ina12 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 15 dag mąki 10 dag czekolady mlecznej 10 dag masła, może być margaryna 15 dag cukru pudru 3 białka owoce do dekoracji, karambola, porzeczki winogrona Miękki tłuszcz zmiksować stopniowo z cukrem pudrem i białkami na puszystą masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do masy wraz z przesianą mąką, zagnieść ciasto. Rozwałkować na kilka milimetrów, foremkami w kształcie gwiazdek wykrawać ciasteczka o różnej wielkości. Upiec w piekarniku nagrzanym do temp. 190*C. Upieczone i ostudzone gwiazdki tej samej wielkości posklejać ulubionym swoim kremem. Poukładać ozdobnie mniejsze gwiazdki na większych i udekorować owocami. Cytuj
kasiek88 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 a te białka ubijamy na piane? czy bezpośrednio zmiksować? Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Kasiu białka dodajemy nie ubite na pianę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.