asienka19873 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 ,,Gofry" 250g maki 125g masla 50g cukru 1szkl. mleka 2 cukry waniliowe 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia 4 jajka Wykonanie: Ubijamy jajka z cukrem i cukrami waniliowymi na puszysta mase. Wsypujemy make wymieszana z proszkiem do pieczenia i wlewamy mleko,mieszamy.Rozpuszczamy maslo,studzimy i lekko cieple wlewamy do masy gofrowej. pieczemy goferki i zjadamy z apetytem :) posypujac cukrem pudrem lub smarujac czym kto lubi. Cytuj
aniab Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Dziś zrobiłam z tego przepisu i jak dotąd są to najlepsze gofry jakie robiłam :grin: Bardzo chrupiące :mrgreen: Cytuj
asienka19873 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 aniab bardzo sie ciesze ze goferki ci smakowaly,mi tez zawsze wychodza chrupiace ;) mam nadzieje ze beda czesto goscily na twoim stole :D pozdrawiam cie serdecznie Cytuj
Gość Malinowa Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 a mi niewyszly... choc stosowalam sie do przepisu. jak smarzylam to z wierzchu robily sie bronzowe w srodku jeszcze biale (mimo smarownia) malo tego przyklejaly sie okropnie i n ie dalo sie ich zdrapac... nie wiem co zawinilo w kazdym badz razie chyba wiecej nie bede probowac robic wedlug tego przepisu :cool: a szkoda, bo ogolnie pyszne :-? ( na szczescie jakies czastki udalo mi sie wyjesc... Cytuj
asienka19873 Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 a mi niewyszly... choc stosowalam sie do przepisu. jak smarzylam to z wierzchu robily sie bronzowe w srodku jeszcze biale (mimo smarownia) malo tego przyklejaly sie okropnie i n ie dalo sie ich zdrapac... nie wiem co zawinilo w kazdym badz razie chyba wiecej nie bede probowac robic wedlug tego przepisu :-? a szkoda, bo ogolnie pyszne :sad: ( na szczescie jakies czastki udalo mi sie wyjesc... Witaj Malinowa,nie mam pojecia dlaczego Ci nie wyszly... :cool: nie mialam jeszcze takiego przypadku w mojej kuchni..moze to wina gofrownicy? nie rowno piecze...?! nie mam pojecia ,i dziwne ze sie przyklejaly... moje sie nigdy nie przykleily,zawsze pieknie odchodza. Trudno,wiec sprobuj innego przepisu moze wyjda. pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi