Tusia Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Szukam przepisu na Kope taka z smietana i bakaliami i przepisu na Fale dunaju, ale takiego z ciastem ciemnym i masa serowa. Bylabym bardzo wdzieczna za pomoc. : Cytuj
ali Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Myślę, że fale dunaju to nazwa pochodzaca stad, ze one wizualnie sie tworza na skutek wlozenia w ciasto np. jablek, przy czym ciasto na spodzie jasne a na wierzchu ciemne, ktore wchodzi wlasnie w to jasne i tworza sie jakby fale. Takim przepisem dysponuję, ale z masą budyniową, a nie z serową, jeśli taki Cię zadowoli, mogę podać. Cytuj
Tusia Opublikowano 1 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Bardzo dziękuję za odpowiedź na moją prośbę. Nie jest to przepis, którego szukam ale zainteresowała mnie Twoja wersja tego ciasta i będę wdzięczna za przesłanie mi tego przepisu. Pozdrawiam Tusia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi