Kamyla Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 aha ale generalnie jestem w okolicach 90 teraz o ile ta waga nie kłamie oczywiście :) Cytuj
grazzia Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witam serdecznie, ja dzisiaj skończyłam 7 dniową faze 1 i udało mi się schudnąć 4 kg (tak rano pokazała waga) bardzo się cieszę i wieżę że jak się przestrzega zasad to nie da rady nie schudnąć Więcej wiary w siebie. Trzymam kciuki. Skoro innym się udaje tobie też się uda. Powodzenia Saga gratuluje spadku wagi- 6kg to sporo oby tak dalej Witajcie Kochane!!! O matko, dopiero nadrobiłam czytanie po kilku dniach nieobecności :roll: Serdecznie witam wszystkie Nowe Protalki, ale nas przybywa ;) Super! Życzę sukcesów i szybkich spadków!!! Ja mam zastój już dość długo, ale się nie łamię, nigdzie mi się nie spieszy, waga i tak ruszy. Zresztą jutro wyjeżdżamy na urlop i nie da się do końca przestrzegać zasad, więc pewnie po urlopie wrócę na uderzeniówkę :) Żegnam się z Wami na 2,5 tygodnia. Pewnie nie nadrobię tego co napiszecie w tym czasie, ale napewno się odezwę po powrocie. Pozdrawiam serdecznie!!! Zuza zycze wspanialego wypoczynku bo jak mowisz slonko zapewnione i odzywaj sie po powrocie:) Witam Protalki:) Chciałam się pochwalić sukcesesem po fazie uderzeniowej:) Spadło 6kg, teraz jestem w fazie naprzemiennej:) Słabo mi idzie:P ale mam nadzieję ze z wami wytrwam:) Mile widziany baty i inne kary za naruszenie regulaminu protalowego:) Irmin 6kg to slabo to super gratuluje a z nami napewno Ci sie uda a baty jak beda potrzebne to kolezanki sa na warcie i w pore uderza hihi Cytuj
Śliweczka Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witaj Irmin, świetny wynik 6kg :) . Życzę Ci dalszych sukcesów i wytrwałości :) Dzięki Maragrete, walory estetyczne suwaczka mniej wazne niż to, że mogłam dzisiaj go obniżyć o 0,5kg :) :roll: ;) Śliweczko, Ty dzisiaj tez chyba gmerałaś przy suwaczku ;) A gmerałam,gmerałam... :) Niewiele się zmieniło bo tylko 100 g ale i taki spadek cieszy.A Tobie Bożenko gratuluję spadku!!! Cytuj
Styczniowa Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Czesc Dziewczyny, jestem juz z Wami i mam nadzieje, ze zaczne od jutra. Goscie wyjechali juz w niedziele, ale mi jakos motywacji brak :) Moze dlatego, ze nie bardzo wiem, od czego zaczac. No dobra, poczytalam, poszperalam, ale w dalszym ciagu nie mam pomyslu na cos smacznego w I fazie. Moze dlatego, ze nie znalazlam zadnych fajnych przepisow. A przeciez dieta musi byc smaczna, no nie?! :roll: A moze dlatego, ze juz nie tak duzo mi zostalo do zrzucenia i wierze w cuda, ze samo spadnie? Jak ktoras z Was ma pod reka jakies przepisy na faze I to bede wdzieczna. Dobra, ide sobie poczytac, co sie dzialo jak mnie nie bylo. Milego dnia Wam zycze! Cytuj
juggin Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Czesc Dziewczyny, jestem juz z Wami i mam nadzieje, ze zaczne od jutra. Goscie wyjechali juz w niedziele, ale mi jakos motywacji brak :) Moze dlatego, ze nie bardzo wiem, od czego zaczac. No dobra, poczytalam, poszperalam, ale w dalszym ciagu nie mam pomyslu na cos smacznego w I fazie. Moze dlatego, ze nie znalazlam zadnych fajnych przepisow. A przeciez dieta musi byc smaczna, no nie?! :roll: A moze dlatego, ze juz nie tak duzo mi zostalo do zrzucenia i wierze w cuda, ze samo spadnie? Jak ktoras z Was ma pod reka jakies przepisy na faze I to bede wdzieczna. Dobra, ide sobie poczytac, co sie dzialo jak mnie nie bylo. Milego dnia Wam zycze! Podaje Ci linka do kopalni kulinarnych pysznosci. https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...=7437&st=90 Patrz uwaznie , aby brac tylko przepisy na I fazę. Powodzenia. Cytuj
Kamyla Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Czesc Dziewczyny, jestem juz z Wami i mam nadzieje, ze zaczne od jutra. Goscie wyjechali juz w niedziele, ale mi jakos motywacji brak :) Moze dlatego, ze nie bardzo wiem, od czego zaczac. No dobra, poczytalam, poszperalam, ale w dalszym ciagu nie mam pomyslu na cos smacznego w I fazie. Moze dlatego, ze nie znalazlam zadnych fajnych przepisow. A przeciez dieta musi byc smaczna, no nie?! :roll: A moze dlatego, ze juz nie tak duzo mi zostalo do zrzucenia i wierze w cuda, ze samo spadnie? Jak ktoras z Was ma pod reka jakies przepisy na faze I to bede wdzieczna. Dobra, ide sobie poczytac, co sie dzialo jak mnie nie bylo. Milego dnia Wam zycze! Ja to jak nie mam weny to biorę pierś albo rybkę i dusząc to na patelence robię na tym burzę przypraw i ziół, czasem z cebulka a czasem z ogórkiem który na szczeście jest dozwolony i gotowe ;) szybko sprawnie i smacznie ;) no i popijam smaczną herbatką zeby sie zapchac :) Cytuj
