Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 1kg schabu b/k 70dag kapusty kiszonej czosnek 2 ząbki wegeta pieprz ziołowy olej Wiadomo że na większą ilość osób składniki trzeba zwiększyć. Przygotowanie: Schab umyć natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami,odstawić na 2godzinki do lodówki.Pokroić w grube plastry i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na patelni.Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku.Naczynko żaroodporne posmarować olejem na dno włożyć połowę kapusty,usmażone mięso i przykryć pozostałą kapustą.Wlać 1/2szkl wody i wierzch kapusty posypać pieprzem ziołowym.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200st i piec około godziny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.