Basia K Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Składniki: BISZKOPT-ja zrobiłam taki z 6-ciu jaj KREM 1/2 litra mleka 2 łyżki mąki 2 łyżki budyniu śmietankowego 2/3 szklanki cukru pudru 1 masło extra jagody 3 galaretki cytrynowe rozpuszczone w 1 litrze wody Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać budyń . Krem utrzeć na puszystą masę. Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć jagody i zalać tężejącą galaretką cytrynową. Biszkopt pięknie mi wyrósł,więc przecięłam go na pół i przełożyłam połową kremu,na górę dałam drugą połowę. Potem wkleję zdjęcia Cytuj
EWA1992 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Basiu mam pytanie czy mąka do kremu ma być pszenna? Pozdrawiam. Cytuj
Basia K Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Ewuniu,tak mi wstyd,że tak późno odpowiadam :) Długo mnie nie było w sieci z różnych powodów. Tak,ja do kremu daję pszenną mąkę. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Basiu nic nie szkodzi,że tak póżno, bo wstyd mi się przyznać ale jeszcze nie robiłam tego wspaniałego ciacha. Jest tyle ciast do wypróbowania,że ten przepis "stoi" w kolejce. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi