Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Gruszki klapsy Zalew: na 1litr wody 70dag cukru i ocet do smaku goździki. Gruszki obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.Ugotować zalewę(wiadomo że należy zwiększyć ilość)i w gotującą włożyć gruszki.Gotować jeszcze 5min.Gorące gruszka układać w słoje zalewać gorącą zalewą i zakręcić nie pasteryzować.Należy pamiętać o tym, aby do słoików z gruszkami nie wkładać goździków bowiem gruszki będą czerniały. Z dodatkiem cynamonu,świetnie pasują do deserów 🙂 Cytuj
mac51 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Też je robię :-) Zobacz tutaj :) Cytuj
Beella Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Do każdego słoiczka z gruszkami można dodać jeszcze po plasterku cytryny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.