Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 3kostki serka topionego(po 10dag) 3szklanki rosołu z kostki 1/2szkl śmietany 18% 2łyżki mąki pszennej 3ząbki czosnku posiekana natka pietruszki i koperek(po łyżce) sól pieprz Przygotowanie: Zagotować rosół z kostki,dodać serki i podgrzewać na małym ogniu,dopóki serki się nie roztopią.Mąkę wymieszać ze śmietaną,wlać do zupy i stale mieszając podgrzewać,aż zupa zgęstnieje.Dodać zmiażdżony czosnek,natkę pietruszki i koperek.Zagotować i podawać z grzankami. Cytuj
gatita Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Pychotka, ja jeszcze dodaję drobno pokrojone pieczarki. I jak mam ochotę na taką treściwszą zupkę to wrzucam dronby makaron, nitki na przykład, żeby się chwilę pogotowały w zupie. Cytuj
AnnaK Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Beellciu,gotuję podobną zupę,ale z cebulą.Nigdy nie próbowałam z czosnkiem.Czy musi być zagęszczana mąką? Podsunęłaś mi pomysł na jutrzejszy obiad. :sad: Cytuj
basga Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Ja wiele zup zagęszczam serkiem topionym:dobry jest tez jako dodatek groszek ptysiowy. Cytuj
jgust Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Beellciu,gotuję podobną zupę,ale z cebulą.Nigdy nie próbowałam z czosnkiem.Czy musi być zagęszczana mąką? Podsunęłaś mi pomysł na jutrzejszy obiad. :sad: Witaj!Rowniez gotuje taka zupe ale troche inaczej mianowicie:ziemniaki obrane i pokrojone w talarki gotuje z 2 cebulami tez pokrojonymi w talarki,dodaje 3 kostki rosolowe i wody ok.1,5 l.Gotuje do miekkosci,potem to melaksuje.Nastepnie dodaje 3 serki topione ze szczypiorkiem/pojedynczo/i szybko je rozkrecam w zupce.Ostatnim akcentem jest dodanie sporej ilosci koperku.Nie dodaje smietany .Grzanki robie z chlebka pokrojonego w drobna kostke ,ktory smaze na oliwie z czosnkiem.Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.