Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Biała kapusta po bawarsku 1 kg poszatkowanej białej kapusty 5 dag smalcu 2 średnie cebule 1 jabłko 150 ml rosołu (może być z kostki) 2 łyżeczki cukru 2 łyżki winnego octu sól i pieprz do smaku Cebulę drobno posiekać. Jabłko pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. (bez obierania z łupiny). Do rozgrzanego tłuszczu wrzucić cukier. Przyrumienić. Dodać cebulę i jabłko. Poddusić. Dodać kapustę, posolić i popieprzyć do smaku. Podlać rosołem. Dusić na małym ogniu ok. 1 godz. Pod koniec duszenia dodać ocet winny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.