Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkie Protalki :grin:

U mnie dalej zastój, mam wrażenie, że nie powinnam jeść późnym wieczorem, czsmi niestety nie daję rady, zwlszcza jak późno wracam z pracy. W nstępnym tygodniu mam warzywka i powinnm dostać @, już się boję :-(

Babciu Magdo, bardzo ładne zdjęcie i gratulacje, że takie fajne sama zrobiłaś :D

Życzę wszystkim miłego dnia i ładniejszej pogody niż ta u mnie za oknem :D

Opublikowano

Czesc Dziewczyny,

Dawno nie zagladalam do was i znowu mam zaleglosci. Mialam problemy z internetem. Bede miala co nadrabiac w weekend. U mnie mimo lekkich grzeszkow (ach te imprezki), waga jednak poszla w dol. Od poniedzialku zaczynam same bialka, wiec moze uda sie osiagnac wymarzone 75.

Zajrze do was pozniej, bo teraz biegne na zakupy. Milej soboty!

Opublikowano

Witajcie kochane!!!!!!

zdaje relacje :-( wczoraj nic a nic nie zgrzeszylam chociaz byla pokusa bo moj slubny mial urodziny i bylismy w knajpie :D

moje menu:

zgrillowana ryba z warzywami z wody na deser duzo kawy i po klopocie :D

tylko nie wiem czemu w nocy sie obudzilam z takim ssaniem zaladka i nie moglam sie powstrzymac i wszamalam 2 parowki :grin:

Milego dnia protalki !!!!!

Opublikowano
Witajcie kochane!!!!!!

zdaje relacje :D wczoraj nic a nic nie zgrzeszylam chociaz byla pokusa bo moj slubny mial urodziny i bylismy w knajpie :D

moje menu:

zgrillowana ryba z warzywami z wody na deser duzo kawy i po klopocie :D

tylko nie wiem czemu w nocy sie obudzilam z takim ssaniem zaladka i nie moglam sie powstrzymac i wszamalam 2 parowki :D

Milego dnia protalki !!!!!

Witaj Balbinko- gratuluje dnia wczorajszego :-( SSanie pewnie dlatego, ze grzeszkow nie było, tolerowanych nie bylo, a organizm sie domaga. Gdzies wyczytalam, ze gdy zjemy grzesznie to dopiero po 2 dniach organizm wraca do normy czyli do spalania tłuszczyku :D

Ale parowki w nocy to sobie Kochanieńka odpusc. Ja mam na to sposob- zawsze mam gotowane jajka pod reka, wiec jak zdarzały mi sie w nocy napady głodu to jadlam 2 jajka-zapchalam sie i do rana spokój.To bialko w dobrych ilościach- wiec moze miej w pogotowiu zawsze?

Trzymaj się dzielnie- ja czuwam :grin:

Opublikowano

Witam Was z ranca!

Juggin jak ja Ci zazdroszcze tego porannego wstawania! Mnie w weekend nikt z lozka przed 9-10 nie sciagnie. A pozniej sobie w broda pluje, ze pol dnia przespalam. :grin:

Milego weekendu Wam zycze,

pozdrawiam!

Opublikowano
Witaj Balbinko- gratuluje dnia wczorajszego :D SSanie pewnie dlatego, ze grzeszkow nie było, tolerowanych nie bylo, a organizm sie domaga. Gdzies wyczytalam, ze gdy zjemy grzesznie to dopiero po 2 dniach organizm wraca do normy czyli do spalania tłuszczyku :D

Ale parowki w nocy to sobie Kochanieńka odpusc. Ja mam na to sposob- zawsze mam gotowane jajka pod reka, wiec jak zdarzały mi sie w nocy napady głodu to jadlam 2 jajka-zapchalam sie i do rana spokój.To bialko w dobrych ilościach- wiec moze miej w pogotowiu zawsze?

