minia51 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Składniki 1 główka czerwonej kapusty 1 duża cebula sól pieprz szczypta cukru troszkę octu (niepelną łyżkę) kapustę poszatkować, obgotować (ale nie rozgotować), odcedzić. Do ciepłej dodać pokrojoną w kostkę cebulę,sól, pieprz, cukier i ocet. dokładnie wymieszać.Wystudzić. Ja robię tę sałatkę na 2 dni. Podaję na zimno Cytuj
figiel Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Polecam ,bo sałatka pyszna ......można jeść na zimno i na ciepło ...ja wolę ten pierwszy sposób :) Cytuj
mac51 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Można dodać trochę podsmażonego boczku. A do modrej kapusty rolada i kluski śląskie :evil: Pycha :) Cytuj
kasiek88 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 moja mama taka zawsze robi, mniam pycha:) choć jak dla mnie to troszke wiecej octu do smaku;) Cytuj
Christina Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 A moja mama zawsze dodawała jeszcze trochę utartego jabłka i przyprawiała sokiem z cytryny i majonezem (zamiast octu) - polecam, pyszna (i to koniecznie na zimno - wystudzona, nie musi stać w lodówce). Następnego dnia, jak postoi w lodówce i się lepiej "przegryzie" - również pyszna :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.