Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam popołudniowa porą!

OSTATNIA SZANSOpost-12859-1254418272_thumb.gif STO LAT post-12859-1254418340_thumb.gif

STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM.....post-12859-1254418684_thumb.gif

Pasztet upieczony i prawie zjedzony przez Maho. Dla mnie średnio dobry, z przewagą na dobry. post-12859-1254418556_thumb.gif

Musze zasięgnąć języka, ale wydaje mi się, że piersi nie za bardzo nadają się na pasztet, są za suche, może nogi by były takie w sam raz.

zmieniłam nieco recepturę, zamiast duszonej wątróbki zmieliłam surową w blenderze razem z cebulą.

Miałam później problem z posmakowaniem, czy dobrze przyprawiłam, bo surowej wątroby nigdy nie jadłam.

Możliwe, że za mało jem ale po prostu nie odczuwam głodu. Na siłę chyba nie ma sensu się napychać.

Śniadanie: 3-4 plasterki wędliny + herbata albo serek 250 gr + herbata

Obiad: pierś kurczaka

Kolacja:wędlina/jajecznica/ryba wędzona/śledź w occie (zamiennie)

pomiędzy posiłkami wypijam 2.5-4 l wody/dzień

Patrząc na Twój jadłospis to rzeczywiście mało jesz,post-12859-1254418328_thumb.gif ale bardzo protalowo, prawie same białko, więc nie dziw się że waga leci na łeb i szyję. tak trzymaj a będzie tak jak mówiłam, szybko zrobisz nam pa pa, a my dalej w miejscu...post-12859-1254416880_thumb.gif Ja siedzę za duzo w nabiale no i mam efekty, 10 kilo od lutego, heheheheheh to już nawet śmieszne nie jest.

Życzę powodzenia! alarm włącz w przypadku jakiś podejrzanych objawów, może coś pomożemy a na razie ciesz się spadającą wagą.

Witam wszystkich !!!

Pogoda ladna ale duzo pracy niestety :lol:

mam taki katar ze ledwo na oczy widze ale do konca dnia juz nie daleko :mrgreen:

Juggin kochana pilnowanie dziala na wadze troszke mniej ale nie zapeszam :grin:

kochane protalki ja tez z checia wyprubowalabym paszteciku hm...juz dawno nie jadlam :-D

Milego dnia :-D

Balbinko, jakieś tableteczki zapobiegawczo zażyj, co by Cię nie rozłożyło na dobre.

Gratuluję spadku!!!

Witam chłodno i jesiennie !

U mnie waga bez zmian - właściwie to od 3 tygodni mogłabym co dzień robić "kopiuj" i "wklej" tego mojego komunikatu.....

Ale się nie dam... juz kilka razy tak było że organizm próbopwał ze mna sie siłowac kto- kogo i.. ja wygrałam bo waga sie poddała, wiec teraz tez tak bedzie.. na pewno !

Benek - uśmiałam sie z tego męża prychającego na ciebie przy komputerze. Może to zbyt szczere pytanie ale czy on zawsze przy tobie jest taki bardziej ...no wiesz ........ :D .........byczy .........? :D

Wczoraj nie byłam niestety tak do końca bezgrzeszna... pół lampki szampana i jeden maluteńki, cieniuteńki kawałek ciasta .... :roll:

Kurde minie chyba ktos naprawde powinien dac w łeb.....

Teraz załuje..........

WYGRASZ na pewno, nie ma innej opcji.

Jeśli chodzi o teeeee.... sprawy, to raczej bym go do koguta porównała, koguta który śpiewa ,,widziałem orła cień..." bo orłem to by pewnie chciał być. Żartuję oczywiście, czasami jest takim bykiem ale Fernandem a czasami kogucikiem a czasami komarem, bo mnie wkurza i najlepiej bym go packą walnęła. Samo życie....

post-12859-1254418503_thumb.gif post-12859-1254418637_thumb.gifto dla Ciebie, skopiuj i wklej w widocznym miejscu, będziesz miała zawsze pod ręką :lol:

Opublikowano

Ostatnia Szanso i ja sie przyłączam do zyczeń.

Wszystkiego dziś Ci życzę

co dobre, szczęśliwe i miłe.

