Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dotarłam do domu. Dzięki za miłe przyjęcie na forum.

Piję kawę i robię leczo.

Straciłam 6 kg na urlopie :) :roll: . Jeszcze tylko 39 kg, ale z tą dietą to chyba łatwe ;) . Sorrki nie przeczytałam jeszcze postów musiałam się najpierw pochwalić. Pozdrawiam wszystkich i już nadrabiam braki w lekturze...

Gratulacje Michasiu!!! Na urlopie zgubiłaś 6 kg...Fiu,fiu...A mówią że na urlopie ciężko chudnąć  ;)  

Opublikowano

A mi zamarzyły się kruche ciasteczka nadziewane.Pogrzebałam w kuchni,podumałam i wyszły wulkany  :roll: Nie jest to coprawda to, co mi się marzyło  ;) ale miło pochrupać  ;) Troszkę gorzkawe bo mąka kukurydziana tak ma  :) ale i tak do kawki jak znalazł  :)

post-7037-1250244818_thumb.jpg

Opublikowano

Witam cieplutko wszystkie panie,choc na podwórku chłodno i pada ;)

Wreszcie przesunęłam suwaczek,zauważyłam że jak nie jem już po pracy tzn.o 22:00 to waga szybciej spada więc postaram się zjadac kolacyjke do godz.19 ;)

Moje gratulacje Michasiu,na urlopie to nielada wyczyn,bo zawsze to więcej pokus :)

Ja mam problem z włosami ale z siwymi :) niestety trochę za szybko,jak dla mnie,zaczęły mi siwiec i zrobiły się przez to sianowate i nie kręcą się tak jak kiedyś ale pozatym wypadają jak zwykle,nie zauważyłam różnicy.

Własnie wybieram sie do fryzjera,mam zamiar zmienic fryzurkę,nowa sylwetka to nowa fryzura :roll: !!

Pozdrawiam serdecznie,miłego dnia!

Opublikowano

Bożenko, ja nie lubię kombajnów, wolę pojedyncze małe urządzonka bo jak coś padnie, to tylko jedno. Kuchnię mam wyposażoną bardzo dobrze, na tym nigdy nie oszczędzałam, a że u mnie wszyscy na diecie z wyjątkiem 1 osoby, która jeszcze się waha, to mi taki z dwoma niekoniecznie potrzebny :) Wiele lat miałam podobne urządzenie i dobrze mi słuzyło, nie pamiętam marki, to teraz takie właśnie kupiłam (na 1 kg lodów). Ale gdybym miała małe dzieci to pewnie bym się zastanawiała nad tym co Ty.

Jeśli chodzi o włosy, to kiedyś już pisalam, że stały się sztywne i uparte i slabo się układają, ale są zdrowe, błyszczące i nie wypadają :roll:.

Pisałam do Balbinki na prywatny mail, ale też się do mnie nie odezwała. Nie wiem co się dzieje, ale bardzo się niepokoję o nią. Jedyna nadzieja w tym, że może padł jej komputer, i oby tak było. Bardzo się o nią niepokoję.

Spadam, zaraz muszę jechać do Stargardu. Zajrzę później. Dziś odbieram samochód i nareszcie będę spać spokojnie. Dziwnie się czuję jak go nie ma w garażu. Ale trzeba było wszystkie uszkodzenia zabezpieczyć przed zimą. Potem już nie będę miała czasu. Pracuję od 8 do 20 świątek, piątek i niedzielę. W wakacje odrabiam wszystkie zaległości domowe.

Opublikowano
A mi zamarzyły się kruche ciasteczka nadziewane.Pogrzebałam w kuchni,podumałam i wyszły wulkany  :roll: Nie jest to coprawda to, co mi się marzyło  ;) ale miło pochrupać  ;) Troszkę gorzkawe bo mąka kukurydziana tak ma  :) ale i tak do kawki jak znalazł  :)

post-7037-1250244818_thumb.jpg

A co to jest?? Przepis wstawiony??

Ojejeje ..znalazłam- pysznie wyglada... i pewnie w smaczku pyszne.A skoro da Się ciasto walkować to może by te ciasteczka ugotować i byly by pierogi???? Trzeba wypróbowac. :)

Opublikowano
Dziewczyny, robie liste zakupow i marzy mi sie kiedys tam w niedalekiej przyszlosci cukinia nadziewana. Moge mieso mielone wolowe?

U mnie nie ma w sklepach drobiowego a nie mam maszynki do miesa :)

Pewnie że może być wołowe!

