Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: 0,5kg solonych filetów śledziowych(wiadomo że przy większej ilości gości trzeba zwiększyć składniki) 4dag suszonych grzybków średnia cebulka 2ogórki konserwowe średniej wielkości olej łyżka octu winnego sól pieprz cukier do smaku natka pietruszki Przygotowanie: Filety opłukać lub wymoczyć(zależy jak kto woli).Grzybki zalać wrzątkiem i odstawić na godzinkę,odcedzić i pokroić w paseczki.Cebulkę pokroić w piórka,wyłożyć na sitko i przelać wrzątkiem.Ogórki pokroić w kostkę,wymieszać z cebulką,olejem,octem i grzybami(oleju i octu dodajemy wedle uznania).Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i cukrem.Zalewamy śledzie ułożone na półmisku.Odstawiamy w chłodne miejsce i posypujemy natką pietruszki.Do sosu zamiast octu można dodać koncentrat pomidorowy.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.