saga Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 Od początku istnienia tego forum, głównym tematem jest szybkość chudnięcia. Szczerze Wam powiem Dziewczyny, że nie do końca Was rozumiem. Jedna narzeka, że stanęła na wadze w czasie fazy białkowej i nie schudła ani dekagrama, a nie zwraca uwagi na to, że wcześniej schudła niewyobrażalne dla mnie ponad 8kg w niecały miesiąc. Teraz Alcia, ponad miesiąc, 7kg i też narzeka. Moje drogie Panie. Ja w ciągu PÓŁ ROKU z hakiem schudłam 15kg i jestem przeszczęśliwa. Uważam, że Wy chudniecie zdecydowanie za szybko i powinnyście być wdzięczne swoim organizmom, że się przed tym bronią. Szybkie chudnięcie nie jest zdrowe ani dla organizmu, a już na pewno dla skóry. Ja na swoją nie na rzekam, nie mam problemu z biustem, ze skórą na brzuchu, mimo, że głównie tam przytyłam. Wszyscy moi znajomi mnie chwalą właśnie za to, że chudnę powoli, bo tak jest zdrowiej i później też jest łatwiej to utrwalić. Dukan w swojej książce npisał, że pomijając fazę uderzeniową powinno się chudnąć ok. 3-4 kg na miesiąć. Ja chudnę 2kg i nie narzekam. Oczywiście przestoje są denerwujące, ale zaręczam Was, że jeśli będziecie dalej stosować się do zaleceń diety zanotujecie dalsze spadki :mrgreen: . Nie można widzieć w życiu tylko czarnych barw, przecież te Wasze 7, 8 kg to są ogromne sukcesy :neutral: Bożenko masz 100% racji. Nareszcie ktoś napisał bardzo mądre sedno diety DUKANA. Tempo nie jest najważniejsze, ważne że się chudnie. Twój post każdy powinien wydrukować i powiesić obok wagi. POZDRAWIAM. Cytuj
Madi Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 Witajcie! Czy można pić sok marchwiowy z Marwitu? Ma trochę białka i dużo węglowodanów; Tak bym się napiła czegoś "noramalnego". Jutro idę oddać moją wagę do reklamacji. Strasznie się denerwuję bo ona co chwilę wskazuje inaczej. No i nie wiem ile schudłam! Pozdrawiam, Cytuj
Maruda Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam moje Drogie Koleżanki i Koledzy!!! Zrobiłam sobie też budyń bez cukru, na mleku 0,5% ale nie smakował mi, spróbuję sernik Jusi, przepis brzmi obiecująco :neutral: Pozdrawiam i miłego wieczoru. Lula, ja jak robię budyń to dodaję słodzika, takiego zwykłego (nie na bazie aspartamu, bo ten może zgorzknić),a co jest w tym moim to nie pamiętam - ale mogę w domu sprawdzić.No i tak 'przyprawiony' budyń całkiem dobrze smakuje. Choć i bez cukru na pewno zawiera trochę węgli - dlatego jak już go stosujemy - to na pewno z umiarem, a wszystko będzie dobrze :o Jak już któraś napisała - świetna jest taka przerwa w środku tygodnia - jak dla mnie mogłoby tak być co tydzień. Za dużo co prawda nie zrobiłam wczoraj. Bo więcej było leniuchowania, ale przynajmniej obiadek JA wczoraj robiłam. Teściowa i narzeczony powiedzieli, że im smakowało więc może nie było tak źle.. :mrgreen: A teraz grzecznie z kawusią i kurczaczkiem poczytuję forum.. Pomyślał by kto, że w ciąży jestem.. Takie dziwne połączenie - choć pewno bywają dziwniejsze :? Wstawię Wam zdjęcie moich szczurków śmiesznych tak na pocieszenie dla smutnych po stracie... Śpiąca NILA - która taka grzeczna jak śpi - a tak to szaleje jak torpeda No a tu mi się do łyżew dobiera - baletnica jedna.. No i na koniec - dwa słodkie leżakujące śpiochy.. NILA i INGA Miłego dnia!!! Jeszcze tylko piątek po dzisiejszym dniu i WEEKEND!!! :-? Cytuj
kartofelka Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam wszystkie kobietki i panów :mrgreen: Jak dobrze, że dziś już czwartek i za chwilę znów weekend. Powiedzcie mi czy mąkę kukurydzianą można jeść w fazie białkowej. Chyba naleśniki za mną chodzą :neutral: Maruda, pierwsza fotka jest fantastyczna. Takie niewinne stworzonko :-? Madi, z marchwią nie wolno przesadzać, chyba właśnie przez te węglowodany... Bożena, masz rację z tym chudnięciem w 100% ale przecież wiesz, że baba to takie stworzenie w gorącej wodzie kąpane. Mój mąż ostatnio był jeszcze lepszy. Zapytałam go kiedy się zdecyduje na dietę. On mi powiedział, że wtedy kiedy wymyślą taką, że wstaje rano i już ma na wadze -20kg :? Cytuj
Bozena66 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Witajcie serdecznie w ten pochmurny dzień :mrgreen: Lula, gratuluję Ci tego kilograma, po przestoju takie spadki bardzo cieszą :neutral: Sago, dziękuję bardzo za poparcie :-? U mnie waga bez zmian, czyli troszkę mniej niż na suwaczku :? , tylko samopoczucie takie sobie, ale muszę stnć na nogi, bo dzisiaj dużo pracuję. Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego i słonecznego dnia :o Cytuj
Bozena66 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Bożena, masz rację z tym chudnięciem w 100% ale przecież wiesz, że baba to takie stworzenie w gorącej wodzie kąpane. Mój mąż ostatnio był jeszcze lepszy. Zapytałam go kiedy się zdecyduje na dietę. On mi powiedział, że wtedy kiedy wymyślą taką, że wstaje rano i już ma na wadze -20kg :neutral: Obawiam się, ze jeśli wymyślą taką dietę to również wymysla takie jedzenie, po którym rano będzie 50kg więcej, bo dieta zawsze musi iść za obżarstwem, a nie odwrotnie :mrgreen: A Twój Mąż powinien przejść na Protal razem z Tobą, mielibyście wygodnie. Cytuj
jusia25 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam Was kochani w ten pochmurny i deszczowy dzień!!! Siedze sobie przy kawce i twarożku i pisze z Wami, fajnie. Powiem WAm szczerze że najgorsze co mogłoby być jak bym przerwała diete prócz efektu jojo, to to że brakowało by mi rozmów z Wami. Tak przynajmniej czuje się jakbym piła kawke z Wami i normalnie rozmawiała (na zywo),he he he.... Uroki siedzenia w domu i wychowywania synka,he he... Kartofelka mnie się wydaje że można jeść mąke, ja przynajmniej jadłam, bo ileż mozna jeść w fazie białkowej w kółko to samo?! Cytuj
anuuulllllka Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Dzień dobry! mam dziś wolne -fajnie mi, prawda??? Moja waga się ruszyła i poprawiła mi humor!!! :? Dzisiaj muszę wydumać coś z piersi kurczaka-może zrobie roladki z parówą?? pozdrawiam wszystkich serdecznie :mrgreen: :neutral: :-? !!! Cytuj
saga Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Jakoś suwaczek mi się rozjechał, spróbuję wieczorkiem go naprawić. Cytuj
AlCIA111 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam Takie moje zrzędzenie na temat, że moja waga stoi poprawia mi troche humor bo zaraz któraś z Was się odezwie i ustawi na prawidłowy tor. Wiem, że jak na mnie te 7 kg które schudłam to rewelacja. Ale same wiecie w miarę jedzenia apetyt rośnie. Tak jest w moim przypadku. Wie, że ta dieta opiera się w głównej mierze na cierpliwości i to jest bardzo ważne. W przypadku innych diet też schudłam np 8 kg a przybrałam 10.To były diety na krótki dystans. Zmiana nawyków żywieniowych to jest najważniejsze. Przed świetem byłysmy z córka na zakupach, ja wybierałam produktu dla siebie (oczywiście musiałam przyczytać skład) córka wybierała dla pozostaych domowników. Po wyjściu ze sklepu stwierdziła,że więcej czytałam niz kupiłam. Szukałam w Biedronce i Lidlu produktów dozwolonych które umieszczacie na forum. Częśc kupiłam. Znalazłam suszoną wołowinę napiszę o niej w dozwolonych produktach Pozdrawiam Cytuj
anuuulllllka Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Alciu!! masz rację -wszystkie diety krótkotrwałe sa nic nie warte-wiem z autopsji... Ja postanowiłam dziś sie nie wazyć, ale nie wytrzymałam ,stanęłam na wagę i o mało nie zemdlałam!!!Wczoraj waga pokazywała 78.3 a dziś 77.6-szok!!!!Myślę,że tobie też ruszy-trzeba być dobrej myśli!!!!!Trzymam kciuki!!!! Cytuj
AlCIA111 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Dzięki Anuuullllko za dodanie otuchy. Myslę, że własnie dlatego ja a może i inne osoby troche marudzą, żeby przeczytać takie słowa otuchy i dalej trzmać się w ryzach. Pozdrawiam Cytuj
balbina38 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam wszystkich serdecznie :mrgreen: u mnie piekna pogoda, sloneczko swieci tylko mrozno :neutral: Kochane nie jestem w stanie zapamietac waszych nickow (pewnie z czasem tak) ale wszystkim zycze spektakularnych spadkow!!!! Nutko duzo nie napisze tylko trzymaj sie dziewczyno ! Jusiu baw sie dobrze, zakladaj nowy zakup i nos do gory, 12 kg to nie w kij dmuchal !!! Bozenko jak dobrze ze jeszcze ktos nad nami czuwa i przywola do porzadku :-? :? Poluniu fajnie ze znalazlas czas i do nas wpadasz, my tutaj caly czas myslimy o tobie kochana :o Sago pol kilo to nie duzo!!!! czy ja zle przeczytalam ?????? to nie jedna chcialaby tyle schudnac w jeden dzien :( :-) :D Ciekawe dziewczynki jak sie bawi i odpoczywa Margaret ????? Cytuj
anuuulllllka Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Dziewuszki gdzie kupić ser żółty nam dozwolony???już bym go tak zjadła... próbowałam wczoraj kotlet w otrębach-fuuuu co za paskudztwo!!!podziwiam tych ,którzy jedzą otręby... nie dla mnie otręby-nie znoszę ich zapachu... serek... :mrgreen: :neutral: :-? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi