Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Protalinki i Protalu.

Już mam kawkę zaliczoną teraz herbatka i woda. Na dworze chłodno a trzeba było wyjść ...

Tak jak mówi Juggin ciągną pyszne torciki w III fazie (zresztą w każdej fazie ciągną) ale co zrobić....raz kiedyś możemy zjeść. Też mam zakupione sery na sernik protalowy ale nie wiem czy go upiekę - może tak żeby co innego nie kusiło. Chociaż teraz za często podjadam(ale w bardzo małych ilościach) choć wiem, że nie mogę. Waga na szczęście jak na razie się utrzymuje na poziomie 58,5 (wieczorem 595-59,;) także jest ok. Oby tylko jak najdłużej. Ale nie chce mi się gotować już tak protalowo....długi czas też robi swoje - jednak od końca stycznia walczę.

Chciałam jutro jechać na rynek na małe zakupy a konkretnie spodnie (ew.spódnicę i bluzkę) ale nie wiem czy nie będzie full ludzi bo to przed Wszystkimi Świętymi to wszyscy chcą coś kupować....więc nie wiem czy się wybiorę.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam dziś w pochmurny i zimny dzień!

Mogłoby przynajmniej świecić słońce wtedy humorek jest lepszy i wogóle..

U mnie bez zmian! Chociaż nie trace nadzieji!!! 

Fajnie że próbujecie przepisy mam jeszcze pare ale nie mam czasu ich wstawić, moze wieczorem. 

Opublikowano
Witam dziś w pochmurny i zimny dzień!

Mogłoby przynajmniej świecić słońce wtedy humorek jest lepszy i wogóle..

U mnie bez zmian! Chociaż nie trace nadzieji!!! 

Fajnie że próbujecie przepisy mam jeszcze pare ale nie mam czasu ich wstawić, moze wieczorem. 

Jusiu widze ze obie zaczynalysmy w podobny czasie z podobna waga i ze chudniemy prawie tak sam ;) no i waga koncowa do uzyskania ta sama

ja zauwazylam dziewczyny ze jak jem serniczek to chudne i to mnie cieszy, zapominam o otrebach i jem  je zadko i to tez widze wplywa korzystnie na mnie, bo waga spada....pomimo kilku zastojow...

Opublikowano

Cześć dziewczyny ;)

A ja dzisiaj tak kontrolnie wszedłem na wagę. Po 4 dniach (od poniedziałku) waga wskazała u mnie pierwszy spadek a dokładniej 3.5 kg.

Zastanawiam się czy to dobry wynik czy aby nie za mało jak na 1 fazę? Bo jeśli mało to muszę się zastanowić nad swoim żywieniem ;))

Pozdrawiam

Opublikowano
Cześć dziewczyny ;)

A ja dzisiaj tak kontrolnie wszedłem na wagę. Po 4 dniach (od poniedziałku) waga wskazała u mnie pierwszy spadek a dokładniej 3.5 kg.

Zastanawiam się czy to dobry wynik czy aby nie za mało jak na 1 fazę? Bo jeśli mało to muszę się zastanowić nad swoim żywieniem ;))

Pozdrawiam

Owieczku wydaje mi się, że nie straciłeś mało na wadze przy uderzeniówce. Ja robiłam sobie I fazę przez 10 dni - ani jednego grzechu i żadnego produktu tolerowanego nie było tylko to co powinno się jeść i straciłam jak dobrze pamiętam chyba 2,5 kg. Faktem jest, że niby mężczyźni tracą szybciej i więcej ale i kobiety też różnie. Także według mnie jest ok ale staraj sie nie nadużywać produktów tolerowanych. Ja jadłam je rzadko. Głowa do góry i nie zadręczaj się - dasz radę.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witajcie protalki !!

dzisiaj troszke pozniej, niestety troche mi sie przysnelo (siedzialam do 2 giej nad ranem) ;) ;)

od wczoraj warzywka i waga w gore ale to u mnie chyba norma :)

nagotowalam bigosu ale pycha..........mniam, mniam i zrobilam ciasto jogurtowe, oczywiscie nie moglam sie pohamowac i zezarlam pare kawalku takiego cieplego prosto z pieca wiem, wiem moja kulpa ;) :) :) pyszne bylo i nie bede zalowac waga i tak mnie pokarala ;)

Jusiu bardzo ciekawe te twoje przepisy moze cos zrobie z nich na jutro :) :)

milego dnia wszystkim !!!

Opublikowano
Witam proteinki I Proteinka Owieczkę ;)

Moi drodzy przypominam Wam, ze dziś zaczyna sie weekend, a wiec dla wiekszosci z nas czas laby ( przynajmniej teoretycznie) i niestety grzeszkowania. Ja sama zostalam zaproszona na niedzielny obiad do mamy Ukochanego i w zalozeniu mam cisto przynieśc. Pierwsza moja mysl, to zasuwac do cukierni w Szczecinie z tortami Mistrza Sowy ...Boze już ślinię klawiature na sama myśl. Te, ktore znaja te torty nie musze przekonywać , jak sie ucioeszyłam, ze przy okazji proszonego obiadu "zaznam rokoszy" ;) , a te Kochane , ktore nie znają smaku tych wypieków pozostawiam w błogiej nieświadomosci i jednocześnie szczęściu, ze nie bedą miały kolejnych koszmarów nocnych , w ktorych widza siebie na goórze wielgachnego torta i ręce i buzie maja pokryte kremami, nugatem i orzechami ;) :) Hehehe..

Szybko jednak Kochany mnie wyprostował, ze "ny-ny-ny-nie-wolno" :) No i co? I sernik protalowy na proszony obiad zostanie "uczyniony" ;)

No więc jutro spedzę popołudnie w kuchni :)

Po protalowym czwartku waga mnie lekko rozpiesciła- 67 kg, ale nie mówię o tym w domu, bo znów usłyszę, ze zaczynam sie odchudzać na ości. I wiecie co: doszłam do wniosku, ze gdybym nie grzeszyła ani troszkę cywilnym jedzeniem ( ło matko i córko jak to delikatnie brzmi"cywilnym"- nawet nie wyobrazacie sobie jakie to to cywilne jest - wieszkość z jednego działu w Lidlu..hehehe...) to spokojnie swoje 65 kg bym odzywkała. O.. znów zaczynam...waże 68 kg i tego sie trzymam.

No więc Kochane żytcze Wam przyjemnego weekendu, bezgrzesznego, chociaz niedziela nam sprzyja- bo na cmentarzu raczej nie spodziewam sie budki z kebabami :) Chociaz, jak to mówia nie mów HOP!!

Buziaki i ciepełka, bo ona nam teraz bedzie potrzebne.

Witam serdecznie.

Niestety w Gdansku przy cmentarzu sa budki z kebabami, kielbaskami i takie tam - przynajmniej byly w zeszlym roku. Ach te słodkości od SOWY - mmmmm uwielbia(łam).

Opublikowano

Owieczko schudłeś super to prawie kg dziennie. Wskakuj na 2 fazę. Dzisiaj jakoś się nie zważyłam zresztą na warzywkach i @ to zawsze zastój. Mam jakoś kiepski nastrój. Zimno mi i wogóle chce mi się już do domu i zjadabym coś słodkiego (a nie sałatkę z kurczakiem) już mnie i ten pomidorek nie cieszy jak dawniej. Nawet prze myśl mi przebiega zjedzenie jakiego batona lub ciastka z kremem.Jeszcze dziecko mi coś "szwankuje" w niedzielę w nocy miała 38,4st, potem był spokój, a dzisiaj rano 35,4st, oby to nie jakaś grypa. Od jutra białeczka więc może spadek wagi poprawi mi nastrój.

Opublikowano

Myślę że przeciągnę fazę P do 7 dni tak mi będzie wygodniej jako że szykują mi się wyjazdy weekendowe zmuszony będę żywić się na "mieście" a w knajpce zawsze łatwiej mi będzie zjeść sobie kurczaczka z warzywami ;)

Opublikowano

Witam !

Pozdrawiam wszystkich odchudzających sie a szczególnie tych z zastojem wagi....

Kartofelko i Owieczko - super że macie spadek ;) Ja stoje nadal z wagą....eh

Bożenko - współczuje z powodu wzrostu wagi.......... ;)

Juggin- nie znam cukierni pana Sowy ani jego wyrobów ale wierze ci na słow, zreszta ja jestem taki słodyczomaniak, ze zjadłabym wszystko, jak leci .... ;)

Kartofelko -jako smakosz zielonej herbatki polecam ci jeszcze inną pyszna, nie expresowa tylko taka z "farfoclami" o smaku pigwy. Zawiera odrobinke owoców pigwy (ma taki troche cytrynowy posmak) i płatki nagietka ( przez co ma sliczny złoty kolor) Jest pyszna. Jak bede pamiętać to dzis sfotografuje pudełko i wkleję do wątku z produktami.

Opublikowano

Sago - zycze porawy nastroju i dla dziecka poprawy zdrówka... Ja tez nie moge juz wysiedziec dzis w pracy...

Ciekawe co u naszej Marudki - nie odzywa sie jak remont ? a no i Nutka_Cynamonu cos niepokojąco zamilkła, mam nadzieje że sie nie poddała i dietkuje dalej mimo zastoju.....

Opublikowano
Witam dziewczynki przy pierwszej porannej kawie.

Margarete doskonale Cie rozumiem. Ja tez taką sesje zrobiłam. jejku jak to motywuje żeby dalej tracic kilogramki.

Olu - a ty sobie tak cichutko siedzisz, mało piszesz a tu u ciebie tez niedługo powitamy III faze... FAJNIE ! Gratuluje !

Opublikowano

Margarete czytam cały czas co u Was. Teraz jestem na warzywkach dzis 5 dzień więc i waga troszkę do góry. Ale faktycznie jeszcze 3 kg i będe mogła poszaleć na III fazie. Mój m to się ze mnie smieje że nie liczę przejścia do następnej fazy w dniach tylko w kilogramach ;)