Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 1kg filetów rybnych 2 cebule 2 papryki czerwone puszka ananasów mały koncentrat pomidorowy 4łyżki ketchupu pikantnego sól pieprz olej mąka Przygotowanie: Rybę rozmrozić,posypać solą usmażyć na oleju.Cebulę i paprykę oczyszczamy i smażymy na drugiej patelni do miękkości.Dodajemy ananasy z syropem i jeszcze chwilę smażymy.Dodajemy koncentrat,ketchup,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Wkładamy rybę wszystko razem mieszamy,smażymy jeszcze chwilę i podajemy. 1 Cytuj
agadab Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 czy tą rybkę jemy na gorąco, czy można ją jeść również na zimno? a co do niej, pieczywo? :-) Cytuj
ludwika Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Polecam ten przepis, robiłam rybki w niedzielę. Nie jadłam na zimno, odgrzewam ją w mikrofali :-) Cytuj
Beella Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Podaję z pieczywem na ciepło,zimnej nie jadłam. Ostatnio jak robiłam dodałam jeszcze pokrojonego w talarki pora. Cytuj
agadab Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 dzięki, napewno wypróbuję i napiszę jak mi wyszło :-) Cytuj
Beella Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Moja mama do tego wystudzonego farszu zamiast ryby smażonej dodała śledzie z zalewy octowej i fasolę czerwoną z puszki(bez zalewy). Podała na zimno rewelacja. Cytuj
albit Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 My tak robimy z mezem rybe po norwesku, jesli chodzi o kwestie ryb: 3 opakowania filetow z mintaja Frosty, cebule, koperek, białe wino wytrawne Cotes du Rhone, masło Jagr,sól i pieprz Knora. Najpierw robisz porządek z cebulką krojąc ją a później smażac na maśle ok. 3 min. Na tym kładę kawałki ryby z lodówki oczywiscie posolonej. Dodaję śmietanę, koper i pieprz. DSusze ok. 15 minut. Smacznego Cytuj
kasia35 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Super Przepis! Dziękuję ;) :) :) Rodzinka się zajadała zwłaszcza że wszyscy u nas maja bzika na punkcie ryb Cytuj
Beella Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Cieszę się że smakowało:) Pozdrawiam. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Zrobiłam dzisiaj rybkę po meksykańsku na obiadek. Moi mężczyźni byli w niebo wzięci :mrgreen: Zamiast ananasa dałam cukinię a la ananas (przepis na forum). Pasuje świetnie. Jako dodatek ugotowałam ziemniaczki "w mundurkach". Dziękuję za przepis i polecam Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Bella rybka bardzo smaczna, dziękuję za przepis, wystawiam ocenę. Zdjęcie dodam później jak pewnego dnia odmrożę część która pozostała. Po daniach głównych podałam ciasto i nie wypadało robić zdjęć. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Okazało się że rybka była w lodówce. Cytuj
jazzu Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 super przepis, ja tez nie wiem co ma z tym wspolnego meksyk ale na prawde niezle sie zapowiada! :-D)) wyprobuje na pewno i to niebawem i wrzuce wam fotki:) Cytuj
Stokrotka Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zrobiłam tą rybkę na wigilię, tylko zamiast smażonej rybki dodałam śledzika z octu. Wszyscy zajadali się bez opamiętania :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi