Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: sprawiony szczupak sól z przyprawami-sól ziołowa(można taką kupić w polo markecie"Markety")lub sama sól mąka olej. Szczupaka oczyszczamy,myjemy.Kroimy w dzwonka i posypujemy solą z przyprawami,odstawiamy na pół godzinki.Na patelni rozgrzewamy olej,rybkę obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z obu stron. Zalewa: 2litry wody sól ocet cukier 2małe cebulki liść laurowy ziele angielskie 3ziarenka pieprz 3 ziarenka Wodę wlewamy do garnka i wkładamy obraną cebulkę i przyprawy.Gdy się zagotuje doprawimy do smaku solą,cukrem i octem wedle uznania. Gotujemy około 10min,zdejmuje z ognia i wkładamy usmażoną rybkę.Odstawiamy do ostygnięcia.Najlepiej smakuje drugiego dnia. Cytuj
mart Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 No,no wygląda smacznie.Akurat cos na moją dietke.Wygląda smacznie i pewnie tak samo smakuje. Cytuj
Beella Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zapraszam na poczęstunek,jeszcze jest.A smakuje super z ziemniakami na osobnym talerzu. Cytuj
mart Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 dziekuje:) rybka lubi pływać,byłyby balety!!! Cytuj
Beella Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Jasne że tak a trunek jaki do tego,dysponuję piwem i wódką czystą,aha jeszcze wino grzaniec. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.