Trzymaj się dzielnie- ja czuwam :grin:

Kochana juggin jak zwykle strzal w dziesiatke z tymi jajkami ale niestety o 3 nad ranem jak mnie chwycil glod to nie bede gotowac jajek :-( jeszcze bym chalupe spalila w polsnie :D ale wiesz co wieczorkiem sobie ugotuje, obiore i wrzuce do lodowy :D

mam nadzieje ze to tylko chwilowe napady glodu :D

Opublikowano
Kochana juggin jak zwykle strzal w dziesiatke z tymi jajkami ale niestety o 3 nad ranem jak mnie chwycil glod to nie bede gotowac jajek :grin: jeszcze bym chalupe spalila w polsnie :-( ale wiesz co wieczorkiem sobie ugotuje, obiore i wrzuce do lodowy :D

mam nadzieje ze to tylko chwilowe napady glodu :D

Dokładnie- jajka gotuj w wiekszej ilosci-aby zawsze były pod reka juz ugotowane :D Zimne bardziej zapychają, do tego szklanka wody i spać :D Gwarantuje, ze pomoże :D

Grunt to nie dopuscic do glodu- co czynię :-D

No wiec ja po sniadanku( kanapki z szynka i pomidorkiem i cebulka +2 jajka na twardo) , II śniadanku - kawa i kawalek drożdzowego z jabłkami( nie moge sie nadziwic jakie to pyszne), I-szym obiadku- noga kurzeca z sosem czosnkowym- pychota.Przy tej ilości "paszy" nie mam sily juz grzeszyc :D O 16 drugi obiadek i będzie git.

Uciekam z domku, bo musze jeszcze słuzbowe( niestety) sprawy pozalatwiac, a potem wieczor z Ukochanym :D

Milego popoludnia dla Wszystkich.

Opublikowano
Czesc Dziewczyny,

Dawno nie zagladalam do was i znowu mam zaleglosci.

Witam wszystkie Protalki :grin: .

Ja też dawno nie zaglądałam. Miałam kłopoty zdrowotne, dobrze, że obyło się bez hormonów. Teraz już wiem skąd moje problemy z wagą, skok do góry, wolny spadek, stagnacja przez dwa tygodnie... :-( Dzisiaj pierwszy kg w dół od poprzedniego rezultatu na suwaczku, i oczywiście przyjemność jego zmiany... :D

Nadrobiłam trochę zaległości w postach...

W nastepny weekend jadę na wycieczkę autokarową i zeby nie trafić z czystymi proteinami zmieniłam rytm z 5/5 na 3/3 potem wrócę do piątek :D Czy to mocno zaburzy rytm II fazy?

Opublikowano
Witajcie,

U mnie kryzys jak jasna cholera...waga stoi a nawet w góre poszła z rańca wrrrr...

Nie grzeszę nic a nic, może jednak za dużo zjadam - nie wiem, ale po wielu analizach myslę, że jem w porządku i duuużo wody piję.

Nie ma co panikować. W jakiej fazie cyklu jesteś, przed okresem waga może stać a nawet rosnąć. U mnie mocno zależy od hormonów ... Życzę wytrwałości :grin:

Opublikowano
W nastepny weekend jadę na wycieczkę autokarową i zeby nie trafić z czystymi proteinami zmieniłam rytm z 5/5 na 3/3 potem wrócę do piątek :grin: Czy to mocno zaburzy rytm II fazy?

Z książki zrozumiałam, że owszem można po rytmie5/5 przejść na inny rytm. Problem polega na tym, żeby nie rozregulować metabolizmu. Nie należy więc więc zmieniać go często, w zależności od tego co w danej chwili nam pasuje. Tej złotej myśli :-( nie mogę zweryfikować, bo pożyczyłam książkę potencjalnej nowej protalowiczce.

Opublikowano

Śliweczko ile Ty dzis wkleilas przepisikow, widze ze pobyt siostry u Ciebie zaowocowal eksperymentami kuchennymi, co tak co dwie glowy to nie jedna....pozdrawiam i zycze samych sukcesow....

Opublikowano

Witam wieczorowa pora! Wpadlam tylko na chwilke aby przeczytac Wasze posty i sie przewitac.U mnie wszystko w porzadku,waga w normie.Dzisiaj bylam tak jak zapowiadalam na wykopkach i jestem tak zmeczona ze ide spac prawie z kurami hehe wiec mowie dobranoc i uciekam :grin:

Opublikowano

No i stalo sie, zgrzeszylam ciezko dzisiaj.

Przyszly kumpele na obiadek. Najpierw bylo grzecznie i zajadalysmy pyszna saladke z kurczaka. A potem sie zbiesilam i zjadlam pare truskawek i jedno kruche ciastko w czekoladzie. Sama bym sie za to walnela palka. Teraz bede miala wyrzuty sumienia przez najblizszy tydzien.