Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Parówki w sosie cebulowym 40 dag cienkich cielęcych parówek 2 średnie cebule 4 łyżki oleju słonecznikowego 200 ml rosołu (może być z kostki) 1 łyżka posiekanego świeżego koperku 1 łyżka ostrej musztardy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki pszennej sól i pieprz do smaku Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Przesmażyć chwilę na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Zalać rosołem. Gotować ok. 10 min. Dodać koperek, musztardę i sok z cytryny. Posolić i popieprzyć do smaku. Sos zagęścić mąką. Parówki podsmażyć na 1 łyżce oleju. Przełożyć na półmisek. Polać sosem. Podawać z ziemniakami z wody, lub kluskami półfrancuskimi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.