Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Meksykańska zupa z kukurydzy 2 puszki kukurydzy konserwowej 2 średnie cebule 3 łyżki oleju 1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy 2 świeże papryczki chili 1 łyżka posiekanej kolendry lub natki pietruszki 1,5 l rosołu (mże być z kostki) sól i pieprz do smaku. Cebulę obrać. Pokroić w kostkę. Papryczki pozbawić nasion i drobno posiekać. Wymieszane warzywa przesmażyć na gorącym tłuszczu do zeszklenia cebuli. Kukurydzę osączyć i podzielić na 2 części. Pierwszą z nich wymieszać z kurkumą, cebulą i chili. Zalać rosołem. gotować pod przykryciem ok. 15 min. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać pozostałą kukurydzę. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować. Posypać zieloną posiekaną kolendrą lub natką pietruszki Cytuj
AlCIA111 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Mam jedno pytanie. Czy papryczkę chili można czymś zastąpić ? Co byś mi zaproponował ? Cytuj
Bahus Opublikowano 1 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Można zastąpić każdą ostrą papryczką, w marketach można kupić. Bahus Cytuj
AlCIA111 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 A czy zamiast świeżej ostrej papryki mogę dać świeżą słodką + papryka ostra sproszkowana ? Pytam się, ponieważ boję się, że zupa będzie bardzo ostra a z papryką suszoną jakoś bym sobie dała radę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi