Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 0,5kg ryby bez ości(filet z mintaja,panga) sól pieprz olej 3-4ząbki czosnku duża śmietana musztarda 1łyżka zioła prowansalskie 20dag starego żółtego sera. Przygotowanie: Rybę rozmrozić,posypać solą i pieprzem.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor i przełożyć do naczynka żaroodpornego.Śmietanę wymieszać z musztardą,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą,pieprzem i ziołami wedle uznania.Uzyskany sos wylać na usmażoną rybę,posypać startym serem i zapiekać ok 20min w temp.200st. w piekarniku.Podawać z ziemniakami,surówkami,warzywami. Cytuj
kasiek88 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 a dokładnie to jaka musztarde dodajesz do tej smakowitej rybki? i jakie to sa te zioła prowansalskie? Cytuj
Beella Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Musztarda sarepska ostra lub łagodna jaką wolisz. A zioła prowansalskie suszone kupisz w każdym sklepie na stoisku z przyprawami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.