Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aaaaa... jeszcze jedno - dla mnie najlepszym rozwiązaniem

byłoby gdyby połowa dnia na diecie dawała jakieś rezultaty :)

Bo w pracy mam tylko to co dozwolone - a w domu to masakra!!!

I tak do 14:30 jestem pięknie białkowa - a po południu zaczyna się

walka żeby na tych białkach wytrwać do wieczora!!!

Opublikowano

Ahaaa to Ty taki mały grzesznik jestes hihihi :roll: ale dziękuję za odpowiedz bo wiesz jak to na początku, wszystkie wątpliwości i pytania dręczą człowieka :-D

Ja na początku mialam tak samo ( waga to wrog numer jeden) ale przy tej diecie to jest dla mnie jakis cud, bo nigdy tak długo na zadnej nie wytrzymałam :) fakt ze nigdy też nie dostałam takiego wsparcia jak od Was moje protalinki :-D

no nic, rodacy do pracy trzeba leciec :-D pozdrowionka i miłego dnia :-D

Opublikowano

Witajcie,

u mnie waga stoi - chyba po malusiej lampeczce szampana - ale grunt , że stoi.

byłam wczoraj dzielna i u Babci na imieninkach (chociaz slina ciekła po brodzie) nie dałam sie skusić na torta.... <buja_w_obłokach> śmietanowy, z wisniami, nasaczony alkoholem.... aaaaaaa, ani na pajde ze smalcem tez się nie dałam namówić wieczorkiem przy koncercie wionobraniowym.

jestem dzielna dziewczynką

Robię faze 3/3 - jakoś chyba długo nie wytrzymałabym bez warzywek, z tym kalafiorem to super pomysł - a le to dopiero w środę :roll:

wczoraj te mufinki Wasze za mna chodziły - chyba je dzis zrobię - tylko forme kupis po pracy <mniam> :-D

w lubuskim chłodno - ale pogodnie, jesień zbliża się do nas wieeeeelkimi krokami... :)

pozdrawiam - miłego dnia,

Opublikowano

witam

malinko kotka to trzeba w domu trzymać.

Wczoraj odstawiłam numer.Jestem w wieku" ooo a może więcej" i w związku z tym biorę na stałe leki no i/chyba to już miażdżyca/i wzięłam podwójną porcje leków na nadciśnienie wieczorem.O kurcze jakiego miałam stracha .Ale jakoś skończyło się tylko na strachu.

A teraz piję szatana kawę bo mi się trochę w głowie kręci.

Dino trochę dzisiaj gorzej ale mąż uparty :)

Wybieram się do dermatologa bo przyczepił mi się demodex/co to za cholerstwo?/

nie mogę sobie z nim poradzić

waga narazie stoi ale dzisiaj 1 dzień z 3 P

narazie do zobaczenia

Opublikowano

Maruda witaj. Można tak kilka dni białek na utrwalaniu sobie zrobić??? Nic nie zaszkodzi??

malina świetnie że wyjazd udany. A kotek się znajdzie. Może gdzieś go przez przypadek zamkneli.

Anula1978 kalafiorek mówisz. Może i ja sobie kupie i ugotuje. Dobry pomysł. U mnie pogoda tez narazie marna. Ale coś nieśmiało słneczko wychodzi.

Witaj Śliweczko. Równiez miłego dnia zyczę

Kamyla witaj. Otrebianke zrobię sobie później.

zuza jeszcze kilka dni i córcia nie będzie chciała z przedszkola wychodzić. Najgorsze sa początki. A skąd TY jesteś??

mmchu dzielna jesteś że nic nie ruszyłaś. Silna wola robi swoje.

U mnie 100 gram spadło. od wczoraj. Więc chyba dobrze. Zważywszy że włączyłam warzywka od wczoraj.

Miłego dnia dziewczynki.

Opublikowano

Słuchajcie kochane jak mi dzisiaj jest strasznie zimno!!! Normalnie zamarzam - w pracy się śmieją, że jestem zmarzluch w tym wieku!!! Grzałam sobie stopy. Ale faktem jest, że wypiłam troszkę ponad 1,5 litra zimnej wody do tej pory. A do końca dnia się jeszcze uzbiera - to może jutro rano będzie miłe zaskoczenie. Czuję się jak w lodówce. Chyba się skuszę na gorącą herbatkę. pa

Opublikowano
Słuchajcie kochane jak mi dzisiaj jest strasznie zimno!!! Normalnie zamarzam - w pracy się śmieją, że jestem zmarzluch w tym wieku!!! Grzałam sobie stopy. Ale faktem jest, że wypiłam troszkę ponad 1,5 litra zimnej wody do tej pory. A do końca dnia się jeszcze uzbiera - to może jutro rano będzie miłe zaskoczenie. Czuję się jak w lodówce. Chyba się skuszę na gorącą herbatkę. pa

Anula - i u mnie zimnica jak nie wiem co - pisac nie idzie :)

Ale to dobrze - kalorie laca w dół hihihi

Kiedys to bym się grzała i grzała - teraz to nawet fajnie marznąć ze świadomościa - że chudne przy tym :roll: Chociaz kawki to nie odmawiam sobie gorącej - czasem aż za dużo... ale co zrobic jak lubię ?? <bezradny>

Opublikowano
Maruda witaj. Można tak kilka dni białek na utrwalaniu sobie zrobić??? Nic nie zaszkodzi??

Nie zaskodzi mi.. :)

W książce wyczytałam nawet, że jeśli chce się tylko stracić celulit,

a nie koniecznie schudnąć - to wystarczą dwa dni białkowe w tygodniu,

a reszta normalnie.. Więc może można tą diete trochę pod własne potrzeby

podciągnąć!! Chodzi o to by DOBRE nawyki żywieniowe zostały z nami do końca

życia :roll:

Opublikowano
Anula - i u mnie zimnica jak nie wiem co - pisac nie idzie :)

Ale to dobrze - kalorie laca w dół hihihi

Kiedys to bym się grzała i grzała - teraz to nawet fajnie marznąć ze świadomościa - że chudne przy tym :roll: Chociaz kawki to nie odmawiam sobie gorącej - czasem aż za dużo... ale co zrobic jak lubię ?? <bezradny>

Mmuchu wiem, że kawusia jest smaczna i ja też ją lubię ale nie piję za dużo bo mi ciśnienie wariuje i tak mam dość wysokie. Wiecie przed dietą myślałam, że jestem za gruba i to ciśnienie mi skoczyło (nawet 150/100) ale już tyle schudłam prawie 20 kg i jest nadal skaczące - także nie wiem o co chodzi. A nie chce stale chodzić po lekarzach bo jeszcze coś wynajdą. Faktem jest, że często a ostatnio bardzo często boli mnie głowa. I dlatego z kawą uważam piję z rana zwykłą sypaną i koło południa rozpuszczalna...ale czasami jest tak że mi nie smakuje i wydaje mi się, że jestem ta kawą "przepita" i nie piję jej wtedy ze smakiem.

A to, że mi zimno to mnie nawet cieszy bo mam świadomość, że wtedy chudnę hi hi hi

Miłego i ciepłego dnia życzę Wam wszystkim.

Opublikowano

Wtajcie kochane !!!!

a u mnie pieknie sloneczko grzeje tylko temperatura sie obnizyla :roll:

wiec tak, po mufinkach 0,500 zostalo wiec chyba jestem typem zeby weglowodany omijac wielkim lukiem :) ale od czasu do czasu pewnie cos slodkiego upieke bo ze mnie taki lasuch jest i nijak nie moge sie tego pozbyc :-D :-D :-D

milego dnia kochane protalki !!!!!!!

Opublikowano
zuza jeszcze kilka dni i córcia nie będzie chciała z przedszkola wychodzić. Najgorsze sa początki. A skąd TY jesteś??

A dzięki, dzięki, tak myślę, że to tylko kilka dni i potem będzie dobrze. Ze starszą córcią nie miałam takich problemów. Od początku ubóstwiała przedszkole i tak jest nadal (teraz w zerówce)

A jestem moja droga Twoją "sąsiadką" prawie, bo z Grudziądza :)

Opublikowano

zuza prawo jazdy tam zdawałam. Więc witam sąsiadkę.

Maruda czyli nieraz nawet wskazane takie białkowanie:-)

balbina83 witaj. U mnie też pewnie po węglowodanach by przybywało.

Opublikowano
U mnie 100 gram spadło. od wczoraj. Więc chyba dobrze. Zważywszy że włączyłam warzywka od wczoraj.

Miłego dnia dziewczynki.

Witam wszystkie protalinki.

Ja też od wczoraj włączyłam warzywka i też waga mi spadła o 100g. :) Zjadłam troszkę pomidora, pół ogórka i dużo, dużo rzodkiewek, bo to za nimi tęskiniłam najbardziej. W książce pani Jakimowicz - Klein "Jedzenie, które leczy" wyczytałam, że właśnie rzodkiewki zalecane są osobom z nadwagą i nadciśnieniem.Jest w nich bowiem dużo potasu - pierwiastka, który wypiera sód z organizmu. A jeszcze bardo lubię kalarepę, która ma właściwości oczyszczające krew z toksyn. W ogóle lubię warzywa, które trzeba gryźć.

Opublikowano
zuza prawo jazdy tam zdawałam. Więc witam sąsiadkę.

Maruda czyli nieraz nawet wskazane takie białkowanie:-)

balbina83 witaj. U mnie też pewnie po węglowodanach by przybywało.

No myśle!!! :roll: Jak już ktoś całkiem na diecie nie będzie

to może może!!! Bo chodzi o to żeby żyć zdrowo, nie!!!!!!

Ale póki chcesz chudnąć to nie kombinuj za dużo!!! Regularny

rytm naprzemienny jest naważniejszy! I nie patrz na mój suwaczek!!

Bo ja z chudnięciem się już poddalam - jak Bóg da :) to będzie jeszcze

te 2 kg, a jak nie to nie!