asienka19873 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Piernik Marchewkowy Skladniki: 2 jajka 1 szkl. cukru 1 szkl. maki 1 cukier waniliowy 1 lyzeczka cynamonu i przyprawy do piernika 2 lyzeczki proszku do pieczenia 0.5 szkl. oleju 2 szkl. startej na drobno marchewki Wykonanie: Ubic jajka z cukrem,cukrem waniliowym,olejem, cynamonem i przyprawa do piernika. Dodac make przesiana z proszkiem do pieczenia. Nastepnie marchewke i wymieszac dobrze. Ciasto przelozyc do wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta malej formy keksowej i piec w temp. 180°C, ok. 45-50 min. Cytuj
sysia80 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Ciekawy przepis wypróbuje napewno ale mam pytanie czy tylko 1 szkl mąki? Cytuj
gatita Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Piękę z bardzo podobnego przepisu tylko mąki jest rzeczywiście więcej, 2 szklanki. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 witam,przepraszam ze tak pozno odpisuje. Sysiu napewno 1 szkl. maki ;) zawsze tak pieke i wszystko jest ok. to jest porcja na mala keksowke dlatego 1 szklanka maki. Sprobuj i daj znac jak ci smakowalo! pozdrawiam! Gatito napewno na 2 szklanki dajesz tez wiecej jajek. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Znam te ciasto pod nazwa Ciasto Marchewkowe:) Jest proste w przygotowaniu, dodaje do niego jeszcze szklanke orzechów wloskich ;) -zmiazdzonych :shock: Cytuj
asienka19873 Opublikowano 23 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 sylwuska to dobry pomysl z orzechami. Ja czasem dodatkowo scieram skorke z cytryny a moja mama daje do ciasta rodzynki,tez smaczne! ;) Pozdrawiam! Cytuj
gatita Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 witam,przepraszam ze tak pozno odpisuje. Sysiu napewno 1 szkl. maki ;) zawsze tak pieke i wszystko jest ok. to jest porcja na mala keksowke dlatego 1 szklanka maki. Sprobuj i daj znac jak ci smakowalo! pozdrawiam! Gatito napewno na 2 szklanki dajesz tez wiecej jajek. Tak, na 2 szklanki daję 3 jajka. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 dodaje fotki mojego piernika w ksztalcie serca :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi