedziala..' albo dieta albo towarzystwo..." , rzeczywiście ciężko się trzymać ..ale nic to nadrobię wrocę na jakiś czas do fazy 2.... i znowu zacznę utrwalać od nowa.... Witam 'nowinki" . Benek wypoczywaj na maxa- pogoda Ci się szykuje, że łoł....wracaj niebawem .... Juggin ależ ty cudnie wyglądasz na tych zdjęciach- boskie ciało...mniam..... Cytuj
Do-Do Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Do-duniu a moze cieple mleczko przed spaniem??? moze spacer :) Niestety Martuska, ale naturalne sposoby na mnie nie dzialaja. Na razie tylko tabletki mi pomagaja spac. Cytuj
dam radę Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Witam mile kolezanki te stale czytelniczki i te nowo przybyle.Mysle dziewczyny,ze to dni grzeszkow bo i ja nadwyrezylam dietke naszego doktorka oj tak,tak tez se podjadalam nie ma co,ale od jutra same bialeczka bo juz na wage boje sie wejsc :) kobitki czasem sie zastanawiam skad czerpalyscie sile zeby tyle wytrwac w dietce ??? ale dzis rowerek poszedl w ruch i spacerek 1,5 godz.troche mnie zmeczyl ale za kare za podjadanie dodalam se mycie okien hehe :D OJ Martuśka dobry pomysł ja to chyba muszę umyć okna w całym bloku hi hi hi, żeby był jakiś efekt.... Cytuj
saga Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Hej Saga, Proponuje na poczatek placuszki protalowe. Jak ja mam jakis dlugi dzien poza domem, to zawsze rano smaze "na wynos". Jesli usmazysz male placuszki, to z 3 lyzek otrab z dodatkami wyjdzie ci ich calkiem sporo (chyba 10-12). Na zimno tez smakuja calkiem niezle. Mysle, ze jogurty naturalne, czy chudy serek homogenizowany nie zepsuja sie nawet w wysokiej temperaturze. Poza tym proponuje jakies rybki w malych puszkach (makrela, tunczyk) w sosie wlasnym, tylko pamietaj , zeby wybrac takie puszki, do ktorych otwierania nie potrzeba otwieracza:-) Ja bym tez zaryzykowala nozki z kurczaka wedzone, albo pieczone, moze nie bedzie az tak goraco. Do Do przepis na placuszki jaki znalazlam jest z mąką kukurydzianą a w 1 fazie to ja chyba jeszcze nie mogę jeść produktów z mąką? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi