Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wtorkowo :grin:

Maragrete, dzięki za fotkę herbatki, w czwartek standardowo wybieram się na zakupy, więc zapoluję :-D

U mnie dziś 2 dzień proteinek i waga (chyba już standardowo) stoi. Nie rozumiem jak to się dzieje, że na warzywkach codziennie coś mi spadało a na proteinach jakieś zastoje mam :/ No ale nic... postanowiłam poprawić sobie nastrój i wyciągnąć z szafy kilka starych spodni. Tak naprawdę to nie wiedziałam czy rzeczywiście poprawię sobie tym humor bo w końcu tylko 5kg mi ubyło ale postanowiłam zaryzykować. W większość spodni już wchodzę. Uff. Nie będę musiała już biegać w 2 parach na zmianę (stwierdziła, że zamiast kupować nowe lepiej zrobić wszystko żeby zmieścić się w stare). I tak spodnie z początku paźdzernika powędrowały na dno szafy :D Oby stamtąd nie wróciły :D

Opublikowano

Witajcie :grin:

a ja dzisiaj w dobrym humorze waga sie zlitowala i pokazala 400 g mniej pomimo moich niedzielnych grzeszkow :-D :D chce dodac ze moje grzeszki byly jak najbardziej protalowe tzn. za duzo produktow tolerowanych ale najwazniejszy spadek :D :-D

Marudko ja mam biuro przez sciane, polaczone z mieszkaniem i wszyscy klienci o tym wiedza wiec dzwonia o ktorej im sie zywnie podoba i nie dociera do nich ze o 17 tej koncze prace, takze nieraz tez bym chciala dojezdzac do pracy i po fajrancie miec spokoj ;) ;) a z drugiej strony plus takiego rozwiazania to to, ze nie musze nigdzie jechac, marznac itd. zawsze sa plusy i minusy ;) :(

WSZYSTKIM spadkowiczom wielkie gratulacje a stojacym w miejscu wiele, wiele cierpliwosci :) :)

Opublikowano
Witajcie :D

..ja mam biuro przez sciane, polaczone z mieszkaniem i wszyscy klienci o tym wiedza wiec dzwonia o ktorej im sie zywnie :-D podoba i nie dociera do nich ze o 17 tej koncze prace, takze nieraz tez bym chciala dojezdzac do pracy i po fajrancie miec spokoj :D :-D a z drugiej strony plus takiego rozwiazania to to, ze nie musze nigdzie jechac, marznac itd. zawsze sa plusy i minusy ;) ;)

WSZYSTKIM spadkowiczom wielkie gratulacje a stojacym w miejscu wiele, wiele cierpliwosci ;) :(

HAHAHA Oj tak Balbinko są plusy i minusy!! Ja bym chyba udawała, że mnie nie

ma w domu.. :grin: ..ale fakt faktem - ile można!! Klient nasz pan...

A jak przywali śniegiem to obawiam się, że też będę długo siedzieć w pracy.

To będzie straszne, bo nawet jak zdarzy mi się przyjść póżniej do pracy.. to

jak wybija 14 to już nie umiem wysiedzieć..

Dlatego staram się tak codziennie być wcześnie.

Opublikowano

Witam !

U mnie dzus słonecznie ale mroźno...brr, tak rześko od rana.

Witam Wszystkich :grin: , a szczególnie Marudkę :-D , bo od rana na posterunku :D

Mam nadzieje, że dzisiaj nie będę miała takich ataków głodu, bardzo dziękuję Dziewczyny za wsparcie :D , niesamowicie to pomaga w dalszej walce.

życzę miłego i tak jak u mnie słonecznego dnia :-D

Bożenko - witaj, nie zyczę ci wilczego apetytu, zyczę ci spadków, trzymam kciuki za ciebie. A jak tam twój wczorajszy "wybuchowy" serniczek" ? Smakował ? Zjedzony mimo "awarii" ?

Wczoraj zauważyłam że zmieniłas suwaczek, tzn. sposób podawania wagi.....hmmm....Myslisz ze jak sie patrzy na liczby o nizszych wartosciach to sie człowiek mniej martwi niz tymi o wyższych wartościach... ;)

Witajcie ;)

a ja dzisiaj w dobrym humorze waga sie zlitowala i pokazala 400 g mniej pomimo moich niedzielnych grzeszkow ;) :( chce dodac ze moje grzeszki byly jak najbardziej protalowe tzn. za duzo produktow tolerowanych ale najwazniejszy spadek :) :)

WSZYSTKIM spadkowiczom wielkie gratulacje a stojacym w miejscu wiele, wiele cierpliwosci :) :)

Balbinko - tobie wielkie gratulacje, bo moja waga stanęła i stoi. Nie chce mi sie mój organizm rozstac z ta "9" na przodzie i juz........

Marudko - ja bym tez wołała tak jak ty wcześniezacząc prace i wczesnie skończyc.. ale nie mam na to wpływu... moi partnerzy w Niemczech i Danii pracuja do 17-18 i ja tez tak niestety musze pracowac.... A rano to nie jestem zbyt ambitna żeby wstac o 5 i porobic obowiązki domowe wiec wszystko robie po południu i wieczorem i nie mam czasu na nic więcej...

Zyczę wszystkim miłego dnia !

Opublikowano

Dzien dobry wszystkim:) ja wlasnie po kawce i porcji pysznego serniczka Jusi, ktory mimo totalnego zapadniecia(studzilam jak przykazano) smakowo rewelacja.Tak mnie wzielo wczoraj na slodkie, ze zakupilam w koncu ten poltlusty twarog bo chudego nigdzie nie ma...serki tez tylko Danio, bo chudych nie ma:/ no i upichcilam sernik i z tego co zostalo sniezna owce Nuty i wszystko przepyszne:))))

Troche mi sie ciezko pisze bo moj ''syneczek'' pierwszy przylepiec swiata juz mi na kolanach siedzi i sie lasi:))nie wiem co sie mojemu kotu z wiekiem dzieje ale im starszy tym bardziej ''kluskowaty'' a ma 5 lat:)

Pobieglam sie zwazyc i nadal 53 choc na innej wadze(tej starszej) 54 i badz tu madry:(

No nic trzeba sie wziac za ogarnianie domku,dzis goscie przyjezdzaja, wiec pozdrawiam wszystkich!!!!

Opublikowano

Dzien Dobry Dziewczyny Proteiny i Chłopaki Proteiniaki :-D

Zaczął sie tydzień a wraz z nim duzo pracy.

Weekend zimny,zmarzłam na cmentazru bardzo ( gdyz wybrałam wersje ubioru pt"ładnie" zamiast"ciepło") i teraz leci z nosa :D

We Wszystkich Swietych bylam na obiedzie u mamy Ukochanego i niestety zjadłam zupełnie tłusty szaszłyk ( coż, trzeba sie wkupić, a że to pierwszy oficjlny obiad u niej to nie wypadało mi marudzić:grin:). Dodatkowo upiekłam sernik ( cywilny) i jak to bywa u łasuchów sama pozarłam 1/4 blachy :D Ale wczoraj, aby nie grzeszyć oddałam resztę ciasta psiapsiółce i mam puski w domku ( nie liczac protalowego jedzonka).

Dzis udaje sie do fryzjera, bo zarosłam jak dzik :-D Oststnio jestem bardziej leniwa niz zwykle. I fryzjera zaniedbałam i opon jeszcze nie wymieniłam, a jak mi sie przypomnialo to i w jednym i w drugim miesjcu kolejki na maxa. Ale sie nie poddaję. ;)

Zycze Wam przyjemnego dnia ;)

Balbinko- radosci Ty moje- gratuluje rezultatu ;)

Opublikowano

Dzień dobry :grin:

Ja też Was ślicznie witam w słoneczne (u nas), ale chłodne przedpołudnie.

Przybiegłam do Was naładować akumulatory pozytywną energią :-D

Juggin - mmmhmm...cywilny serniczek :D

Też taki sobie zapodam, gdy tylko będę mogła.

Pełen rodzynek i z czekoladową polewą :D

Dowiedziałam się jaką zrobić sztuczkę, żeby nie opadał protalkowy sernik.

Trzeba w połowie pieczenia okroić go przy brzegach nożem.

Muszę sprawdzić przy następnym pieczeniu.

U mnie spadek na warzywkach w ostatnim dniu warzyw 3/3.

Za chwilkę będę na półmetku :-D

Wczoraj byłam zamienić portki w sklepie z rozmiaru M na S ;)

M okazały się jednak odrobinę za luźne w pasie, a że mam zamiar jeszcze schudnąć, nie zastanawiałam się nad tą zamianą.

Miłego dzionka Dziewczyny i Rodzynku ;)

Opublikowano
Wczoraj byłam zamienić portki w sklepie z rozmiaru M na S :D

M okazały się jednak odrobinę za luźne w pasie, a że mam zamiar jeszcze schudnąć, nie zastanawiałam się nad tą zamianą.

W rozmiar S to ja chyba nigdy nie wlazę :-D

Dzis udaje sie do fryzjera, bo zarosłam jak dzik :-D

Ja fryzjera zostawiam sobie na czas kiedy z wagi zniknie mi 6 z przodu :grin:

Pobieglam sie zwazyc i nadal 53 choc na innej wadze(tej starszej) 54 i badz tu madry:(

Dziewczyno, ile ty masz wzrostu, że z 53kg jeszcze się odchudzasz? Ja tyle ważyłam w 4 klasie podstawówki :D

Opublikowano

Maliszko kochana

Serdeczne życzenia urodzinowe spełnienia wszystkich marzeń, dojścia i utrzymania wspaniałej wagi :grin:

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

To jest wspaniały protalowy tort dla Ciebie.

Opublikowano

Witam Was dopiero teraz.

Nie wiem w co ręce włożyć. Wczorajszy dzień się zaczął niezbyt i dzisiaj się też tak ciągnie. Zaraz koniec pracy i zmykam bo już mam dosyć siedzenia tutaj i wymyślania różnych rzeczy.....hm......

Waga moja pokazała dziś ciutkę mniej ale jeszcze brakuje 0,5 kg do wagi z suwaczka. Mam nadzieję, że to osiągnę i znów cosik skubnę z fazy utrwalania bo jak widzę to ja na razie tak skaczę na tym utrwalaniu i nie robię jak należy....może się skuszę dziś na jabłuszko i kromeczkę chlebka.

pozdrawiam Was i życzę miłego popołudnia. Buźka.

Opublikowano
Hej dziewczyny i chłopaku :-D

ja chyba sie wykończe i niedługo schudne z nerwów a nie od diety :grin: rano zawozilam do pracy mame i mi samochod zdefektowal po drodze... dobrze ze mialam do kogo zadzwonic zeby mnie troce odholowal ale kurcze mróz trzaskający a ja tam zamarznięta siedzialam

a wczoraj nie mialam dobrego dnia, czyli powiedzenie sie sprawdza ze jaki poniedziałek taki cały tydzien...

trzeba sie zmobilizowac i poszukac lepszej pracy i wymienić gracika na nowszy model...

cóz, Wam życzę miłego dnia a sobie chyba cierpliwości...

Kamylko, w nszym przypadku każdy sposób chudnięcia jest ok, a może jak już schudniesz na dobre, przestaniesz się martwić innymi, nieważnymi sprawami i będziesz patrzyla na świat przez różowe okulary ;)

Witajcie :)

a ja dzisiaj w dobrym humorze waga sie zlitowala i pokazala 400 g mniej pomimo moich niedzielnych grzeszkow :) :) chce dodac ze moje grzeszki byly jak najbardziej protalowe tzn. za duzo produktow tolerowanych ale najwazniejszy spadek :) :)

Balbinko, serdeczne gratulacje, muszę się zbrć za siebie, bo statnio masz takie tempo, że za Tobą nie zdążę :(

Bożenko - witaj, nie zyczę ci wilczego apetytu, zyczę ci spadków, trzymam kciuki za ciebie. A jak tam twój wczorajszy "wybuchowy" serniczek" ? Smakował ? Zjedzony mimo "awarii" ?

Wczoraj zauważyłam że zmieniłas suwaczek, tzn. sposób podawania wagi.....hmmm....Myslisz ze jak sie patrzy na liczby o nizszych wartosciach to sie człowiek mniej martwi niz tymi o wyższych wartościach... :)

Kochana Maragrete,jak zawsze mogę na Ciebie liczyć ;)

Serniczek okazał się wspaniały, mój Synek autor jego nazwy, powiedział, że zawsze mam robić tę wybuchową wersję. Dodałam ty razem zamiast skrobii kukurydzianej, budyń, a także osłoniłam go przez jakiś czas pieczenia folią aluminiową, bo ma tendencję do palenia się z wierzchu.

Suwaczek zmieniłam, bo nie mogę w to uwierzyć, że tak dużo ważę, wszyscy mnie tak komplementują, ale to pewnie różniaca w wyglądzie tak działa, więc właśnie tę różnicę chcę, żeby wszyscy widzieli :)

Za chwilkę będę na półmetku :D

Wczoraj byłam zamienić portki w sklepie z rozmiaru M na S :D

Miłego dzionka Dziewczyny i Rodzynku :-D

Stokrotko, to Ty jesteś niesmowity chudzielec, spodnie S, a tak na marginesie gratuluję spadku ;)

Ja dzisiaj jestem grzeczna jak aniołek, nawet tolerowane omijam z daleka. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie i życzę Wam wszystkim miłego wieczoru :)

Opublikowano
Dzien dobry wszystkim:)

No nic trzeba sie wziac za ogarnianie domku,dzis goscie przyjezdzaja, wiec pozdrawiam wszystkich!!!!

Sandro - ty chdzielcu jeden.... ;) :( ..53 kg ...nie wierzę.... A jesli chodzi o to ile ważysz to rada jest prosta, kup trzecia wage i wyciagaj srednią ................ :grin: :-D

Za chwilkę będę na półmetku :-D

Wczoraj byłam zamienić portki w sklepie z rozmiaru M na S ;)

Miłego dzionka Dziewczyny i Rodzynku ;)

100krotko - gratuluje spadku ! Uważaj bo ppotem zostanie ci już tylko rozmiar XS i.... znikniesz nam..... :D :D

Maliszko - serdeczne zyczenia urodzinowe. Powodzenia w diecie i w innych twoich życiowych planach !