Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja nie wytrzymałam i musiałam spróbować pierdniczka posmarowanego nutella light z przepisu Śliweczki, no niebo w gębie! jeśli to można jeść to ja chce całe życie być na tej diecie :) toż to nawet można gości uraczyć taką pysznością :roll:

Opublikowano

Poluniu mam pytanko jako do eksperta,kupilam firmy CANDEREL delicious sweet taste, oto sklad protein 1,4 g carbohydrate of which,sugars 93,7 g 2,9 g powiedz mi skarbie czy taki slodzik moge stosowac ???

Opublikowano
Popatrz na sledziach czy maja podane wartości białka tłuszczu i węglowodanów i pamiętaj o złotych zasadach:

Tłuszcz<5%

Tłuszcz+węglowodany<białka

Jeśli chodzi o te serki to ja bym nie wyrzuala, albo oddaj, albo pomieszaj z chudym mlekiem i zjedz, popijając dużą ilością wody :)

OK, dziekuje!

A dzis, siedzac przy kolacji malzowinek moj szanowny spojrzal, co ja jem (mialam salatke z szynki, jajka, korniszonka, jogurtu i odrobiny musztardy) i spytal, czy to na pewno dieta jest, ze ja sie tak opycham. I to juz w pierwszy dzien!

Opublikowano

W krótkiej przerwie pomiedzy jednymi słoikami kompotu z gruszek a drugimi wpadam na forum. Mój piernik jak pisałam rano twz wyszedł pyszny, juz go z reszta 1/3 nie ma.....mniam, mniam a podejrzewam że do jutra zniknie w całości.... :)

Śliweczke wychwalałam już tak ze 200 stron temu ale nie zaszkodzi pochwalić raz jeszcze..... :roll:

Juggin - ja te wszystkie przetwory robie tylko dlatego tak intensywnie, że mam urlop, w normalnych warunkach jak wracam około 18 do domu i zjem to mi sie palcem w bucie nie chce kiwnąc a co tu mówic o przetworach, dlatego tak ci sie dziwiłam skąd bierzesz siły an te wymyslne potrawy na codzien w takiej różnorodności.

Styczniowa - ja sledziki w occie jadłam od początku diety i z przyjemnościa wyjadałam ta cebulke co tam obok nich była i nie sprawdzałam węglowodanów czy białek, wiadomo że dla smaku zalewa musi byc odrobinke osłodzona ale nie przesadzajmy to i tak w porównaniu z normalna, codzienna dawką węglowodanów sprzed diety w moim przypadku by.ło niebo a ziemia.

Śliweczko, Juggin - ja kupuje dość często pręgę wołowa albo chude gulaszowe mięsko i robie je gotowane albo w zupie jarzynowej, czasem buraczkowej albo samą pręgę zjadam z sosem chrzanowo-jogurtowym, jem stosunkowo niewiele podrobó bo tylko wątróbka mi smakuje, inne nie, a ponadto namietnie jem ryby i to właśnie filety ze wzgledu na czas i wygode, kupije często w Macro, wiec nieco taniej ale za to kilka typów mrozonych ryb i wyjadam sukcesywnie. Poza tym drób jak wszyscy....chociaz nie wszyscy. Udało mi sie namówic na diete mojego szwagra i szagierka ma teraz od ponad miesiąca duży problem bo on zwykle jada wszystko ale nie jada od lat w ogóle drobiu pod żadną postacią......

Opublikowano
Sliweczko- a mozna tego pierniczka upiec bez przyprawy do piernikow? bo nie mam w domu ,a ciasto wyglada super

Sorry, że odpowiadam za Sliweczke, ale mysle że tak, wtedy wyjdzie taki bardziej "murzynek". Tak mi sie wydaje i tak sobie pomyślałam jak wczoraj go robiłam, z przyprawa ale bez też byłby ok..

Opublikowano
Sorry, że odpowiadam za Sliweczke, ale mysle że tak, wtedy wyjdzie taki bardziej "murzynek". Tak mi sie wydaje i tak sobie pomyślałam jak wczoraj go robiłam, z przyprawa ale bez też byłby ok..

Dokładnie, tylko wtedy radziłabym dać o łyżkę więcej kakao zeby nie było bez zmaku :)

Opublikowano
Sliweczko- a mozna tego pierniczka upiec bez przyprawy do piernikow? bo nie mam w domu ,a ciasto wyglada super

Dziewczynki już Ci odpowiedziały,pewnie że można!Będzie murzynek!Dałabym do niego odrobinę aromatu rumowego albo migdałowego  :)