ina12 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 20 dag gorzkiej czekolady 1 żółtko 5 dag masła 1 łyżka śmietany 8 biszkoptów - dodałam miękkie, małe okrągłe kakao do obtaczenia lub wiórki kokosowe Połamać czekoladę na małe kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić, mieszając, dodawać stopniowo miękkie masło, śmietanę i żółtko. Biszkopty pokruszyć i połączyć z masą, dobrze wymieszać, żeby nie było grudek, wstawić do lodówki, formować z masy kulki, obtaczać w kakao lub w wiórkach kokosowych, schłodzić. Biszkopty miękkie tak mi się ładnie pokruszyły i wyglądały jak starte na tarce. Przepis posiadam z Przyjaciółki - Świąteczne przysmaki, wydanie z 1999r. Cytuj
mart Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Oj kusisz kobieto!!! I wez tu człowieku schudnij. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.