Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gruszki klapsy Zalew: na 1litr wody 70dag cukru i ocet do smaku goździki. Gruszki obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.Ugotować zalewę(wiadomo że należy zwiększyć ilość)i w gotującą włożyć gruszki.Gotować jeszcze 5min.Gorące gruszka układać w słoje zalewać gorącą zalewą i zakręcić nie pasteryzować.Należy pamiętać o tym, aby do słoików z gruszkami nie wkładać goździków bowiem gruszki będą czerniały. Z dodatkiem cynamonu,świetnie pasują do deserów 🙂

post-12133-1228642295_thumb.jpg

post-12133-0-22169000-1345290943_thumb.j

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.