julianA Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 dla mnie tez piwo i żółtka to połączenie nie do przejścia. Zdecydowanie stawiam na przyprawy korzenne. a czasami dorzucam do tego pomarańczę :D Cytuj
torko Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 jajek nigdy nie dawałam ale dzięki za przepis na bank spróbuję. Ostatnio w weekend cos mnie brało, nie miałam przypraw do grzańca w domu. Do piwa dąłam tylko cynamon i to dużo i cukier, tak się wypociłam po tym piwku a w pn rano jak nowo narodzona:) Cytuj
jerzykowiec Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 też nie próbowałem opcji z jajkami :D ale co tam do odważnych świat należy Cytuj
wiem_co Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Brzmi dość ryzykownie, ale czemu nie spróbować Cytuj
szalvia Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 Chyba jednak wole grzane wino niż piwo, nawet z tym jajkiem jego aromat mi nie odpowiada. Cytuj
miodek90 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgadzam się! Trzeba na początku roztrzepać z gorącym płynem, żeby się nie ścięło, ale potem, po dodaniu do piwa to już poezja... <3 Cytuj
zuuza Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Jestem wbity w krzesło... o czymś takim do tej pory nie słyszałem. Trochę boję się spróbować, bo brzmi to ekstremalnie, ale chyba odważę się... :) Cytuj
ewusia Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 najlepszy grzaniec z jakim mialam przyjemnosc sie spotkac to typowy góralski w jednej z karczm w zakopanem. mniam :) Cytuj
Maryska Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 O 1.12.2008 o 11:44, Beella napisał: Składniki: 0,5l piwa(wiadomo że należy zwiększyć ilość jak jest więcej osób) 2żółtka 3łyżki cukru 5goździków niewielką ilość cynamonu(ja dodaję na czubek noża ilość) Przygotowanie: Żółtka utrzeć z cukrem do białości.Piwo mocno podgrzać nie zagotować.Dodać cynamon i goździki.Gorące piwo wlewać do utartych żółtek.Wszystko jeszcze podgrzać,aż troszkę zgęstnieje.Przelać do szklanek Może być miód zamiast cukru ?? Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Myślę, że można spróbować. Tylko dodać go osobno do piwa, nie ucierać z żółtkami. Żółtka utrzeć same, powodzenia :) Cytuj
zorba Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Bardzo lubię zwłaszcza zimą piwo na gorąco z żółtkami To prawdziwy grzaniec,natomiast latem piwko prosto z lodówki nie zastąpione w gaszeniu pragnienia. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez zorba 1 Cytuj
manea89 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2017 Muszę spróbować z tymi żółtakami, do tej pory tylko goździki i trochę miodu :) Cytuj
GAlutka Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 moja mama bardzo dobre grzane piwo z miodem i zółtkami robiłą własnie, mi nigdy tak dobre nie wyszło jaj Jej Cytuj
wojti3 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Ja dodaje zawsze imbiru i miodu :)) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi