Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Kapusta młoda na słodko kwaśno 1 główka młodej białej kapusty 5 łyżeczek cukru 2 łyżki octu spirytusowego sól i pieprz do smaku Kapustę umyć, pozbawić głąba i poszatkować. Zalać wrzątkiem. Posolić i popieprzyć. Gotować do prawie miękkości. Dodać cukier i ocet. Dusić jeszcze ok 5 min. Kapusta musi mieć zdecydowanie słodko kwaśny smak. Cytuj
ali Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Mlodą kapustę obowiązkowo doprawiam jeszcze śmietaną wymieszaną z odrobiną mąki, no i najważniejsze - duuuuużo zielonego koperku ! Cytuj
uretan Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Bahus napisał >Kapustę umyć, pozbawić głąba i poszatkować. Zalać wrzątkiem. Posolić i popieprzyć. Gotować do prawie miękkości. Dodać cukier. Dusić jeszcze ok 5 min. Kapusta musi mieć zdecydowanie słodko kwaśny smak.< A kiedy ocet? Na początku czy raczej wręcz odwrotnie? ;-) Cytuj
Bahus Opublikowano 2 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Niedopatrzenie , (sorry) ocet dajemy razem z cukrem, Bahus Cytuj
adelajda Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Mozna dodac cząstki pomidora do duszenia... wtedy trochę mniej octu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.