Opublikowano

Dziekuje, juz mi slinka na przyszly tydzien leci...

Jak dlugo stosowalyscie faze I? Bo wyczytalam, ze mozna od jednego do dziesieciu dni a ja sobie piec wymyslilam, czy to nie za malo? I od czego to zalezy?

Moja drukarka padla, maz ma mi dzis w koncu w pracy ksiazke druknac i mam nadzieje, ze bede miala lekture na weekend. No i w przyszlym tygodniu bede madrzejsza :)

Opublikowano
U mnie nie ma żadnego KAUFLANDU!!!! Gdzie jeszcze mozna kupić???

Jusia, ja kupiłam słodzik w płynie i w proszku do pieczenia w Krasnem pod Rzeszowem, w Auchan.

Witam wszystkie Protalki...ale Was duzo :))

nie zagladałm tu dawno, od 2 dni nadrabiam czytanie postów i nadal trwam w diecie...hehhehe...a waga ani drgnie...chyba sie zastrzele. Juz sama nie wiem co robic? od 16.06 nic nie starciłam na wadze, moze troszke w obwodach. Wiem, ze nie moge rzucic sie na nieprotalowe jedzenie bo koniec z dieta i wroci to co starciłam. Ale juz nie wiem, czy gdzies popełniam bład w tej diecie, czy moze moj organizm po wielolenich probach odtluszczenia strajkuje??? PRZETRZYMAM GO i licze na wsparcie Kochane Protalki.

Juginn, Marudka.......wygladacie CUDNIe!! laski z was..BRAWO....dzieki tym zdjeciom nabrałam znowu checi do dalszej walki, i pokonam te kg.

Dziekuje za przemiłe powitani i pozdrawiam Wszystkie Dziewczyny, miłego dnia

Opublikowano
A co to jest?? Przepis wstawiony??

Ojejeje ..znalazłam- pysznie wyglada... i pewnie w smaczku pyszne.A skoro da Się ciasto walkować to może by te ciasteczka ugotować i byly by pierogi???? Trzeba wypróbowac. :roll:

No nie wiem czy wyszłyby pierogi,ponieważ ciasto strasznie się kruszy i pęka przy sklejaniu.Nadzienie pierogów pewnie byłoby poza pierogiem po ugotowaniu  :)

Opublikowano

Sliweczko, obejrzałam Twoje zdjecia, GRATULACJE!!! wygladasz Pięknie :) niesamowita róznica. Bardzo ciesze sie ,że tylu dziewczynom udaje sie stracic kilosy wiec moze i mnie one wreszcie zaczna opuszczac.

Pozdrawiam:)

Opublikowano
Bożenko, ja nie lubię kombajnów, wolę pojedyncze małe urządzonka bo jak coś padnie, to tylko jedno. Kuchnię mam wyposażoną bardzo dobrze, na tym nigdy nie oszczędzałam, a że u mnie wszyscy na diecie z wyjątkiem 1 osoby, która jeszcze się waha, to mi taki z dwoma niekoniecznie potrzebny :roll: Wiele lat miałam podobne urządzenie i dobrze mi słuzyło, nie pamiętam marki, to teraz takie właśnie kupiłam (na 1 kg lodów). Ale gdybym miała małe dzieci to pewnie bym się zastanawiała nad tym co Ty.

Ja też nie lubię kombajnu, mam taki robot, że długo się zastanawiam zanim go wyjmę z szafki. Czekam kiedy mi się zepsuje :)

A ta moja maszyna(bo już kupiłam, tylko mi nie przysłali) to nie kombajn, tylko ma dodatkowa miskę do mrożenia i mogę zrobić 2 różne lodzaje lodów Twój Syn i tak już jest częściowo na diecie, bo pewnie wcina też protalowe jedzonko, nie ma wyjścia biedaczek ;) Ja wczoraj upiekłam czekoladowe muffinki, mnie nie smakowały, dla mnie było za dużo kakao, a moje Dzieci wcinały, a dzisiaj była kłótnia o ostatnie. Też są na diecie poniekąd, chociaż im to nawet żebra można policzyć, a wiecznie głodni ;)

Opublikowano
Sliweczko, obejrzałam Twoje zdjecia, GRATULACJE!!! wygladasz Pięknie :) niesamowita róznica. Bardzo ciesze sie ,że tylu dziewczynom udaje sie stracic kilosy wiec moze i mnie one wreszcie zaczna opuszczac.

Pozdrawiam:)

Dziękuję Ofelio.Twoja waga też zacznie spadać,organizm wkońcu się podda.