Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: 0,5l piwa(wiadomo że należy zwiększyć ilość jak jest więcej osób) 2żółtka 3łyżki cukru 5goździków niewielką ilość cynamonu(ja dodaję na czubek noża ilość) Przygotowanie: Żółtka utrzeć z cukrem do białości.Piwo mocno podgrzać nie zagotować.Dodać cynamon i goździki.Gorące piwo wlewać do utartych żółtek.Wszystko jeszcze podgrzać,aż troszkę zgęstnieje.Przelać do szklanek

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to żałuj że nie piłeś! Możesz zmniejszyć sobie ilość cukru bo dla Ciebie mężczyzny może być za słodkie,chyba ze lubisz takie. Pozdrawiam.

Opublikowano

Mi jeszcze nigdy nie zbetonowały.Można utarte żółtka wlać do piwa i dopiero podgrzewać razem tylko wtedy należy pamiętać o tym aby stale mieszać i nie zagotować.

  • 2 lata później...
Opublikowano

Grzane piwo najlepsze jak Cię łapie przeziębienie. Szkoda tylko, że w niewielu knajpach wiedzą co to prawdziwe grzane piwo. Zawsze chce mi się płakać gdy widzę jak barman wkłada świeżo nalane piwko do mikrofalówki z tekstem "będzie gotowe za 1,5 minuty" ;/ żal duszę ściska!

  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Niezłe! Muszę przyznać, że nawet mi smakowało, choć chyba jednak wolę z przyprawą korzenną, cynamonem i goździkami, bo nie przepadam za słodkim piwem. Choć moja dziewczyna była zachwycona :D Grzaniec idealny na jesień!

Grzane piwo najlepsze jak Cię łapie przeziębienie. Szkoda tylko, że w niewielu knajpach wiedzą co to prawdziwe grzane piwo. Zawsze chce mi się płakać gdy widzę jak barman wkłada świeżo nalane piwko do mikrofalówki z tekstem "będzie gotowe za 1,5 minuty" ;/ żal duszę ściska!

W pełni się zgadzam. W górach stołowych zawsze chodziłem po jesiennych spacerach do takiej małej, drewnianej knajpki, gdzie gaździna wiedziała jak podać prawdziwe grzane piwo! Niebo w gębie :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam trochę inny przepis: 0,5 l piwa (zwykłe jasne ) dwie duże łyżki miodu - miód gryczany jest najlepszy laska cynamonu lub pół łyżeczki sproszkowanego pół łyżeczki imbiru ze trzy lub cztery goździki Wszystko podgrzać - ale absolutnie nie gotować (alkohol wyparuje). Rozgrzewa porządnie tak jak rozgrzewac powinno piwo grzane;)

  • 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.