Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 0,5kg solonych filetów śledziowych(wiadomo że przy większej ilości gości trzeba zwiększyć składniki) 4dag suszonych grzybków średnia cebulka 2ogórki konserwowe średniej wielkości olej łyżka octu winnego sól pieprz cukier do smaku natka pietruszki Przygotowanie: Filety opłukać lub wymoczyć(zależy jak kto woli).Grzybki zalać wrzątkiem i odstawić na godzinkę,odcedzić i pokroić w paseczki.Cebulkę pokroić w piórka,wyłożyć na sitko i przelać wrzątkiem.Ogórki pokroić w kostkę,wymieszać z cebulką,olejem,octem i grzybami(oleju i octu dodajemy wedle uznania).Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i cukrem.Zalewamy śledzie ułożone na półmisku.Odstawiamy w chłodne miejsce i posypujemy natką pietruszki.Do sosu zamiast octu można dodać koncentrat pomidorowy. Cytuj
mac51 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Śledzie lubię, ale z grzybami nie robiłem. Muszę sprawdzić :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.