Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 25dag margaryny lub masła 25dag mąki łyżeczka spirytusu lub innego alkoholu 40% 25dag cukru pudru 5jaj bakalie łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Margarynę ucierać dodając stopniowo cukier puder i żółtka.Do utartej masy dodać spirytus i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ciasto delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek dodać bakalie obtoczone w mące.Ciasto wylać do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku do 170st około godziny. Cytuj
minia51 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Keks wspaniały.Korzystałam z przepisu Iny12, Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.