Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: Opakowanie makaronu rurki gotujemy i studzimy. 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego opakowanie mieszanki warzywnej(mrożonki 7-9składnikowej) wegeta 2ząbki czosnku majeranek zioła prowansalskie 2łyżki maki mały jogurt naturalny kremowy pęczek pokrojonej natki pietruszki 2łyżki koncentratu pomidorowego 15dag startego żółtego sera pieprz Przygotowanie. Makaron mamy gotowy więc dalej mięso smażymy na patelni do wyparowania wody.Dodajemy zmiażdżony czosnek a następnie opakowanie mrożonki i podlewamy 1/2szkl wody,dusimy na małym ogniu.W miseczce mąkę rozrabiamy z jogurtem naturalnym i po trochu dodajemy do mięsa tak aby nie porobiły się grudki.Na koniec dodajemy koncentrat i natkę, doprawimy do smaku przyprawami.Wszystko razem chwilę dusimy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia.Mieszamy z makaronem i przekładamy do naczynka żaroodpornego posypujemy żółtym serem i zapiekamy 45min w nagrzanym piekarniku do 180st. Cytuj
mart Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Bardzo dobra ta zapiekanka,zamiast maki i smietany dodalam kremowke,pycha! Cytuj
Gość Lene Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 ja zapiekankę z makaronem robię z brokułami, marchewką, czasem dodaje pokrojone wędliny lub lekko podpieczone mięso mielone, dodaje śmietany z rozpuszczanym serkiem topionym,a przyprawiam w zależności na co mam ochotę, często jem to na ostro. Cytuj
Beella Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Bardzo dobra ta zapiekanka,zamiast maki i smietany dodalam kremowke,pycha! Cieszę się że smakowało i że dodałaś coś od siebie,ja też teraz robię bez mąki tylko daję jogurt naturalny kremowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.