Styczniowa Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Podaje Ci linka do kopalni kulinarnych pysznosci. https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...=7437&st=90 Patrz uwaznie , aby brac tylko przepisy na I fazę. Powodzenia. Juggin, dzieki! Znalazlam sporo pysznosci, moj zapal wraca, jade na zakupy i od jutra do roboty! Chociaz musze przyznac, ze faza II jest bardziej kuszaca... Juz sie jej nie moge doczekac :) Cytuj
Styczniowa Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Ja to jak nie mam weny to biorę pierś albo rybkę i dusząc to na patelence robię na tym burzę przypraw i ziół, czasem z cebulka a czasem z ogórkiem który na szczeście jest dozwolony i gotowe :) szybko sprawnie i smacznie :roll: no i popijam smaczną herbatką zeby sie zapchac ;) A cebulka w fazie I jest dozwolona?? Cytuj
juggin Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 A cebulka w fazie I jest dozwolona?? Dozwolona jako dodatek, czyli odrobinke dla smaku. Jajecznica na cebuli moim zdaniem odpada. Podobnie z ogorkiem korniszonowym- jako dodatek do smaku jak najbardziej. Ale moze warto dac sobie spokoj na te kilka dni z dodatkami??? Troszkę ziół i smaczek bedzie. Cytuj
Styczniowa Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Dozwolona jako dodatek, czyli odrobinke dla smaku. Jajecznica na cebuli moim zdaniem odpada. Podobnie z ogorkiem korniszonowym- jako dodatek do smaku jak najbardziej. Ale moze warto dac sobie spokoj na te kilka dni z dodatkami??? Troszkę ziół i smaczek bedzie. Tak wlasnie myslalam. Jednak calkowicie ja sobie odpuszcze: po diecie norweskiej przezyje wszystko oprocz szpinaku :) No i do jajek mam jeszcze lekki wstret, ale do opanowania. Za to na szczescie w tej diecie nie ma grejpfuitow, bo tego bym nie przezyla! No i co najwazniejsze: mozna wlasciwie samemu decydowac, na co ma sie ochote a nie wcinac dwa liscie salaty, gdy inni grilluja. Chociaz na brak silnej woli nie moge narzekac: moj lekarz i tak jest zdziwiony, ze przy duzej niedoczynnosci tarczycy schudlam prawie 15 kg. Ale juz nie zanudzam: jutro sie zwaze i jak mi sie uda to sobie suwaczek zafunduje :roll: Do dziela! Cytuj
Irmin Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 A ja już pękam od jedzenia:P troche dzisiaj przesadziłam a jeszcze obiadu nie jadłam:) Na śniadanie wszamałam serek chudy tak 100g z cynamonem i słodzikiem, miseczke deseru zebra:) szklanke coli, kefiru i kawy:P a na obiad szukuje pierś kurczaka smazoną na grillu:) i kefir...ile wlezie:) Bijcie jeśli cos źle jem:) A powiedzcie mi jak to jest w fazie naprzemiennej, te 5 dni czysto proteinowe to jedzenie podobne jak w fazie uderzeniowej?? Cytuj
edytah Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witam nowe protalki i stare "wyjadaczki" :) ja od dzisiaj jestem w domku, najprawdopodobniej do końca miesiąca - brak opieki do synka. Od września idzie do przedszkola to i jak wrócę do pracki ;) Micha mi się usmiecha na całej długości gdy widzę, że tak ładnie idzie wam pozbywanie się kilosków ;) Wiecie co, ta nasza otrąbianka jest na tyle pyszna, że mój synek, niespełna trzyletni, zjadł mi połowę (wczesniej zjadł swój nieprotalowy serek), po czym poprosił bym zrobiła jeszcze :roll: Gratluję prawka, sama mam już od kilku ładnych latek, ale od ciąży nie korzystam z niego - mamy większy gabarytowo samochód i boję się go prowadzić. Marudko kochana, koniecznie daj znać jak się zakończyła sprawa :) Już można otwierać szampana?? Cytuj
edytah Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 A ja już pękam od jedzenia:P troche dzisiaj przesadziłam a jeszcze obiadu nie jadłam:) Na śniadanie wszamałam serek chudy tak 100g z cynamonem i słodzikiem, miseczke deseru zebra:) szklanke coli, kefiru i kawy:P a na obiad szukuje pierś kurczaka smazoną na grillu:) i kefir...ile wlezie:) Bijcie jeśli cos źle jem:) A powiedzcie mi jak to jest w fazie naprzemiennej, te 5 dni czysto proteinowe to jedzenie podobne jak w fazie uderzeniowej?? za kefirem nie przepadam, ale reszta - pyszna i dozwolona :) Tak, w fazie naprzemiennej są na zmianę dni z samymi białkami i dni z dołaczanymi warzywkami :roll: Cytuj
Esperantina Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witam wszystkich! Mam pytanie,czy mogę sobie pozwolić na słodkości np.typu Chałwa z przepisu Śliweczki jak jestem dopiero trzeci dzień na diecie?Strasznie lubię słodycze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi