Michasia Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witajcie koleżanki :grin: Pogoda nie jest u mnie za ciekawa, ale nie pada. Odpocznę trochę od upału. OK, Michasiu, a ja wysłała, już skany :grin: . Przepraszam, że nic nie napisałam w tym mailu, ale syn czyści mi system i musiałam wysłać szybciutko. Witam wszystkich i miłego dnia, chociaż u mnie pochmurno :grin:??: . Pola dzięki już przeczytałam... Skutki błędów do dzisiaj nie mam oleju parafinowego w kuchni, gdzie go kupić.. w aptece? Jeszcze jedno pytanie, chodzę trochę ćwiczyć ok. 0,5 godz. na orbitreku i 15 minut na innym urządzeniu ale Dukan nie zabrania lekkiego wysiłku więc OK. Potem idę na saunę. Czy sauna jest dozwolona? Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 O nie kochana po smierci to i schudniesz ale nie czekasz na to. Sadze,ze nie myslisz o sobie.... :grin: Prosze wez ciepla kapiel i wskocz do lozeczka :grin: Zycze dobrej nocki i wypoczywaj kobieto,wypoczywaj.... :) Martusia, poszłam za Twoją radą, zamknęłam się w pokoju i nie zwracałam uwagi na drapanie kotów do drzwi. I naprawdę dziś wypoczęłam. A co do wątróbki, to w filii na pewno da się to zrobić i będzie smaczne :grin:. Pozdrawiam Cię serdecznie. :grin: Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witam wszystkich i miłego dnia, chociaż u mnie pochmurno :grin:??: . Pola dzięki już przeczytałam... Skutki błędów do dzisiaj nie mam oleju parafinowego w kuchni, gdzie go kupić.. w aptece? Jeszcze jedno pytanie, chodzę trochę ćwiczyć ok. 0,5 godz. na orbitreku i 15 minut na innym urządzeniu ale Dukan nie zabrania lekkiego wysiłku więc OK. Potem idę na saunę. Czy sauna jest dozwolona? Dzień dobry Michasiu, ten olej to inaczej parafina ciekła i można ją kupić w aptece. Ja jej nawet nie kupowałam, wiem, że nie przełknę, raczej zwymiotuję! Na początku też mialam straszne zaparcia, po 4-5 dni, ale potem wszystko się unormowało. Kiedy jemy białko jest mniej odpadów i rzadziej się chodzi. Dukan zabrania tylko ćwiczeń siłowych, bardzo wyczerpujących i to tylko w I fazie, więc sauna jest na pewno OK. Pozdrawiam :grin: i życzę Ci ładnej pogody, na pewno się później pzrejaśni. Cytuj
Michasia Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Dzień dobry Michasiu, ten olej to inaczej parafina ciekła i można ją kupić w aptece. Ja jej nawet nie kupowałam, wiem, że nie przełknę, raczej zwymiotuję! Na początku też mialam straszne zaparcia, po 4-5 dni, ale potem wszystko się unormowało. Kiedy jemy białko jest mniej odpadów i rzadziej się chodzi. Dukan zabrania tylko ćwiczeń siłowych, bardzo wyczerpujących i to tylko w I fazie, więc sauna jest na pewno OK. Pozdrawiam :grin: i życzę Ci ładnej pogody, na pewno się później pzrejaśni. Dzięki, piję kawę i idę na saunę :grin: Cytuj
Bozena66 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witam z pochmurnego Mazowsza :grin: Mam nadzieję, że ta piękna pogoda przyjdzie od Ciebie, Polu również do nas :grin: Wcinam otrębiankę i ze smutkiem myślę, że muszę w środę iść do pracy. Wczoraj wieczorem miałam napad jedzenia, całe szczęście, że skończyło się na P+W kapuśniaczku. Życzę Paniom wielu spdków wagowych, pieknej pogody i miłego dnia :grin: Cytuj
mysia21 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witam chudnące i szczęśliwe (m.in. z tego powodu) kobiety, wczoraj się wybrałam do Almy w poszukiwaniu jedzonka nadającego się na naszą dietę. Od trzech tygodni bezskutecznie poszukuję właściwego serka homogenizowanego - m.in. do placuszków, bo póki co robiłam je z odtłuszczonego twarogu zmieszanego z jogurtem i pewnie ich konsystencja przez to nie jest właściwa, a le co tam. Zaiintrygował mnie jednak taki serek homo, który jest dla nas przyjazny. No i kupa - nie ma. Wszelkie dostępne mają po min. 6 % tłuszczu (to chyb za dużo, prawda ?). Więc jeśli kupujecie chudszy, to proszę dajcie znać gdzie i jaki. Ponadto jak traktować makrelę w puszce w sosie pomidorowym (podaję parametry z opakowania: białko:13,4, węglowodany:3,6, tłuszcz: 3,:grin:. W składzie jest :50% makreli, 50% sosu pomiodorowego (woda, ocet spirytusowy, cukier, olej roślinny, sól, mąka ziemniaczana, cebula, zagestniki: guma guar, mączka chleba świętojańskiego, przyprawy. Te podkreślona przeze mnie to zakazane dodatki, ale kuszą parametry BWT. Druga rzecz to wyszperane ciasteczka owsiane dietetyczne - skład: otręby owsiane, owsianka, mąka pszenna, mleko w proszku, białko jaj w proszku, glukoza, fruktoza, sól, cynmon naturalny. Wypiekane cyt " bez tłuszczu,z najlepszych składników naturalnych. Utrwalane przez wypiek w wysokiej temp o niskiej zawartości wody. Zawiera 30% owsianki i otrąb owsianych (błonnik 12,3 g), który pozytywnie ...bla bla bla". Parametry: B:7,1, W:75,4, T:0,5, błonnik:12,3. Czy to moze być dozwolone ??? Czy kurczak z rożna kupiony w sklepie jest dozwolony ? Mam wątpliwości w zwiazku z tym, ze takiego właśnie wczoraj zakupiłam i pochłonęłam. Obrałam go ze skórki, każdy kawałeczek mięsa przejrzałam co do kawałków tłuszczyku, a mimo to wydawał mi się zbyt tłustawy. Czy mam już jakąś nadwrażliwość ? Pozdrawiam i będę wdzięczna za info. A tak na marginesie dziś pierwszy dzień kolejnego etapu z warzywkami (hurra !) - zaraz wciągnę pomidorki i umrę ze szczęścia ! A waga od trzech dni taka sama (jestem już w końcówce @, a wczoraj łyknęłam łyżkę parafiny wiecie na co bo i tu mam zastój od 4 dni). Cytuj
Śliweczka Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witajcie!!! Na Podlasiu pada...pochmurno,ciemno i brzydko...buuuu... Polu podeślij troszeczkę ładnej pogody bo zasnę nad klawiaturką... Nie odzywam się teraz zbyt często bo wczoraj przerabiałam tony śliwek :grin: i czasu nie było...Pozatym ogórki jeszcze rosną i też trzeba je upychać w słoiki bo zima długa...Jabłuszka też dojrzały i gruszki....Kiedy ja wyjdę z tej kuchni... Miłego i pogodego dnia życzę wszystkim odwiedzającym to forum. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Więc jeśli kupujecie chudszy, to proszę dajcie znać gdzie i jaki. Ponadto jak traktować makrelę w puszce w sosie pomidorowym (podaję parametry z opakowania: białko:13,4, węglowodany:3,6, tłuszcz: 3, :grin: . W składzie jest :50% makreli, 50% sosu pomiodorowego (woda, ocet spirytusowy, cukier, olej roślinny, sól, mąka ziemniaczana, cebula, zagestniki: guma guar, mączka chleba świętojańskiego, przyprawy. Te podkreślona przeze mnie to zakazane dodatki, ale kuszą parametry BWT. Druga rzecz to wyszperane ciasteczka owsiane dietetyczne - skład: otręby owsiane, owsianka, mąka pszenna, mleko w proszku, białko jaj w proszku, glukoza, fruktoza, sól, cynmon naturalny. Wypiekane cyt " bez tłuszczu,z najlepszych składników naturalnych. Utrwalane przez wypiek w wysokiej temp o niskiej zawartości wody. Zawiera 30% owsianki i otrąb owsianych (błonnik 12,3 g), który pozytywnie ...bla bla bla". Parametry: B:7,1, W:75,4, T:0,5, błonnik:12,3. Czy to moze być dozwolone ??? Czy kurczak z rożna kupiony w sklepie jest dozwolony ? Mam wątpliwości w zwiazku z tym, ze takiego właśnie wczoraj zakupiłam i pochłonęłam. Obrałam go ze skórki, każdy kawałeczek mięsa przejrzałam co do kawałków tłuszczyku, a mimo to wydawał mi się zbyt tłustawy. Czy mam już jakąś nadwrażliwość ? Ja kupuję serek homo w tesco 3% tłuszczu...firma tesco :grin: Co do tej makreli to ja bym ją jadła od czasu do czasu...A tam jadła...JEM!!! W fazie z warzywami czasem sobie na nią pozwalam,oby nie za często. Ciasteczka odpadają!!! Spójrz ile węgli zawierają!!! Glukoza,fruktoza...Feeee.... Kurczaka z rożna też czasem pochłaniam,oczywiście bez skóry.Wycieram go dodatkowo ręcznikiem papierowym żeby wytrzeć ewentualny tłuszcz który na nim pozostał. Cytuj
kasias Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witam chudnące i szczęśliwe (m.in. z tego powodu) kobiety, wczoraj się wybrałam do Almy w poszukiwaniu jedzonka nadającego się na naszą dietę. Od trzech tygodni bezskutecznie poszukuję właściwego serka homogenizowanego - m.in. do placuszków, bo póki co robiłam je z odtłuszczonego twarogu zmieszanego z jogurtem i pewnie ich konsystencja przez to nie jest właściwa, a le co tam. Zaiintrygował mnie jednak taki serek homo, który jest dla nas przyjazny. No i kupa - nie ma. Wszelkie dostępne mają po min. 6 % tłuszczu (to chyb za dużo, prawda ?). Więc jeśli kupujecie chudszy, to proszę dajcie znać gdzie i jaki. Ponadto jak traktować makrelę w puszce w sosie pomidorowym (podaję parametry z opakowania: białko:13,4, węglowodany:3,6, tłuszcz: 3, :grin: . W składzie jest :50% makreli, 50% sosu pomiodorowego (woda, ocet spirytusowy, cukier, olej roślinny, sól, mąka ziemniaczana, cebula, zagestniki: guma guar, mączka chleba świętojańskiego, przyprawy. Te podkreślona przeze mnie to zakazane dodatki, ale kuszą parametry BWT. Druga rzecz to wyszperane ciasteczka owsiane dietetyczne - skład: otręby owsiane, owsianka, mąka pszenna, mleko w proszku, białko jaj w proszku, glukoza, fruktoza, sól, cynmon naturalny. Wypiekane cyt " bez tłuszczu,z najlepszych składników naturalnych. Utrwalane przez wypiek w wysokiej temp o niskiej zawartości wody. Zawiera 30% owsianki i otrąb owsianych (błonnik 12,3 g), który pozytywnie ...bla bla bla". Parametry: B:7,1, W:75,4, T:0,5, błonnik:12,3. Czy to moze być dozwolone ??? Czy kurczak z rożna kupiony w sklepie jest dozwolony ? Mam wątpliwości w zwiazku z tym, ze takiego właśnie wczoraj zakupiłam i pochłonęłam. Obrałam go ze skórki, każdy kawałeczek mięsa przejrzałam co do kawałków tłuszczyku, a mimo to wydawał mi się zbyt tłustawy. Czy mam już jakąś nadwrażliwość ? Pozdrawiam i będę wdzięczna za info. A tak na marginesie dziś pierwszy dzień kolejnego etapu z warzywkami (hurra !) - zaraz wciągnę pomidorki i umrę ze szczęścia ! A waga od trzech dni taka sama (jestem już w końcówce @, a wczoraj łyknęłam łyżkę parafiny wiecie na co bo i tu mam zastój od 4 dni). witam serdecznie ja osobiscie te makrele bym zjadla ale nie za czesto , ciastka odpadaja bo maja za duuuzo wegli, a kurczak z rozna kupuje i pochlaniam bez zastanowienia bo lubie i nie zauwazylam zwyzki wagi po nim ( musze sie przyznac ze czasem nawet skorke zjem) serki kupuje w tesco z piatnicy 3% tluszczu, serki homo kupuje waniliowe chociaz maja duzo wegli ale trudno poprostu wolniej chudne, bo tych typowych homo 0% tluszczu nie przelkne Cytuj
mysia21 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Kasias, Śliweczko, dzięki za info !!! Jesteście kochane. Ciasteczka do kosza, a makrela sporadycznie. Wszystko jasne, jeszcze raz dziękuję ! :grin: Cytuj
Bozena66 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Śliweczko, dobrze, że się odezwałaś, bo tak dlugo nie dawałaś znzć, że się trochę niepokoiłam. A to "tylko" nawał pracy. :grin: Mysiu, ja takie konserwy już opisywałam i tez je jem. Jeszcze o takich samych parametrach jest śledź w pomidorach. Mają dużo bialka, małowęgli, nie ma się czym przejmować. A zamiast ciasteczek upiecz sobie coś protalowego, wybór jest naprawdę duży i niektóre ciasta są pyszne. wczorj zrobiłam piernik Śliweczki i polecam Ci bardzo Pozdrawiam :grin: Cytuj
Bozena66 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 witam serdecznie ja osobiscie te makrele bym zjadla ale nie za czesto , ciastka odpadaja bo maja za duuuzo wegli, a kurczak z rozna kupuje i pochlaniam bez zastanowienia bo lubie i nie zauwazylam zwyzki wagi po nim ( musze sie przyznac ze czasem nawet skorke zjem) serki kupuje w tesco z piatnicy 3% tluszczu, serki homo kupuje waniliowe chociaz maja duzo wegli ale trudno poprostu wolniej chudne, bo tych typowych homo 0% tluszczu nie przelkne Ja używam serków homo tylko jako dodatek do chlebka lub ciasta i używam serków Ostrowii 0% w małych opakowaniach 120g . W takich samych małych opakowaniach są też serki waniliowe, które nie maja dużo węglowodanow, a są bardzo smaczne. Ja je kupuję w Auchan. Cytuj
martuska71 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Sliweczko,skarbie powiedz mi gdzie my tam mamy tesco ? bo za tydzien bede i musze cos jesc bo na mamci kuchnie nie mam co liczyc :grin: typowo tradycyjna.......... :grin: Cytuj
saga Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Ja jednak i tak cos kupie bo nie wytrzymam chocby jedna rzecz :grin: Mam troche lepiej bo pare razy do roku sa wysprzedaze nawet do -70% Ostatnio kupilam w Ikei dresy,zwykle szare ale na zlotowki 4zl.uwierzycie :grin: Witam wszystkich To zazdroszczę Ci takich wyprzedaży bo mam diwe nastolatki - ciągną ze mnie ile wlezie aż boję się z nimi chodzić po sklepach. Najgorsze to zawsze jest przy kasie! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi