albit Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Ciasto francuskie z konfiturami: Ciasto francuskie kupuje w sklepie ( ja używam firmy Frosty ), wycinam kwadraty niewielkie i piekę 200 C przez 15 min. Nastepnie nakładam tam konfitury. Podaje tylko niewielkie ilosci bo dzieciaki przepadaja za tym :) Cytuj
tartine Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 ja też używam tego ciasta. najszybciej zrobić jeszcze inaczej. kroję jeden płatek na 2 kwadraty, na wierzch kładę brzoskwinię pokrojoną na księżyce (po 3 w 2 rządkach) i do pieca na jakieś 20 min w 200 st. koniecznie lukruję po wystygnięciu. taka bomba smakowa, że hej, a przy tym zero bałaganu i wysiłku :)) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.