Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem osobą, która przeszła już wszystkie diety świata i wszystkie możliwe efekty jojo, od błyskawicznego do powolnego:( Teraz mam zamiar przede wszystkim ćwiczyć(rowerek i steper) i oczywiście mnie jeść. Proponuję aby każdy, kto jest obecnie na diecie przyłaczył sie do mnie i w miarę możłiwoći wpisywał co jadł w danym dniu i oczywiście jak efekty. Ja zaczełam we wtorek 11.11. Jak na razie spadku wagi nie ma ale czuję, że w spodenki lepiej wchodzę. ZAPRASZAM WSZYSTKICH ODCHUDZAJĄCYCH SIĘ

Opublikowano

Witaj :evil: Tak na początek, żeby nie było kolejnych rozczarowań - nie wystarczy ćwiczyć i mniej jeść, żeby schudnąć skutecznie i bez efektów jo-jo... - ale mam nadzieję, że Ty to już wiesz. Na forum jest już dużo różnych "diet" i opisów osób, które odchudzały się. Poczytaj, żeby nie powielać ich (moich też :)) błędów. Pozdrawiam i życzę powodzenia i dużo radości ze smacznych posiłków - bo odchudzanie nie musi (a właściwie nie powinno) polegać na wyrzeczeniach :cry:

Opublikowano

winiusiu to będziemy się razem odchudzac. dzis mam 13 dzien diety i mniej o 7 kg. Jak juz wiesz robie diete Protal .Teraz waga stoi w miejscu bo do protein dodalam warzywa a one zatrzymują wode w organizmie ale czuje po ubraniach ,ze chudne

Dukan pisze w swojej ksiażce : ,,,,bardzo często w pierwszej fazie kuracji spadek wagi był naprawde spektakularny i nagle, tuż po wprowadzeniu warzyw , waga zdaje się stac w miejscu , kilogramów nie ubywa , czasem mozemy lekko przybrac na wadze .

Podczas fazy uderzeniowej odżywianie ograniczone wyłącznie do pokarmów proteinowych ma silne działanie ,,wodoszczelne,,, które nie tylko powoduje utratę zapasów tłuszczu , ale usuwa także olbrzymie ilości wody magazynowanej od dawna w organizmie .Tym wlasnie mozna wytłumaczyc tak duzy spadek masy ciała zarejestrowany przez wage.

W chwili kiedy do protein dodamy warzywa , w organizmie znowu pojawia sie sztucznie usunięta woda , stąd nagła i niezrozumiala stagnacja . Rzeczywisty spadek wagi związany ze spalaniem tkanki tłuszczowej utrzymuje się w dalszym ciągu , chodz z powodu wprowadzenia do jadłospisu warzyw i zatrzymywanej w organizmie wody nie jest juz tak dobrze widoczny . Trochę cierpliwości , natychmiast po powrocie do diety czysto proteinowej organizm na nowo pozbędzie się nadmiaru wody i wtedy przekonacie się , jaki jest rzeczywisty spadek wagi,,

dzis przez dzien jadlam to:

kawa

kawałek chudego białego sera

jogutr naturalny z otrębami

sporą duszoną pierś z warzywami

na kolacje zjem sałatke : pomidor, papryka, cebula, ogórek , sałata ,przyprawy i ocet winny

gdybym byla jeszcze głodna ( w co wątpie) to zjem jogutr albo tunczyka w sosie wlasnym

Pozdrawiam Cie serdecznie i trzymam kciuki bardzo,bardzo mocno!

Opublikowano

Gratuluje!! 7 kg to niezły wynik :evil: Też tak chcę:) Ostatnio byłam na SB i teraz też stosuję sie do jej zaleceń, nie jem głównie węglowodanów. Dziś zjadłam jogurt pitny, grejfruta, 2 parówki, troche orzeszków(są dozwolone w mojej diecie:) Pojeździłam 40 minut na rowerku ale to nie koniec. Ściągnełam sobie bardzo fajny program- niezbędnik odchudzania. Bardzo bardzo polecam. Sa tam tabele kaloryczne, BMI, prowadzi statystyke spalanych kalorii, wagi etc. Nie zajmuje dużo miejsca na dyku i szybko sie ściąga, oczywyście za DARMO:) Moge wkleić linka, ale nie wiem czy regulamin pozwala? pozdrawiam

post-3091-1226851739_thumb.gif

Opublikowano

winiusiu jak tam dieta? ja wczoraj jadlam: kawa jajecznica gotowana wątrobka kawałek gotowanego mięsa wołowego jogurt naturalny z otrębami no i oczywiscie 2,5 litra wody dzis wypilam kawe i zjadlam jogurt z otrębami teraz mam faze naprzemienną 5/5 . 5 dni białka z warzywami i 5 dni samych białek Pozdrawiam ps jak mozesz to wklej ten link

Opublikowano

Dorotko podziwiam Cie,ja nie umiem zyc bez chleba ale po urodzinach meza moze sprobuje, przeraza mnie bycie na tej diecie na swieta ale dla chcacego... By sie przydalo zrzucenie kilku kg.

Opublikowano

Dzieki Dortko za pamięć:evil:

U mnie wga stoi w miejscu, jak na razie :)

Ale nie zniechęcam się.

Dziś zjadłam parówke drobiowa, 1 batonika musli, gorący kubek i 2 kromki chleba razowego z szynką. Oczywiście do tego godzina pedałowania na moim rowerku. Czekam z utęsknieniem na pierwsze efekty.

Wklejam nicka do tego programu.

https://download.nf.pl/Download/1746/Niezbe...chudzania-dieta

Dajcie znać jak si się podpoba:)

post-3091-1227209048_thumb.gif

Opublikowano

marto przeciez nic sie nie stanie jesli od czasu do czasu pozwolisz sobie na cos więcej. Dieta sie nie ,,posypie,, i wcale nie trzeba zaczynac wszystkiego od nowa . Wiem ,ze w święta na pewno zjem kawałek ciasta i swiat sie nie zawali :) . Pozdrawiam winiusiu program jest naprawde fajny. dowiedzialam sie,ze musze schudnąć mniej niz myslalam ! Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Ja mam dziś pierwszy dzień diety białkowej. Zjadłam: 3 gotowane jajka i 3/4 piersi z kurczaka z rożna bez skóry. Mam nadzieję że uda mi się do świąt zobaczyć na wadze i utrzymać 62 kg. Teraz mam 68kg, tylko że mam w sobie wodę bo niedługo dostanę okres. Niby nie dużo do zrzucenia, ale uwierzcie że te 18 kg było mi łatwiej zrzucić. Życzę wytrwałości i motywacji by walczyć o piękniejszą siebie.