smacznamarta Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Uwielbiam grzane piwo przygotowane z żółtkami :happy: idealne na przeziębienie . A w dodatku takie pyszne , ograniczam ilość goździków bo nie za bardzo za nimi przepadam. Cytuj
Gość Gość Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 trzeba bardzo uważnie podgrzewać, alkohol wrze już w około 70 stopniach więc jeśli rozgrzejemy piwo aż do takiej temperatury to pomimo że nie będzie wrzało to sporo procentów nam wyparuje Cytuj
Gość wojtek1991 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 pierwsze słyszę, żeby do grzańca dodawać żółtka, ale spróbuję :D Cytuj
marysi_co Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Jak się chce uzyskać kremową konsystencję to trzeba dodać, tylko ostrożnie Cytuj
LysyInspiracja Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 A to ciekawe, też sprobuje niedługo. Dzięki :) Cytuj
marysi_co Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 LadyInspiracja - najlepiej poprzeglądaj najpierw różne przepisy i nie przejmuj się jak nie wyjdzie za pierwszym razem (u mnie wyszło na początku bardzo nieapetyczne 'coś') Cytuj
marysi_co Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Przede wszystkim konsystencją - piwo z dodatkiem żółtek jest kremowe ;) Cytuj
marysi_co Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 I co, robiłeś? Udało się? Cytuj
Armenika Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2014 Uwielbiam grzane piwo zimowymi wieczorami, bo w lecie to tylko preferuję z lodówki:) Do tej pory wsypywał tylko cynamon. Fajna propozycja, nie omieszkam przetestować. Cytuj
lund Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2014 dla mnie jaja odpadają, ogólnie lepiej jest dodać przyprawy samemu niż z gotowca Cytuj
bossman Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 O grzańcu z wina chyba każdy słyszał ale o grzańcu z piwa to ja pierwsze słyszę. Mój wujek pije grzane piwo ale po prostu je sobie podgrzewa bo tak mu lepiej wchodzi jak mówi:) Cytuj
szarlotka Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Z żółtkami piłam kilka razy, pyszne! Ale uwielbiam też z mlekiem. Cytuj
krupczyk25 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 Chyba też bym się bała dodać żółtka do piwka.. :P co do samego grzańca, to ostatnio była u mnie koleżanka, przyniosła dwa piwka, a że za oknem pogoda wiadomo jaka, to stwierdziłyśmy, że zamiast zimnego, zrobimy sobie grzańca. Wprawdzie nie chciało się nam iść do sklepu, ale jeszcze z poprzedniej jesieni została mi przyprawa do piernika, taka gotowa mieszanka, więć dałyśmy jej trochę, do tego 2 łyżki miody i wycisnięty sok z pomaranczy... to byl eksperyment, wyszlo super, wiec POLECAM :) Cytuj
AR3K Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 żółto i piwo? dość dziwne połączenie. wolę dodać jakieś korzenne przyprawy, no ewentualnie to gotowe przyprawy do piwa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.