anusiaanulka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 ja niestety nigdzie nie mogę kupić otrębów zmielonych a sama nie mam ich w czym zmielić :) Nigdzie też nie ma sera odtłuszczonego - jest tylko półtłusty i tłusty - na serniczek :) Nie ma też nigdzie serka homogenizowanego odtłuszczonego :) Załamka :) (( No cóż muszę sobie jakoś inaczej poradzić.... Dzisiaj mój pierwszy dzień na diecie i tak: zjadłam: jogurt owocowy odtłuszczony, omleta z otrębami z 3 jajek i serek wiejski, szyneczki troszeczkę i do tego mnóstwo wody i herbatki zielonej :) Nie czuję jak na razie pustego brzucha i nie trzęsą mi się ręce z głodu - szok :D Na kolację przewiduję jogurt naturalny z piersią z kurczaka :) Mam pytanko: bo trzeba pić minimum 1,5 litra napojów ale czy to ma być sama woda plus herbaty i kawa czy wszystko razem sumowane??? I czy ja w pierwszych dniach mojej diety mogę sobie zafundować deserek Zebrę??? Czy to raczej za szybko?? Cytuj
Śliweczka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Anusiaanulka ,możesz zrobić sobie deser "zebra" ponieważ to czyste proteiny. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Dziewczyny ,nie wiecie przypadkiem co z grzybkami marynowanymi??? Można je jeść???Mam ich pół piwnicy i bardzo je lubię :D Cytuj
MamaKasia Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Śliweczka z tego co wiem to w fazie z warzywami są dozwolone grzyby. Przypuszczam, że skoro w fazie uderzeniowej Dukan dopuszcza jako dodatek korniszony, to zjedzenie grzybka nie byłoby wielkim przestępstwem :D Cytuj
Śliweczka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Tak myślałam że mozna pewnie,ale jakoś do tej pory nie jadłam.Ale po troszku jako dodatek do sosu tatarskiego dodam i poleję jajeczka gotowane <mniam> Cytuj
MamaKasia Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Moje maluchy śpią - nareszcie! A mama co robi? Dietkuje się czyli zajada serniczek popija słodkie kakao. Nie brzmi to jak kolacja dla pragnącej schudnąć, prawda? :D Cytuj
anusiaanulka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Mamo Kasiu a jakie robisz to kakao?? Też bym się napiła :D Cytuj
MamaKasia Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Zwykłe, "czarne " kakao do wypieków DecoMorreno (niskotłuszczowe) - 0.5 łyżeczki, słodzik i ciepłe mleko 0% i gotowe Cytuj
Śliweczka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Rzeczywiście super to brzmi...dieta-serniczek i kakauko ehehehehe Cytuj
anusiaanulka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Zwykłe, "czarne " kakao do wypieków DecoMorreno (niskotłuszczowe) - 0.5 łyżeczki, słodzik i ciepłe mleko 0% i gotowe hahaha...dziękuję :) Mam takie w domku, więc zaraz się napiję :D Cytuj
anusiaanulka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 a ja Wam podpowiem jak można odchudzić nasze zgrabne :) ciałka od zewnątrz i pozbyć się nie tylko cm ale i cellulitu :) 3 łyżki kawy parzonej - może być najtańsza 1 małą łyżeczkę cynamonu zalać to gorącą wodą - ciutkę zakryć - dobrze wymieszać i odczekać chwilkę aż się zaparzy. Następnie do tej mikstury wlać troszkę żelu pod prysznic i po kąpieli wmasować tą papkę w ciało - uda, pośladki i ramiona (ja smaruję wszędzie :D Po wszystkim wsmarować jakiś balsam do ciała. Mówię Wam dziewczyny - rewelacja!! :) Aha! Ważne! Uwaga kofeina dostaje się przez pory pod naszą skórę, więc jeśli chcecie zaraz po kąpieli położyć się spać to możecie mieć problemy ze zaśnięciem :) Cytuj
Śliweczka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Znalazłam cos takiego : To olej w sprayu,bez kalorii.Któraś z dziewczyn juz pisała że coś takiego nabyła.Skoro Dukan zezwala na smarowanie patelni ręcznikiem papierowym nasaczonym olejem to może to byłoby lepsze bo dietetyczne??? Cytuj
Śliweczka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 a ja Wam podpowiem jak można odchudzić nasze zgrabne :) ciałka od zewnątrz i pozbyć się nie tylko cm ale i cellulitu :) 3 łyżki kawy parzonej - może być najtańsza 1 małą łyżeczkę cynamonu zalać to gorącą wodą - ciutkę zakryć - dobrze wymieszać i odczekać chwilkę aż się zaparzy. Następnie do tej mikstury wlać troszkę żelu pod prysznic i po kąpieli wmasować tą papkę w ciało - uda, pośladki i ramiona (ja smaruję wszędzie :D Po wszystkim wsmarować jakiś balsam do ciała. Mówię Wam dziewczyny - rewelacja!! :) Aha! Ważne! Uwaga kofeina dostaje się przez pory pod naszą skórę, więc jeśli chcecie zaraz po kąpieli położyć się spać to możecie mieć problemy ze zaśnięciem :) No,no,no... będziemy nie tylko chude ale i piękne ehehe.Napewno wypróbuję.Dzięki Anusiaanulka. Cytuj
MamaKasia Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 asiulaanulka stosuje ten peeling około roku; działa rewelacyjnie! Ja dodaję do niego kilka kropelek oleju geraniowego (dobry na to pomarańczowe paskudztwo). A jak mam niewiele czasu - to oliwkę dla dzieci - wtedy nie trzeba balsamu po :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi