Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 70dag mięsa mielonego wieprzowego czerstwa bułka vegeta pieprz papryka słodka duży por 2duże marchewki 30dag pieczarek olej majeranek czosnek pięć ząbków jajko bułka tarta Przygotowanie: Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku,odcisnąć dodać do mięsa mielonego,wsypać przyprawy i wyrobić tak jak na kotlety mielone.Gdyby masa mięsna była rzadka dosypać bułki tartej i dokładnie wyrobić.Warzywa umyć,pora pokroić w talarki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,dodać startą na tarce marchew i pokrojone w plasterki pieczarki.Wszystko razem usmażyć do wyparowania wody,doprawić do smaku solą i pieprzem.Odstawić do wystygnięcia.Na stole kuchennym rozłożyć papier do pieczenia i wysypać go bułką tartą,położyć mięso mielone i wilgotnymi dłońmi je rozpłaszczyć.Posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wyłożyć ostudzone warzywa,rozsmarować po całości.Pomagając sobie papierem mięso zwinąć jak w roladę i włożyć do podłużnej blaszki wyłożonej folią aluminiową.Wierzch pieczeni zwilżyć wodą i posypać słodką papryką w proszku.Blaszkę przykryć kawałkiem folii aluminiowej i piec około godziny w nagrzanym piekarniku 200st. Szykuję tę potrawę na każde święta i w mgnieniu oka znika ze stołu. Cytuj
figiel Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Beella ciekawy przepis .Zawsze robiłam taką pieczeń ,ale z jajem tzw. rzymska . Myślę ,że Twój jest wart wypróbowania . Cytuj
Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Robię ją na każde święta i imprezy naprawdę szybko znika ze stołu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.