Co budzi uśmiech,

spokój i ciszą napełnia chwile !

Opublikowano
no właśnie, zaczynam się niepokoić. W zeszłym tygodniu stałem praktycznie w miejscu a teraz ok 1kg na dzień w dół

Może jednak zwiększ porcje. Może uprawianie jakiegoś sportu zwiększy twój apetyt. Nie zapomnij aby sobie zrobić badania krwi za jakiś czas, lepiej trzymać rękę na pulsie :D

Opublikowano

Wróciłam z roboty i łeb mnie strasznie boli :D

Dzisiaj tylko protal, byłam grzeczn jak baranek, zobaczymy jak jutro moja kochana waga :D

Maragrete, Tobie się chyba lanie należy, dobrze, że Benek wyciągnęła pałę, może Cię dosięgnie :lol:

Życzę wszystkim miłej i długiej nocy. Do jutra :lol:

Opublikowano

Witam :D

Nie dosyć, że jestem pierwsza dzisiaj to nikogo nie ma na dole strony :D

Marudko.gdzie jesteś? Jak Twój powrót do Fazy II?

A ja mam dobre wieści. Waga mniejsza niż na suwaczku, ale jeszcze nie zmieniam, zobaczymy co będzie dalej. Jednak dzień białkowy robi cuda, co mnie nstraja optymistycznie na III i IV Fazę w dalekiej przyszłości. :lol:

Życzę wszystkim miłego dnia, nie dajmy się tej wstrętnej pogodzie za oknem :lol:

Opublikowano

Witajcie Kochane :grin: !!!

Witaj Bożenko - bo widzę, że coś piszesz!

No to mogę się pochwalić 0,5 kilogramową

stratą sadełka :D Jak waga spada to aż chce

się dietować :D

Maho masz świętą rację - chyba zainwestuję

w te plasterki i będę używać według Twoich

wskazówek :roll:

A ja po kawusi i po jajecznicy ze świeżutkim

chlebkiem, który wczoraj piekłam MNIAM

Tym razem w foremkach muffinkowych piekłam

- bo tak mam pewność, że w środku będą

dopieczone! I drożdzówkę upiekłam, tylko

nie wiem czemu ale za pierwszym razem pięknie

mi wyrosła - a teraz to już z trzy razy ją robiłam

i nie udało mi się powtórzyć tego rezultatu.

A robię ją ciągle tak samo.. :lol: Mniejsza o to,

tak czy siak jest dobra, choć mogłoby być jej

więcej do zjedzenia..

Miłego dnia babeczki i chłopczyki :lol: !!!

WEEKEND!!! :mrgreen: .. prawie..

Opublikowano

Mnie w pracy trochę dzisiaj zagadali.. - dlatego trochę

później się odezwałam. Po raz drugi ktoś chce kupić

firmę, w której pracuję.. Ale ja jeszcze nie mam zdania

czy to dobrze, czy to źle.. Choć jak to ze zmianami

bywa człowiek boi się o własną posadkę. Choć nie ma

co się martwić na zapas - jeszcze nic nie jest przesądzone,

no i nie jest powiedzialne, że jak nas kupią to będzie źle..

Wychodzę z założenia, że prace zawsze można znaleźć,

a w najgorszym wypadku pojedzie się za granicę, tam przynajmniej

mają ludzkie stawki.. :D

Opublikowano

Dzień dobry Marudko :D

Gratuluję Ci spadku, masz rację, że chce się dietkować, gdy waga maszeruje w pożądanym kierunku :D Ja też wolę chlebek w foremkch do muffinek, czyli bułeczki :lol: . Pozdrawiam :lol:

Opublikowano

Witam dziewczynki.

Marudko świetnie że waga się ruszyła. To najważniejsze, Co do pracy zawsze mozna znaleźć nową. Tylko nieraz wizja szukania może trochę napawać obawą.

Miłego dnia.

Opublikowano

witam Wszystkich,

u mnie nadal brzydko,pada,zimno..brrrr. :D Marudko switnie ze waga spada! tak trzymaj :D

Dzis obchodzi urodziny nasza dawna protalka,ktora dawno juz nie byla na forum...Stanka wiec zycze wszystkiego naj naj ,moze przeczyta a jak nie to zostawiam wiadomosc w profilu :lol:

Lece zjesc drugie sniadanie,milego dnia!

