Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego(gotowego) Masa: 0,5kg białego sera 10dag cukru 1łyżeczka otartej skórki z cytryny 2żółtka mały budyń śmietankowy 3łyżki rodzynek i migdałów Przygotowanie: Ciasto rozwinąć na stolnicy i pokroić na kwadraty.Ser przetrzeć przez sito(może być gotowy serek już zmielony)wymieszać z cukrem,skórką z cytryny,żółtkami,budyniem i bakaliami.Gotową masę po łyżce układać na środku każdego kwadratu i składać ciasto w trójkąty.Brzegi mocno skleić.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć rożki i piec w nagrzanym piekarniku 200st 20min. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.