Beella Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Składniki: średniej wielkości kalafior 30dag chudego wędzonego boczku 15dag startego żółtego sera 3jaja łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz Przygotowanie: Kalafiora oczyścić,podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wrzącej wodzie.Lekko twardy wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Boczek pokroić w kostkę podsmażyć na patelni(można też dodać cebulkę),wymieszać z dwoma jajkami i koncentratem pomidorowym,solą i pieprzem.Usmażyć rzadką jajecznicę i wylać na kalafior.Posypać żółtym serem i zapiec w nagrzanym piekarniku do momentu aż jajka całkiem się zetną.Podawać z ketchupem. Zdjęcia jak i przepis pochodzi z gazety,sprawdzony super smakuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.