Opublikowano

Dzień dobry!

Benek, Bożenko - lanie z pokorą przyjmuje i juz jestem grzeczna i bezgrzeszna.... :D

Bozenko, Marudko - super ze waga w dół....sukcesik ! Ciesze sie razem z Wami ! HURRRRA! :D

Klopsika mam zamiar zrobic sobie dzis, zobaczymy czy mi sie bedzie chciałao, mam jeszcze ochote na faszerowana cukinie - jestem jeszcze dzis i jutro w fazie warzywnej, to może to wykorzystam i najpierw cukinia dzis a klopsik w niedziele.....

W sobotę kolejna impreza- spotkanie w lokalu z moja klasa maturalna, będzie na pewno fajnie, wesoło, jak zwykle. Spotykamy sie co 5 lat, zawsze w knajpce jakiejś, zawsze z mężami, żonami - jeśli ktoś ma ochotę, czujemy sie jakbyśmy byli wszyscy w jednej dużej rodzinie ...... Po raz pierwszy będę na tym spotkaniu bez męża..... Mówi sie trudno, życia się nie cofnie... stało się, ogólnie już jakos pogodziłam sie z tym że nie zyje od ponad 4 lat ale przy takich okazjach jest mi z tym gorzej....

Jedyna nadzieja ,że będę sie dobrze bawić, tańczyć, gadać, gadać, gadać i dzięki temu nie bede miała okazji żeby jeść.... :lol:

Opublikowano
Dzień dobry!

Benek, Bożenko - lanie z pokorą przyjmuje i juz jestem grzeczna i bezgrzeszna.... :D

Bozenko, Marudko - super ze waga w dół....sukcesik ! Ciesze sie razem z Wami ! HURRRRA! :D

Klopsika mam zamiar zrobic sobie dzis, zobaczymy czy mi sie bedzie chciałao, mam jeszcze ochote na faszerowana cukinie - jestem jeszcze dzis i jutro w fazie warzywnej, to może to wykorzystam i najpierw cukinia dzis a klopsik w niedziele.....

W sobotę kolejna impreza- spotkanie w lokalu z moja klasa maturalna, będzie na pewno fajnie, wesoło, jak zwykle. Spotykamy sie co 5 lat, zawsze w knajpce jakiejś, zawsze z mężami, żonami - jeśli ktoś ma ochotę, czujemy sie jakbyśmy byli wszyscy w jednej dużej rodzinie ...... Po raz pierwszy będę na tym spotkaniu bez męża..... Mówi sie trudno, życia się nie cofnie... stało się, ogólnie już jakos pogodziłam sie z tym że nie zyje od ponad 4 lat ale przy takich okazjach jest mi z tym gorzej....

Jedyna nadzieja ,że będę sie dobrze bawić, tańczyć, gadać, gadać, gadać i dzięki temu nie bede miała okazji żeby jeść.... :lol:

Kochana MOja - zycie niestety jest takie jakie jest i nieuchronnie niesie bol i cierpienie, ale czasem tez radośc aż do łez. Zyczę Ci super świetnej zabawy, wesołej i owocnej. Bedzieś śliczna, odchudzona, bądz tez usmiechnieta :lol:

Moje Drogie- Dzien Dobry. I zarazem zaraz uciekam do pracy znów, bo piatek to bardzooo pracowity:) i weekend....

Ja wczoraj nagotowała pół kuchni jedzenia, bo zaczelam od klopsa, ktorego uwielbiami na zimno do kanapek i na ciepło z sosem :roll: ,a że robiłam zakuopy na klopsa głodna to wiec wymysliłam ze zrobie tez gołąbki. Kupisłam 2 duze kapusty, do gołabków uzyłam pół i zostalo mi prawie 1,5...żal wyrzucać. I zrobiłam bigosik:) Wiec cały wieczor w kuchni , a potem ogarnianie tego calego syfku, ktory sie zrobił. Ale jedzonka mam na cały weekend. :mrgreen: :grin:

Buziaki i do poniedziałku.